Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  Vinterens utvalgte kinofilmer

Vinterens utvalgte kinofilmer

Det ligger an til å bli en variert og underholdende kinovinter med et bredt spekter av
filmer som burde falle i smak hos de fleste. Av norske filmer kan vi nevne Pelle Politibil
(8/1/10), Tomme Tønner (8/1/10) og Regnskap (22/1/10). Her er et utvalg av høstens filmpremiérer.

IN THE LOOP - Norgespremiere 11/12/09

Årets morsomste film handler om amerikanske og britiske toppolitikere som ønsker å sette i gang krigsoperasjoner i Midtøsten. Det eneste som står mellom de grådige og inkompetente ministrene og full krig er en gjeng nervøse og forvirrede laverestående rådgivere. IN THE LOOP springer ut av BBC-serien «The Thick of It», og blander det beste fra den klassiske britiske humortradisjonen med de skarpeste og mest intelligente elementene fra den amerikanske situasjonskomedien. Og i motsetning til hva som vanligvis er tilfelle når man flytter fjernsynshumor opp på det store lerretet, er ikke tempoet i IN THE LOOP lavere enn hva vi er vant med fra TV-serier som «The Office», «30 Rock» og «It›s Always Sunny In Philadelphia».

WHERE THE WILD THINGS ARE - Norgespremiere 11/12/09

Enstøingen Max føler seg misforstått hjemme. Han flykter til «De villes» land, der han møter store skapninger som lengter etter lederskap. Max blir kongen deres, men han lærer at lykke er vanskelig å vedta- også i fantasien. Max er en vilter og følsom gutt som føler seg misforstått hjemme hos mor og storesøster. Etter et raseriutbrudd blir moren sint og fortvilet og sender gutten til sengs uten middag. Max velger å flykte. Han havner hos «De Ville»; det er store, rare skapninger i et øde landskap. Først blir Max sett på som neste middag, men med fabulerende evner klarer han å overbevise huttetuene om at han er den nye kongen deres. De har lengtet etter lederskap, og tror Max vil gi dem lykken og livsmotet tilbake. Det går storveis en stund, men Max finner ut at å regjere et kongedømme er en balansekunst.

AVATAR - Norgespremiere 18/12/09

I dette fantastiske actioneventyret tar skaperen av Titanic, James Cameron, oss med til en ny og spektakulær verden. På den fjerne månen Pandora må en ufrivillig helt lede kampen for å redde en hel sivilisasjon. Filmen ble først påtenkt av Cameron for 14 år siden, da midlene for å gjennomføre et slikt prosjekt ikke eksisterte. Nå etter fire år med produksjon, leverer AVATAR en helt ny filmatisk opplevelse. Her forsvinner den banebrytende teknologien som er oppfunnet for å lage filmen inn i filmens fortelling. Her er en av reaksjonene etter at enkelte scener fra filmen ble vist i Amsterdam under CineExpo juni 2009: «Jeg ble så oppslukt av de praktfulle scenene at da jeg våknet opp dagen etter ville jeg tilbake, som om Pandora var ekte» - TIME Magazine

MOON - Norgespremiere ubestemt

Sam har bodd og jobbet alene på månestasjonen i tre år. Hans tjeneste er snart slutt og han skal hjem til kone og barn. Hans eneste selskap i disse tre årene har vært datamaskinen GERTY, men så oppdager han en livsform rett utenfor basen. Lunar Industries forsyner jorden med Helium 3 et stoff som gir livsviktig radioaktivfri energi. Sam (Sam Rockwell) jobber for Lunar Industries og i tre år har han vært eneste arbeider i gruveoperasjonen på månen. Sam arbeider ikke fysisk i gruven, alt er helautomatisk, men hans menneskelige hjerne og hender er viktige ved reperasjoner og generelt vedlikehold av basen. Sam Rockwell imponerer stort i rollen som Sam Bell, han holder på å gå fra forstanden på grunn av ensomhet og hans eneste kamerat er den snakkende datamaskinen GERTY (Kevin Spacey).

PELLE POLITIBIL - Norgespremiere 08/01/10

Hele Norges favoritt politibil er tilbake! I «Pelle Politibil går i vannet» tar vår kjære venn opp kampen med de sleipe miljøforbryterne brødrene Grevling, sammen med sin lille venninne Oda Oter. Under en voldsom høststorm ryker strømkabelen som forsyner Bodø by med elektrisitet. Pelle Politibil tar ansvar og sleper en ny kabel over fjellet mot vær og vind så byen kan få tilbake lys og varme. Men når jobben er gjort rygger Pelle inn i den avrevne kabelen. Han får elektrosjokk. Alle tror Pelle er dø. Men nok en gang skjer et mirakel. Pelle våkner - nå er han elektrisk. Full av ny ren energi tar Pelle nå opp kampen mot brødrene Grevling - to sleipe fyrer som har kommet til den lille nordnorske byen for å stjele innbyggernes drikkevann.

SHERLOCK HOLMES - Norgespremiere 08/01/10

Sherlock Holmes presenterer et dynamisk, nytt portrett av Arthur Conan Doyles mest kjente figurer når Holmes og hans trofaste støttespiller Watson får en ny utfordring. Holmes viser slåssegenskaper som er like farlige som det legendariske intellektet når han møter en ny fiende og må avdekke en dødelig intrige som kan ødelegge landet. Action-eventyret Sherlock Holmes er regissert av den anerkjente filmskaperen Guy Ritchie. Robert Downey Jr. gir liv til den legendariske detektiven, mens Jude Law spiller Holmes› trofaste kollega, Watson, legen og krigsveteranen som utgjør en mektig støttespiller for Sherlock Holmes. Rachel McAdams spiller Irene Adler, den eneste kvinnen som har vist seg Holmes overlegen, og som har et stormfylt forhold til detektiven.

UP IN THE AIR - Norgespremiere 15/01/10

Fra den Oscar-nominerte regissøren Jason Reitman kommer Up in the Air, et tidløst odyssé om Ryan Bingham (George Clooney). Bingham er en nedbemaningsekspert og en erfaren forretningsreiser som etter mange lykkelige år på vingene plutselig merker at han er klar for å skape en ekte relasjon. Ryan har lenge vært fornøyd med å leve ut sitt liv på flyplasser, hoteller og leiebiler over hele Amerika uten unødvendige belastninger som holder ham igjen, og han har alt han trenger pakket i én trillekoffert. Ryan er et bortskjemt elitemedlem i alle reiselojalitetsprogram som finnes og er svært nær og nå sitt livsmål - 10 millioner bonuspoeng. Til tross for dette har Ryan ikke noe virkelig å holde seg fast i.

I LOVE YOU PHILLIP MORRIS - Norgespremiere 12/02/10

Dette er den usannsynlige, men virkelige historien om en karismatisk svindlers ferd fra å være en forretningsmann på landsbygda til å bli en prangende hvitskjorte kriminell. En av årets bejublede filmer med stjerneskuespillerne Jim Carrey og Ewan McGregor i hovedrollene. Steven Russel (Carrey) er lykkelig gift med Debbie (Leslie Mann), og arbeider i den lokale politistyrken da en bilkollisjon fremprovoserer en total og dramatisk revurdering av hans liv. Steven innser at han er homofil og bestemmer seg for å leve livet fullt ut - selv om det betyr å bryte loven. Steven sin nye, ekstravagante livsstil involverer svindel og bedrageri, og etter hvert også et opphold i fengsel. Her møter han den sensitive og elskverdige Phillip Morris (McGregor).