Helse & velvære »  Kosmetiske laserbehandlinger

Kosmetiske laserbehandlinger

Hudproblemer, tunge øyelokk eller sprengte blodkar oppleves ofte som plagsomt for de det gjelder. Oslo kosmetiske lasersenter tilbyr en rekke laserbehandlinger mot ulike hudproblemer og kan vise til svært gode resultater. De har lang erfaring og høy kompetanse, og alle behandlingene utføres av medisinsk personell.
Oslo kosmetiske lasersenter ligger sentralt plassert i Sørkedalsveien på Majorstuen. Senteret har lang erfaring innen laserbehandling og har den siste teknologien som finnes på markedet. Ved å kombinere teknologi med erfaring, kompetanse og personlig oppfølging kan de gi deg en behandling som dekker dine behov og ønsker.

Her kan du blant annet få fjernet uønskede tatoveringer, sprengte blodkar, hårfjerning, oppstramming av hud og hjelp mot ulike hudproblemer. I tillegg kan de med stor suksess behandle tunge øyelokk og poser under øynene, og ved deres avdeling på Romerike utfører de også synskorrigering med laser.

Daglig leder Sissel Finvold forteller at alle som jobber her er leger eller sykepleiere, og de er grundig opplært i bruk av laser og optisk stråling. Her får du alltid en trygg og god behandling, og du blir nøye fulgt opp av medisinsk personell.

Sprengte blodkar

Synlige, skjemmende blodkar i ansiktet og kroppen oppleves ofte problematisk for de som plages av dette. Årsaken til sprengte blodkar er forskjellig, men den vanligste er arv. Sprengte blodkar som er overflatiske og kosmetisk skjemmende kan behandles med laser med svært gode resultater.

Laserstrålen sendes mot blodkaret slik at laserlyset omdannes til varme i blodåren og ødelegger den.

– Laser kan fjerne sprengte blodkar både i ansiktet og ellers på kroppen.

Vi kan fjerne blodkar opp til 4-5 millimeter, og denne behandlingen er nok den som imponerer oss mest akkurat nå. Vi har brukt den i et par år og ser at resultatene er varige. Laseren ødelegger blodårene fullstendig og man trenger som regel 2-3 behandlinger. Men laseren behandler et symptom og ikke årsaken. Selv om den fjerner de gamle blodkarene, forhindrer den ikke dannelsen av nye. Er du disponert for dette problemet, er det sannsynlig at du vil danne nye blodkar og vil trenge behandlinger på et senere tidspunkt for å få fjernet disse, sier Sissel.

Fjerning av tatoveringer

Mange har tatoveringer som de kanskje ikke er like fornøyde med i dag som når de fikk de lagd. Oslo kosmetiske lasersenter har den siste teknologien for fjerning av tatoveringer, og har god kompetanse på å bruke den i behandlinger. Bruk av tidlige lasere og andre metoder har ofte ikke fjernet tatoveringen helt, men isteden byttet den ut med skjemmende arr. Men med den nye laserteknologien kan du nå få fjernet uønskede tatoveringer uten at det etterlater arr. Alle tatoveringer kan fjernes, og antall behandlinger som kreves avhenger av typen blekk som er brukt og hvor dypt blekket ligger i huden.

Senteret har utført hårfjerning med laser i over 10 år, og har dermed lang erfaring innen dette. – Mange tror hårfjerning med laser bare fungerer på lys hud med mørke hår, men vi har mange kunder med mørkere hudtyper som er veldig fornøyde. De fleste trenger 6-8 behandlinger, og resultatet er permanent, sier Sissel. – Vi kan også fjerne vorter, noe som er veldig populært. Du trenger ikke å sy, og det blir et veldig pent resultat uten arr.

Øyelokk som henger, poser under øynene eller rynker rundt øyne og munn kan være svært sjenerende, og det er mange som ønsker å gjøre noe med dette.

Oslo kosmetiske lasersenter har lang erfaring med denne typen operasjoner, og de utføres av deres erfarne øyekirurg. De bruker CO2 laser som har en rekke fordeler som redusert blødning under behandling og mindre smerter etter operasjonen.

Medisinske kremer

Mot hudproblemer som akne, aknearr, aldersflekker, store porer og solskader kan de også tilby gode kremprodukter fra Obagi. Dette er medisinske kremer med dokumenterbar effekt. Kremene inneholder sterke virkestoffer og noen er reseptbelagte. Dette er produkter som kun kan distribueres gjennom klinikker med medisinsk ansvarlig lege.

– Obagi er et kremprogram som med stor suksess hjelper mot ulike hudproblemer, fra ung hud med akneproblemer til eldre hud med solskader.

Akne er ofte et stort problem for tenåringer, og kremene har utrolig god effekt mot dette. Behandlingen går over flere uker og pasientene blir fulgt opp med konsultasjoner underveis hvor virkestoffene i kremen tilpasses hele tiden, forteller Sissel. – Vi har også lasere som hjelper mot disse hudproblemene, men ofte holder det med kremer. Det er en god ide å begynne på det laveste trinnet, og starte med kremer først så man ikke bruker opp alt kruttet med det samme.

Har du spørsmål rundt noen av behandlingene Oslo kosmetiske lasersenter utfører, så er det bare å ta kontakt med de som jobber her og de vil gi deg de råd og anbefalinger som er riktig for deg. Her vil du alltid bli møtt av fagfolk med medisinsk utdanning og med høy kompetanse, og du kan være trygg på at du er i gode hender.

Tekst: Mona Gullstein