Hjem » Romerike » Reiser & opplevelser »  Perfekte Øyeblikk

Perfekte Øyeblikk

La en hundre år gammel sveitsisk tradisjon ta deg med på en reise i tid.

Mange kjenner Apollo som Skandinavias største charteroperatør, med et bredt tilbud av opplevelser. Det mange kanskje ikke vet om selskapet er at det også er en del av det sveitsiske reiseimperiet Kuoni Travel; grunnlagt av eventyreren Alfred Kuoni. Virksomheten etablerte seg under Belle Époques blomstringstid, en teknologisk eksperimentell periode på begynnelsen av 1900-tallet. De første ekspedisjonene gikk da til utkantene av Zürich – og alt året etter oppstarten i 1906, ekspanderte selskapet med første utenlandstur til Egypt.

Article image

Mellom pyramidene

Faraoenes land, Egypt, er fremdeles en av konsernets spesialiteter, og den opparbeidede ekspertisen nyter de reisende fremdeles godt av. 
– Opplev de majestetiske pyramidene, Kongenes dal, Sinaiørkenens beduinstammer og den fruktbare Nildalen; få nasjoner kan vise til like rik historisk arv som Egypt, anbefaler Apollos informasjonssjef Helen Begby.
I løpet av reisen kan du ta en utflukt til Kairo hvor du får oppleve Sfinksen og de berømte pyramidene i Giza. De historiske monumentene er mange. Det 1600 år gamle St. Katharina-klosteret ved foten av Sinaifjellet er en perle i en stor, historisk skattekiste. Sinaifjellet er stedet der Moses etter sigende hentet stentavlene med de ti bud. Foruten det berømte biblioteket med verdens eldste håndskrevne bibel, er en omfattende, religiøs ikonsamling også innen rekkevidde. Bor en i Hurghada er utfluktsmulighetene heller ikke få – et cruise langs Nilen står for eksempel høyt på ønskelisten til mange besøkende. Den genuine egyptiske nytelsen er komplett ved et besøk på en kafé der en bestiller en kopp te akkompagnert av en vannpipe. Likevel, til tross for alle de menneskeskapte vidundrene, hevder mange at det er under havoverflaten du finner de mest overveldende fornemmelsene. 
– I Rødehavet venter en mangfoldig undervannsverden med fargerike fisker og koraller. Du trenger ikke nødvendigvis dra langt for spektakulære minner, understreker Begby.
Apollo er størst på Egypt i Norge, med avganger fra Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Men Egypt er selvsagt ikke det eneste landet som lokker nordmenn til utlandet når kulden biter. Begby viser videre til Jordan og Cuba som noen av Apollos mest forlokkende destinasjoner i vinterhalvåret.

Article image

Rekreasjon ved Dødehavet

Jordan ligger som en befriende oase, i hjertet av den eventyrlige, arabiske verdenen. Et opphold i landet er ikke komplett uten et besøk til oldtidsbyen Petra, som er hugget ut i det røde fjellet. Mulighetene for stedsbetingede ekskursjoner er gode.
– Utfluktene til ørkenreservatet Wadi Rum er veldig populære. Her kan en ri på kamel, kjøre firehjulstrekker gjennom sanden eller sove under en stjernebesatt himmel, fremhever Begby.
Et restituerende landskap omkranser noen av de mest kritikerroste kurstedene i verden. Dødehavet har lenge vært kjent for sin velgjørende, svarte leire og det svært salte vannet gjør det vanskelig å gjøre noe annet enn å flyte på overflaten. Aqaba, som ligger ved Rødehavskysten, er med sitt varme badevann og sine sandstrender, en ideell plass for sol, bad og vannsportsaktiviteter. Kysten er også kjent for sin godt bevarte korallrev og maritime flora.

