Hjem >  Vidunderlige Kapp Verde

Vidunderlige Kapp Verde

På Kapp Verde kan du virkelig leve ut din eksotiske feriedrøm. Gå på kritthvit sand, bade i turkist vann, nyte atlantisk mat, føle atlantiske rytmer eller slappe av i kropp og sjel.

Vannsport er svært populært på Kapp Verde, og her finnes flotte kite- og windsurfings-muligheter.

Etter en behagelig flyreise landet vi på øya Sal, en av de 15 øyene på Kapp Verde. Øygruppen Kapp Verde ligger i Atlanterhavet ca. 600 km utenfor vestkysten av Afrika. Øyene var ubebodd frem til de ble oppdaget av den portugisiske prinsen Henrik sjøfareren på midten av 1400-tallet, og de var under portugisisk styre helt frem til 1975. Star Tour som er turoperatør til Kapp Verde lar deg velge mellom flotte hoteller på øyene Sal og Boa Vista.

Etter landing tok det ikke lange stunden før vi var på hotellet Oásis Atlântico som ligger byen i Santa Maria. Hotellet var i midt i blinken for oss da det lå rett ved stranda, hadde flotte rom og et herlig bassengområde. Det var dessuten bare en kort spasertur til restauranter og shopping i Santa Maria sentrum.

Det første vi la merke til når vi kom frem var den gode stemningen og hvor hyggelige menneskene er på Kapp Verde. I tillegg til et fantastisk klima med 350 soldager i året og klart turkist vann, er det høy standard på hotellrom, service, mat og drikke. Dette er et spennende reisemål både for enslige og kjærestepar, så vel som for barnefamilier.

Det finnes mange flotte utflukter for å utforske livet på Sal både til lands og til vanns, og i lufta med. En av de mest populære er å dra til saltbadene i Salinas. Her flyter man som en kork i det salte vannet som også sies å være velgjørende for flere ting. Andre populære utflukter er havfiske fra guidet båt, seiltur med katamaran for å se skilpadder, eller å bli med på Kapp Verdisk aften. Dans og musikk er en stor del av kulturen, og her kan man lære seg noen dansetrinn også. I tillegg til livemusikk og tradisjonell dans serveres det en stor grillbuffet der du får smake både lokale og internasjonale matretter. Disse utfluktene er det greit å bestille på forhånd på startour.no.

Vannsport er også svært populært, og her finnes flotte kite- og windsurfings-muligheter. Rett ved vårt hotell lå for eksempel Club Mistral som har dyktige instruktører og et imponerende utvalg av utstyr til utleie. For å få med seg det som skjer under vann kan man bli med den gule undervannsbåten, eller finne frem dykkermasken og snorkle selv.

Vi leide i tillegg bil og saumfarte hele øya. Da så vi hai nedenfor Pedra de Lume, var på utkiksposten Miradouro i byen Espargos, og sjekket ut havnelivet i den småsøvnige havnebyen Baia Da Palmeira.

Et av de vakreste stedene på øya er Kite Beach på østsiden av Santa Maria. Denne stranden ligger helt usjenert til, og man har så å si stranden for seg selv, bortsett fra de dyktige kiterne som boltrer seg ute i bølgene.

Skulle ikke dette være nok kan man også være med på guidede turer med fly for å besøke de andre øyene.

Kapp Verde er perfekt for mennesker som nyter «slow living». Her skal man legge seg tilbake og slappe av på de deilige strendene, avkjøle seg i det turkise vannet og nyte gode måltider. Man skjønner fort at det lokale ordtaket «no stress» passer for hvordan dagliglivet her forløper, og det kan jo også være til ettertanke for oss som gjerne er vant med en stresset hverdag.

Vi likte svært godt øya Sal, men har allerede bestemt oss for å reise tilbake før sesongen avsluttes i april, og da skal vi besøke øya Boa Vista. 

Gå inn på www.startour.no og finn mer informasjon, og bestillingsmuligheter for Kapp Verde. Dette er et feriedrøm man ikke skal gå glipp av.
Bom Viagem!

Tekst: Bjørn & Vibeke | Foto: Star Tour

Følg IN magasinet på Facebook