Hjem » Trondheim »  Volkswagen – for folk flest

Volkswagen – for folk flest

På Tungasletta ligger Møller Bil AS i freshe lokaler full av nye og brukte biler og med en stab som vet å betjene kundene etter hva de er ute etter av modeller, prøvekjøring eller finansiering. 

IN magasinet tok en prat med Jarl Mortensen markedssjef for VW i Møller Bil AS om hvem og hva i forretningen. Han kan fortelle at det ikke er en spesiell aldersgruppe som kjøper Volkswagen, det er behovet som teller, stor eller liten, sporty eller mer familievennlig, bybil eller SUV. Volkswagen har biler til enhver bruk og i mange prisklasser hvor den dyrest er 1,2 millioner og den billigste 15 000 kroner. Når det kommer til pris er ikke den endelige prisen så viktig for kundene, det er de månedlige avdragene i finansieringsplanen som teller, og firmaet har gunstige rentebetingelser for finansiering får vi høre.

Volkswagen er det mest solgte bilmerket i Norge gjennom en årrekke og skilter med en rekke modeller i 2015. Her finner du biler i kategoriene Flerbruksbil, SUV, Kombi, Sportscupè, Kabriolet, Ladbar hybrid, Sedan og Stasjonsvogn.

Ser du etter en bil til bybruk ligger alternativet el-bil kanskje nært og er det tilfelle har Volkswagen to modeller; e-up! og e-golf tilgjengelig. Med stadig større muligheter til å lade elbiler er det flere og flere som velger denne biltypen. Har du behov for en hybrid, en som både er ladbar (såkalt plug-in) og kjører på bensin er Golf GTE et godt alternativ. Ikke er disse bilene bare billige i drift, man slipper også moms på dem. 

Volkswagen har fokus på innovasjon og miljø. Firmaet har bl.a. utviklet et konsept som kalles «Blue Motion», det handler om bilenes drivstoff og miljøsparende teknologi. Her inngår seks og syvtrinns DSG automat girkasse som gir sømløse girskift og optimale kjøreegenskaper. En annen del av innovasjonen er også sensorer og kameraer som gjør kjøringene sikrere for deg og medtrafikantene dine, med dette systemet rygger og parkerer du sikkert. Det finnes faktisk teknologi i noen av modellene som sier fra til medtrafikanter om du skulle få et illebefinnende, nødblink aktiveres og bilen blir bremset til stopp om sensorer i bilen registrerer om sjåføren ikke beveger seg. Innovasjon tar Volkswagen langt! 

Tekst & foto: Aron Nørstebø

Følg IN magasinet på Facebook