Hjem » Interiør & design »  VL38

VL38

Louis Poulsen byr på et nytt medlem i Vilhelm Lauritzen serien.

Louis Poulsen har en lang historie med design som former lys, og selskapets samarbeid med Vilhelm Lauritzen, den banebrytende pioneren innen dansk funksjonalisme, utgjør en del av denne tradisjonen. Dette viktige partnerskapet bekrefter ytterligere at arbeidet med kreative krefter er en viktig og integrert del av Louis Poulsens virksomhet. 
Louis Poulsen lanserte det nye skuddet på stammen i Vilhelm Lauritzen serien, som opprinnelig ble designet på slutten av 1930-tallet for Radiohuset i København, på Euroluce i Milano tidligere i vår. Utvalget består nå av den klassiske VL45 Radiohus pendelen i munnblåst glass og VL38 bord-, gulv- og vegglamper i hvitt/messing og den nye versjonen i svart/messing. 

Vilhelm Lauritzen var en mester i kunsten å kombinere materialer og lys. Han gjennomførte omfattende studier av dagslys så tidlig som på 1920-tallet, og Lauritzen viet hele sitt arbeidsliv til å utvikle og forbedre lampene sine, som gled harmonisk inn i bygningene han designet. 
– VL38 er selve innbegrepet på den karakteristiske Vilhelm Lauritzen-lampeskjermen og hans innovative synspunkter på belysningsdesign. Den originale kombinasjonen av hvit og messing er både vakker og tidløs. Den nye, svarte versjonen er et stringent og moderne designgrep som gjør at du kan arbeide med kontrast og mørke i interiøret uten å gå på kompromiss med lysets form, forklarer Rasmus Markholt, idé- og designdirektør hos Louis Poulsen. 

Lampearmene er laget av messing, og skjermen er hvitlakkert på innsiden for å sikre et mykt og behagelig lys. Med to lysnivåer avgir lampen et nedadrettet lys, og skjermens vinkel kan justeres for å optimalisere lysfordelingen. Alle lamper er utstyrt med LED lyskilder for å imøtekomme moderne utvikling i lysteknologi og energieffektivitet. 
VL38 bord-, vegg- og gulvlamper er tilgjengelig i butikkene fra september 2017.

FAKTA: Louis Poulsen

Louis Poulsen ble etablert i 1874. Gjennom nært samarbeid med designere og arkitekter som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Louise Campbell og Mads Odgård, har Louis Poulsen etablert seg som en av de ledende leverandørene av arkitektonisk belysning. Selskapet tilbyr belysning rettet både mot bedrifts- og privatmarkedet. Det er en historie bak ethvert produkt fra Louis Poulsen. Designerne bak disse produktene fokuserer på lyset i seg selv, og på ideen bak produktet, såvel som arkitekten, lysspesialistens eller møbeldesignerens utsøkte konsepter og visjoner om lys - alt i harmoni med Louis Poulsens egen lysfilosofi, design som former lys.

Finn din lokale Louis Poulsen forhandler her: Louis Poulsen.