Hjem » Oslo »  Vinterparadis midt i byen

Vinterparadis midt i byen

Drømmer du om snø, snowboard og alpint? Bare 20 minutter fra Oslo sentrum ligger et av landets beste skianlegg og venter på deg. Oslo Vinterpark på Tryvann kan friste med hele 18 nedfarter med flombelysning og 11 heiser. Her ligger med andre ord alt til rette for fantastiske opplevelser for hele familien!

Under en halvtime med t-banen fra sentrum av Oslo ligger vinterparadiset og venter. I over hundre år har hovedstadens borgere tatt Holmenkollbanen for å nyte friluftslivet i marka. I dag er Oslo Vinterpark på Tryvann Norges fjerde største alpinanlegg målt i heiskortomsetning og hver vinter er det stadig flere av byens befolkning som tar turen opp hit for å trene, leke og ha det gøy med familie og venner. Allerede i 1933 ble Tryvann tatt i bruk som alpinbakke. 
– En voldsom storm i november 1930 førte til at alle trærne i området blåste ned. Området hadde perfekt heng for en alpinbakke og ble ryddet på dugnad. Og i 1933 ble Tryvannskleiva etablert. I tillegg brukte man tømmeret man ryddet til å bygge Tryvannsstua. Oslo har alltid hatt gode tradisjoner for at byens innbyggere reiser ut for å bruke marka og dette er tradisjoner Oslo Vinterpark ønsker å videreføre, forteller adm. direktør Espen Bengston ved Tryvann Skisenter AS.

Wyller-løypa i Sørkedalen

Også den kjente Wyller-løypa i Sørkedalen er en del av anlegget til Oslo Vinterpark. Den har fått navn etter Andreas Wyller som var den som ryddet skog og terreng for å anlegge løypa i 1938. Wyller var den beste mannlige alpinisten på sin tid og vant blant annet NM-gull i alpint. Han var også pilot og dessverre ble han skutt ned og døde under andre verdenskrig. Etter krigen tok andre opp hans engasjement og Wyller-løypa åpnet i 1956. Den største utviklingen av området skjedde i 2003 da Hyttliområdet ble åpnet for terrengpark, mer bakkevolum og ikke minst en kobling mellom Wyller og Tryvann slik at hele anlegget kan benyttes som ett. De siste årene har det blitt investert over 350 millioner og i dag er Oslo Vinterpark et fullverdig alpinanlegg med 18 nedfarter og 11 heiser. Her finner du dessuten en av landets største parker med egen slopestyle-linje og Norges eneste superpipe som er åpen for publikum.
Alle bakkene har flombelysning og med åpningstid helt til klokken 22:00 på hverdager kan man fint dra opp hit etter skole og jobb. Et godt samarbeid med Ruter gjør at det er enkelt å komme hit med kollektivtransport. I tillegg har Oslo Vinterpark en egen avdeling for utleie. Dermed er det faktisk mulig å komme til Oslo helt uten vinterklær, reise opp med t-banen og leie absolutt alt man trenger for å stå på alpint, snowboard eller langrenn. Her finner du også det som av mange anses for et av de beste skiverkstedene i Norge med dyktige slipere som reparerer og preparerer ski og snowboard.

Skiglede for store og små

Ski er allsidig trening som er godt for både kropp og sjel. I Oslo Vinterpark er det tilrettelagt for at alle skal kunne delta, uansett alder eller ferdighetsnivå. Her finner du alt fra grønne løyper i nybegynnerområdet til utfordrende løyper for de erfarne. 
– For to år siden satte vi ned prisen på sesongkort noe som gjør anlegget tilgjengelig for enda flere. Spesielt gledelig er det å se så mange småbarnsfamilier som har gjort det gode valget å investere i sesongkort. Ingenting er bedre for familien enn å gjøre morsomme aktiviteter sammen, komme seg ut i naturen og ha det gøy på ski og brett. Barna opplever mestringsfølelse og utvikling, og vi er glade for å kunne tilrettelegge for dette. Særlig i dagens samfunn hvor mange tilbringer mye tid foran en skjerm tror vi det er viktigere enn noensinne å gjøre valg hvor man opplever ekte opplevelser. Fysisk aktivitet er viktig for alle og vi er stolte over å tilby en arena for sunne trender, sier Espen. Det blir også stadig mer populært å gi sesongkort eller gavekort i julegaver. 
Oslo Vinterpark har også et eget område for de med ulike funksjonshemninger. Her er det blant annet mulig å teste ut sit-ski. 
– Vi jobber også kontinuerlig for å tilrettelegge og utvikle produkter for de minste barna. Blant annet har vi et eget barneområde med figurer. I vinter gleder vi oss til å åpne et nytt område hvor Elgen Elge kommer på besøk. Vi har dessuten en egen skiskole hvor vi tilbyr kurs og privattimer for alle nivåer og aldre.

Gode snøforhold

Oslo Vinterpark har investert i noen av markedets beste snøkanoner. Dermed kan du oppleve perfekte snøforhold oppe ved Tryvann selv om det er tåke og slaps nede i sentrum. 
– Gjennom hele vinteren kan vi tilby gode vinterforhold og mange blir overrasket over hvor fine forhold det er her oppe. Denne vinteren har vi investert 26 millioner i snøproduksjon i Wyller-løypa. Med 23 nye snøkanoner vil vi kunne snølegge enklere enn noen gang.
Når man jobber tett på naturen har man også et spesielt ansvar for å ta vare på den. Dette er et ansvar Oslo Vinterpark tar på alvor og selskapet ble tidlig miljøsertifisert. 
– For oss er det viktig å gjøre det vi kan for å bevare naturen rundt oss, derfor skal alle våre valg være så miljøvennlige som mulig. Dette er vi helt sikre på at også kommer våre gjester til gode i forhold til utviklingen av alpinanlegget.

Mat laget med hjertet

Etter en lang dag med lek og moro i snøen trenger kroppen påfyll. Hos Oslo Vinterpark tilbyr de fristende, sunn og næringsrik mat i hele anlegget. 
– I vinter hever vi nivået enda mer i Café Tårnstua. Man får fremdeles den gode pizzaen, men det blir også mye vegetarisk og ikke minst økologisk mat. Det skal være så sunn mat som mulig og all bakst er hjemmebakt. Det er viktig for oss at maten vi serverer er laget med hjertet.
I parken er det også tre lavvoer hvor det er mulig både å spise og drikke. Oslo Vinterpark har skjenkebevilling slik at man kan hygge seg med en after-ski etter en lang dag i bakken. De har dessuten en egen event-avdeling som gjennom hele året skreddersyr events utenom det vanlige med alt fra klatring og sykling til skikjøring. De tre lavvoene gjør at det er gode fasiliteter for alt fra konferanser til fest. 
– I 2012 åpnet vi Oslo Sommerpark og nå har vi akkurat avsluttet årets sesong hvor 40 000 glade gjester har besøkt oss. Og nå er vi klare for vinteren. Forrige sesong åpnet vinterparken 16. november og stengte 17. april. I den tiden hadde vi 130 åpningsdager med 250 000 dagsbetalende gjester og vi håper enda flere vil ta turen for å oppleve glede, moro og lek denne vinteren!

Fakta: Oslo Vinterpark

Web: www.oslovinterpark.no
Instagram: www.instagram.com/oslo_vinterpark
Facebook: www.facebook.com/OsloVinterpark

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Oslo Vinterpark / Emil Sollie