Article image

Vestindisk sjarm

Cuba er Vestindias største øy, og karakteriseres som en av de store Antiller. Da Columbus ved en feil oppdaget Cuba i 1492, uttalte han at øya var det vakreste han noensinne hadde sett. Det er gått 50 år siden det kontroversielle regimeskiftet med Castro i spissen, og for mange besøkende betyr dette nærmest å skru tiden flere tiår tilbake. En promenade blant de rustikke bygningene i kolonistil i Havanna bringer frem nostalgikeren i en. I moderne tid er det gjennomført en del reformer for å fremskynde myndighetenes ønskede utvikling, og det innebærer åpning for mer turisme. Det kan man høste fruktene av som gjest ved oppgraderte fasiliteter for ypperste komfort under oppholdet. 
– En møter den særegne, karibiske gløden; musikken, maten, strendene og livsgleden. Den tilbakelente, cubanske lidenskapen sjarmerer, og en senker pulsen til de behagelige salsa- og rumbarytmene, beskriver Helen Begby det.
Nytt for i år er den lille øya Cayo Santa Maria som ligger på et nordligere punkt enn resten av Cuba, samt fiskerlandsbyen Jibacoa. Varadero er et annet yndet feriemål. Nyt en deilig dag på havet i en katamaran, begi deg ut på dyphavsfiske, eller legg turen til delfinreservatet. For de som vil ha det aller beste, kan Apollo skilte med Exclusivehotellet Paradisus Princesa del Mar med beliggenhet ved Varaderos kritthvite strender.
Rett i nærheten kan du teste vannsportsaktiviteter – og for golfentusiastene ligger det en 18-hulls bane ved havet.

Imacon Color Scanner

Aktiv komfort

Apollo har spesialisert seg på å legge til rette for individuelle preferanser, enten du ønsker en aktiv eller mer tilbakelent reise. Er dere en mangeartet gruppe med ulike ønsker, er det heller ikke vanskelig å finne et kompromiss. Mange av turene til mer etablerte feriesteder, som Las Playitas på Fuerteventura, har supplert strandferien med et omfattende aktivitetsprogram. Er man sykkelentusiast passer det godt å feriere med toppsyklistene fra anerkjente Team Saxo Bank. I februar har de i tillegg fått med seg Kari Jaquesson som hovedinstruktør for aerobic, zumba og spinning. Utover det kan en velge mellom eksotiske rundreiser under fjerne himmelstrøk, elve – og havcruise i Middelhavet eller Karibien. Her får man får mange inntrykk komprimert i en ferie. På cruisene får en førsteklasses service, kulinariske smaksopplevelser og avslappende underholdning, mens skipet tar en fra havn til havn. 
– Som charteroperatør er det enklere å til enhver tid samarbeide med de leverandørene som presterer best og mest for den reisende. Det gir oss en unik fleksibilitet til alltid å tilby det nyeste og samtidig ivareta gjestens elementære ønsker, overbeviser Begby.
Under Kuoniparaplyen er det ikke vanskelig å finne det perfekte stedet å tilbringe et fortjent avbrekk fra hverdagens forpliktelser. 

Tekst: Ann Jessica Lien | Foto: Apollo

Fakta om Apollo

Skandinavias største charteroperatører med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark, og står for bransjens bredeste chartertillbud med over 1600 hotell, over 150 reisemål i 28 land. Apollo er en av Norges største turoperatører med 300 000 passasjerer årlig, og er siden 1.januar 2001 et heleid datterselskap til det Sveitsiske reisekonsernet Kuoni. Selskapet ble kåret til Norges beste charterarrangør av en samlet reiselivsbransje under Grand Travel Award i 2009 og 2010. Den skandinaviske delen av konsernet heter Kuoni Skandinavia og inkluderer Apollo, Kuoni og flyselskapet Novair i Norge, Sverige, og Danmark. Kuoni Skandinavia har nærmere 900 medarbeidere og totalt 1.000 000 reisende til reisemål over hele verden. I Norge har Apollo kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. I 2009 omsatte Apollo Norge for 1,9 milliarder kroner.