Hjem » Mat & drikke »  Vin til late sommerdager

Vin til late sommerdager

Nå får den italienske rødvinen Doppio Passo selskap av to herlige sommerfavoritter – Doppio Passo Prosecco og Doppio Passo Rosato.

Doppio Passo er saftig, har ren frukt og passer særdeles godt til norske ganer. Nå lanseres også en Prosecco og en rosévin som er laget over samme lest – disse er med andre ord også viner som er lette å like og gir forbrukerne mye for pengene. 
– Det føles veldig naturlig at vi nå utvider Doppio Passo-sortimentet med disse to friske og flotte vinene, og vi har stor tro på dem begge, forteller Camilla Wedding i den norske vinimportøren Excellars.
Prosecco passer til nesten enhver anledning. I motsetning til champagne er ikke Prosecco et statussymbol, men heller et tegn på en fri og moderne livsstil. Mange nordmenn har lagt sin elsk på den italienske kulturen, italienernes avslappede holdning til livet og ikke minst italiensk mat og vin.

Flørtende og forfriskende

Doppio Passo Prosecco er en flørtende og forfriskende musserende vin i en stil som mange nordmenn er glad i, og akkurat slik klassisk Prosecco skal være er den ikke helt knusktørr. Som all annen Prosecco består Doppio Passo Prosecco av 100 prosent Glera, og druene er dyrket i åssidene rundt Treviso i Veneto, nordøst i Italia. Her er klimaet ideelt for at vindruer skal utvikle både høy syre og høyt sukkerinnhold, noe som er optimalt for Glera, som modner svært sent.

Antipasti og Bellini

Den musserende vinen er selvskreven som aperitiff til enhver anledning, men den passer også godt til mange typer mat. En nydelig kombinasjon er selvsagt den italienske tapasforretten antipasti, som gjerne består av elementer som ost, spekeskinke, salami, oliven, sopp, artisjokkhjerter og syltede grønnsaker. I tillegg passer Doppio Passo Prosecco også godt til sushi og lette fisk- og skalldyrretter. Og vi må for all del ikke glemme den forfriskende drinken Bellini – hvor prosecco spiller hovedrollen.

Ideell sommervin

I likhet med Prosecco har også rosévin blitt stadig mer populært blant nordmenn de siste årene.
– Vi nordmenn reiser mye til Italia og andre søreuropeiske land, hvor vi gjerne får inspirasjon til nye drikkevaner som vi deretter tar med oss hjem, forklarer Camilla Wedding.
Doppio Passo Rosato er en lett, frisk og leskende rosévin, noe som gjør at den passer perfekt som avkjølende drikke på en solfylt sommerdag.
– Det er fantastisk å sitte ute i solen med et glass Doppio Passo Rosato en vakker sommerdag. Ikke bare smaker den forfriskende og deilig – den flotte fargen gjør at den også ser nydelig ut på bordet, sier Camilla Wedding.
Doppio Passo Rosato produseres ved at drueskallene fjernes umiddelbart etter en skånsom pressing, og drueskallene er dermed i kontakt med druemosten bare akkurat lenge nok til at vinen får sin flotte rosafarge. Deretter blir mosten gjæret på samme måte som når man lager hvitvin.

Rosa allrounder

Doppio Passo Rosato er en frisk og livlig vin, og den har en intens bringebærrød farge med lillaskjær. Vinen er fruktig og harmonisk med myke tanniner og en balansert syre, og den dufter og smaker av røde bær som rips og bringebær, samt et hint av grønne urter.
Doppio Passo Rosato er frisk som en hvitvin og har en fasthet som minner om den man finner i rødvin, og denne kombinasjonen gjør den til en allsidig vin som passer perfekt både alene og til mange typer mat, både lett sommermat og mer smaksrike retter. En klassisk kombinasjon er «rosa vin til rosa mat» – med andre ord råvarer som laks, ørret og reker. Vinen er dessuten ideell til sushi i alle former og farger.

Følg IN magasinet på Facebook