Hjem & fritid »  Volvo S60 – designet for å bevege deg

Volvo S60 – designet for å bevege deg

Aldri har en Volvo hatt mer «attityde», aldri har en Volvo hatt bedre kjøreegenskaper, og aldri har en Volvo vært sikrere. Det revolusjonerende City Safety systemet som ble introdusert på XC60 i 2008 er standardutstyr, og nå introduseres også verdensnyheten Fotgjengervarsling med full autobrems (Pedestrian Detection).

Ved hjelp av radar og kamera, kan systemet oppdage fotgjengere og klare å automatisk bremse bilen i tide om den registrerer at sjåføren ikke reagerer. Avhengig av bla. kjøreforhold, vil S60 i hastigheter opp til 30km/t klare å unngå påkjørsel. Systemet virker imidlertid i opptil 80 km/t og vil gjøre sitt beste for å redusere hastigheten mest mulig. En reduksjon fra 50 km/t til 25 km/t, minsker risikoen for en dødelig utgang med 80 %. En påkjørsel i 50 km/t tilsvarer et fall fra 10 meter, mens en påkjørsel i 25/t tilsvarer et fall på 3 meter.

Den helt nye S60 er designet for å bevege deg - både fysisk og emosjonelt. Det er også uten tvil den mest dynamiske modellen Volvo noensinne har lansert - og fotgjengerbeskyttelsen Pedestrian Detection med full automatisk bremsing er en banebrytende sikkerhetsfunksjon.
 
Det sportslige utseendet gir løfte om kjøreegenskaper for bilentusiaster, og nye S60 innfrir virkelig dette løftet. Kjøreegenskapene er bedre enn hos noen annen tidligere Volvo-modell. Dessuten sørger bilens nyutviklede teknologi for at du blir en bedre og tryggere sjåfør. Med nye Volvo S60 har Volvo forsterket sin posisjon i et av bilbransjens mest konkurranseutsatte segmenter hvor konkurransen er knivskarp og kundene vet nøyaktig hva de vil ha.

Ved hjelp av radar og kamera, identifiserer Fotgjengervarsling-systemet fotgjengere, og vil selv bremse bilen om sjåføren ikke reagerer.

Coupé med overraskende bakdører

Nye S60 er mer sportslig og mer dynamisk enn noen tidligere Volvo – og er fortsatt en umiskjennelig representant for skandinavisk design på sitt beste. Bilens profil utstråler så mye coupé-følelse at bakdørene kommer som en hyggelig overraskelse når du studerer bilen på nært hold, sa Volvos designdirektør Peter Horbury da bilen ble presentert første gang på bilutstillingen i Geneve i mars.

Article image

Eksklusiv kvalitet på innsiden

Interiøret i nye S60 gir Volvo en ny dimensjon av eksklusiv kvalitet. I tillegg er det lagt spenning og kontrast til det rasjonelt enkle som preger skandinavisk designtradisjon. Nye S60 bringer Volvo til et nytt nivå hva gjelder integrert opplevelse av farger, form, materialer og teknologi.

Skandinavisk design beskrives ofte med rasjonelle ord som funksjonalitet, enkelhet og tydelighet. Da de formet nye S60, la designteamet også til et moderne preg i form av detaljer som skaper spenning og kontraster.

Interiøret i nye S60 er overdådig hva gjelder sjåførorienterte detaljer, men det er samtidig en komfortabel 5-seters bil med plass til fem voksne. Baksetet gir den som sitter i midten velkommen sidestøtte. Kneplassen i baksetet er økt med 30 mm sammenlignet med forrige S60. Baksetet er delt 40/60 og bagasjeromsåpningen er 10,7 cm bredere enn på forrige generasjon S60.

Besøk din nærmeste Volvo-forhandler for å teste bilen.