Hjem & fritid »  Velfungerende boligmarked på Romerike

Velfungerende boligmarked på Romerike

Siden oppstarten for et år siden har den privateide meglerkjeden HOME Eiendomsmegler allerede rukket å få betydelige markedsandeler på Romerike. Med tre kontorer i området er de lokalkjente og vurderer du å selge bolig er det absolutt verdt å slå av en prat med en av deres dyktige meglere!

HOME Eiendomsmegler er en privateid meglerkjede som tilbyr både eiendomsmegling og prosjektavdeling. I dag har kjeden fem meglerkontor, men salgs- og markedssjef Roger Haave- Pedersen forteller at de planlegger åpningen av flere kontorer rundt årsskiftet. – Vi er til enhver tid på jakt etter dyktige meglere som ønsker å gjøre karriere hos oss, og vi kommer til å utvide med flere kontorer etter hvert. Men målet for oss er hele tiden å bygge bra og vi ønsker å ha gode kontorer istedenfor mange kontorer, sier han. 
Meglerkjeden ble startet 30. april i fjor, og med sine tre kontorer på Romerike har HOME Eiendomsmegler allerede en markedsandel i området på 10-11 %. Til sammenligning har landets største bank rundt 20 % markedsandel, mens de fleste andre aktører også ligger rundt 10 %. – Vi ser at vi har en plass i markedet. Og det at vi er privateid istedenfor å være eid av en bank gjør at vi kan snu oss raskt. Vi er heleid av meglere for meglere og skal være litt annerledes. Det skal alltid være nyhetsverdi i det vi gjør, da er vi hele tiden på vei mot noe. Eiendomsmegling kan ofte bli tradisjonelt og litt traust, og vi ønsker å være en innovativ aktør på markedet. Vi vil være et selskap som er et hode foran konkurrentene, og hverdagen for en megler i HOME Eiendomsmegler skal være spennende. Og vi ser at folk som begynner hos oss blir her lenge.

Flytter kontoret på Lillestrøm

 For selv om HOME Eiendomsmegler som merkenavn bare er et år gammelt, har firmaet likevel lange tradisjoner på Lillestrøm. I lokalene i Skedsmogata har det vært meglerkontor siden 2007, og samme selskap har røtter tilbake til 2005. Med andre ord er det et gammelt meglerkontor med mye erfaring, og daglig leder Eirik Løvseth kan fortelle at de nå planlegger flytting til nye lokaler til Storgaten, vis-a-vis Vinmonopolet. – Vi flytter for å bli enda mer sentral i bybildet, og de nye lokalene er både lyse og trivelige. Markedet på Romerike er et hyggelig marked å jobbe i, det er et vekstområde og dermed et attraktivt sted for meglere å jobbe.

Selv om det så langt i år har vært lite boliger til salgs, har det nå stabilisert seg. – Det virker som om vårslippet kom senere i år, men nå kan vi friskmelde markedet etter at det har vært et litt lavt antall boliger ute en stund. Flere boliger må nå ut på flere visninger, noe som også gjelder Oslo og resten av Akershus, noe som tyder på et normalt og sunt boligmarket. Det at ikke alt selges ved første visning er et tegn på en normalisering av markedet. 
Romeriket er et attraktivt område med stor tilstrømning, blant annet fra Oslo. – I perioder har 40-50 % av boligkjøperne kommet fra Oslomarkedet, selv om det til dels har vært høye priser også her. Men selv om prisene i Lillestrøm og Jessheim nesten er like høye som i Oslo, så skal man ikke så langt utenfor før man kan bytte inn en toroms leilighet på Grünerløkka med en liten enebolig.

Visningsekspert

I området er det også flere nye byggeprosjekter, blant annet ved Metro senteret, hvor nye byggetrinn snart blir lagt ut for salg. Med selveierleiligheter fra 30 kvadratmeter og oppover er dette attraktive prosjekt. – Dette er prosjekter som mange venter på, og spesielt de minste leilighetene har vært populære. Det har generelt vært vanskelig å være nyetablert i markedet hvor små leiligheter har vært for dyre for nyetablerte. 
Vurderer du å selge bolig er det viktig å velge riktig megler, og som frittstående megler er HOME Eiendomsmegler i en unik posisjon. – Det er en fordel å drive med rendyrket eiendomsmegling. Det sitter ikke en bank og bestemmer hva vi skal gjøre, og vi kan tilpasse oss forskjellige typer eiendom. Forskjellige oppdragsgivere har ulike behov, og skal du velge megler så velg ikke nødvendigvis den med mest oppdrag, men den som kan tilby best kvalitet. Vi stiller høye krav til hvem vi tar inn, det skal være dyktige folk. Forarbeidet før salg er utrolig viktig for resultatet, og det er derfor viktig at megler bruker tid sammen med selger før boligen presenteres på eiendomsmarkedet. Som visningsekspert fokuserer vi hele tiden på å gjennomføre bedre visninger og vi er opptatt av at være meglerne er godt forberedt før visning slik at de kan være en større ressurs for potensielle kjøpere. Vi har dessuten utarbeidet egne sjekklister for kjøpere som man kan printe ut fra vår hjemmeside med svar man bør få på visning før man gir bud. Og dette er spørsmål som alle meglere i Home Eiendom kan svare på!

Tekst: Mona Gullstein

Følg IN magasinet på Facebook