Hjem » Romerike » Reiser & opplevelser »  Time out!

Time out!

Enten man skal «heim te mor», på ferie eller på helgeutflukt er én ting sikkert. Noen timer går med på reisen. Med Lavprisekspressens komfortable busser, kan opplevelsen bli riktig så hyggelig.

Buss med pluss

 Lavprisekspressen.no er Europas første nettbaserte lavprisbuss, og er fremdeles alene om å tilby ekspress buss basert i hovedsak på nettbestilling- og betaling, der førstemann til mølla-prinsippet gir superbillige bussturer. Det betyr at de som er tidlig ute kan reise lange strekninger i Norge rundt for en svært rimelig penge. 

– Nettbestillingen gjør at vi stopper bare der det er av eller påstigninger og på en strekning som Oslo-Trondheim kan vi kjøre inn en time på denne måten, forteller markedssjef Espen Hveem i Unibuss Ekspress. Unibuss står for også 70 prosent av all rutetrafikk i Oslo.
Article image

Komfortsone

Men selv om prisen er en viktig del av konseptet, er selve reiseopplevelsen i en klasse for seg. Navnet Lavprisekspressen gjenspeiler ikke bussenes høye komfortnivå, som er ukjent for mange som pleier å velge tog eller fly. På turene som går mellom Oslo – Røros – Trondheim, Oslo – Dovre – Trondheim, Oslo – Kristiansand og Oslo – Stavanger ligger alt til rette for en avslappende stund mens landskapet suser forbi. Setene har godt med benplass og kan justeres og skyves ut mot midtgangen slik at man kan få en god hvilestilling og bedre plass. For familier og venner som reiser sammen er det en fordel at man kan snu setene for å skape sittegrupper med romslige bord mellom. Alle bussene er toetasjes, noe som gir flott utsikt fra andreetasjen og følelsen av å sveve avgårde. De er også utstyrt med mobilt bredbånd slik at man kan surfe fritt eller ta en rolig jobbøkt under hele turen. 

 
Article image

Stemningsfull vinterhelg

Lavprisekspressens tilbud til Trondheim via Gudbrandsdalen og Dovre gikk så bra at det ble utvidet med en ny rute via Østerdalen. Både Gudbrandsdalen og Røros er fantastiske feriedestinasjoner, med skisentrene på Hafjell og Oppdal, Lillehammer og som de store klassikerne. Men her skjuler også en rekke mer ukjente ferieperler seg. Langs bussens rute oppover Gudbrandsdalen har det begynt å vokse frem en helt ny form for turisme med overnatting på gamle historiske storgårder, der det bys på kulturopplevelser med det beste av det norske. Hva med et litt annerledes førjulsavbrekk på for eksempel den vakre storgården Sygard Grytting, som har vært overnattingssted helt fra middelalderen og fast stopp for pilegrimer og konger på ferd til Nidaros. Toppen Bech besøkte gården – som har Norges eldste herberge på tunet – i sin NRK-serie Herskapelig, men langs hele den lange Gudbrandsdalen ligger fantastiske kulturgårder som perler på en snor – den perfekte førjuls-get-away med god, gammeldags julestemning, julenissebesøk på låven og norsk gourmetmat. Og Lavprisekspressen stopper selvsagt på dørstokken!
 
For bestilling gå inn på nettsiden 
 
 
Tekst: Elin Kvandal | Foto: Marte Kjuus