Hjem » Kultur & underholdning »  Verdens beste Østers!

Verdens beste Østers!

1.-3. september feirer TanumStrand, sammen med verdenseliten i østersåpning og hotellets gjester, den lokale delikatessen østersen.

Alle i Grebbestad er stolte over sitt marine spiskammer fylt med havets delikatesser. Bohuslän er kjent for sine skalldyr, salte havsbad og vakre svaberg. Fra Grebbestad kommer også verdens beste østers.
- Østersen som serveres på TanumStrand er håndplukkede rett fra havet av lokale fiskere. Mange synes den svenske østersen er den absolutt beste i hele verden, sier Niklas Bontegard fra TanumStrand, som er med å arrangerer østershelgen.

Første helgen i september er det Sverigemesterskap i østersåpning og Østersens Dag i Grebbestad. Allerede på fredagen starter festlighetene på TanumStrand med ”Oyster Open” sammen med Sverigeeliten i østersåpning.
- Da dekker vi frem vår svært populære skalldyrsbuffé, og alle gjestene får ta del av en liten østersskole der proffene viser hvordan du åpner østers og lærer deg om delikatessen, sier Niklas.

Blant proffene finner man blant annet den tidligere svenske mesteren og verdensmesteren Hans Johannesson og den finske mesteren og østerseksperten Johann Schlag.
Senere på kvelden holdes den en amatørkonkurranse, der publikum og gjester har muligheten å vinne fine premier.
- Dette kommer til å bli en fantastisk opplevelse! Det er begrenset med plasser til denne konkurransen, så fort deg å meld deg på, oppfordrer Niklas.
 

Følg IN magasinet på Facebook