Hjem » Interiør & design »  Varig vakkert

Varig vakkert

Det er noe eget med Slettvoll. En følelse av verdighet. Av komfort. Kanskje ikke så rart. For kvalitet + kunnskap = stolthet.

På et hjørne i byens kjerne ligger Slettvoll Ski. En romslig interiørbutikk, men likevel lun og innbydende. Stilen er lett gjenkjennelig. Vi synes vi har sett den før. I interiørblader. På Hotel Skifer. Eller kanskje på Farris Bad? For Slettvoll-stilen har sneket seg inn i mange miljøer. Miljøer som er tidløse, men langt fra trauste. Miljøer man ikke går lei, og hvor målet er å føle velvære.

Norge og Sverige

For 12 år siden åpnet Slettvoll dørene i Ski sentrum. Som fjerde butikk i landet. Flere har kommet til etterhvert. Nå teller antallet 17 totalt i Norge. I tillegg har Slettvoll to butikker i nabolandet Sverige. To avdelinger av betydelig størrelse i henholdsvis Stockholm og Gøteborg. Marianne Nøkleby, daglig leder ved Slettvoll Ski, tror det er marked for Slettvoll også i andre land. 

Feriehjem

Nordmenn bringer ofte med seg møbler fra Slettvoll til sine respektive ferieboliger. For eksempel til Italia og Frankrike. 
– Nordmenn ønsker gjerne å ha sin egen stil, og finner ikke alltid de møblene eller interiøret de leter etter på stedet, forteller Nøkleby. 
Slettvoll shipper masse til utlandet, og selv om det tar noen uker, tror hun kundene synes det er verdt det.

Verdenstoppen i interiør

Nordmenn er generelt ivrige på interiør, og ifølge Nøkleby – helt på verdenstoppen. Noe av forklaringen kan være vår geografiske beliggenhet, og ikke spesielt varme klima. I motsetning til mennesker i Spania og Italia, er vi jo mye oftere hjemme her oppe i nord, sier hun. Store deler av årstiden er kjølig. Og til og med sommeren er ikke alltid bankers. Ikke rart vi da vil kose oss innendørs. 
– Vi er innedyr, sier Nøkleby.

Sommertider

Likevel er ingen så glade i å være ute som nordmenn – om sommeren. Når det er hyggelig vær. Og da vil vi ha det fint. Kunden har blitt mer bevisst også på utemøblene sine, og disse skal ikke stå tilbake for møblementet inne. Også her skal det være ordentlige ting. Det er mye bra kvalitet å få. 
– Nytt i år er teak, forteller Nøkleby.
Møblene tåler regn, og er hakket mer funkis enn den typiske Slettvoll-stilen. Teaken kan få gråne hvis man vil. Det vil fortsatt se bra ut. Og det er praktisk med impregnerte puter, som kan tåle en støyt fra oven. 
Puter er også lette å skifte. Både ute og inne. Man kan kjapt skifte stemning i tråd med årstidene. 
– Ofte går jo kundene for ganske nøytrale farger på sofaene sine, og fortsatt en del beige og grått. Men man kan ha detaljene i friske farger, som disse rosa putene for sommermånedene, foreslår Nøkleby. 
Så kan man heller skifte til (trendfargen) terrakotta når høsten sniker seg på, og supplere med deilige pledd. 
– Ikke så mye som skal til, smiler hun.

Taylor og Leopold

Lite slår en skikkelig god, flott sofa. Og Slettvoll har mange innbydende varianter. «Leopold» er en sjenerøs modell, en flaggskip-sofa, og kundene bestiller den gjerne med tøffe nagler på – som utstilt i butikken. 
En annen stor kundefavoritt er spisesofaen «Taylor» – en høyrygget sak som gjør spisekroken mer spennende enn med mer tradisjonell møblering. Komforten er god;  – Gjestene blir sittende en stund, mener Nøkleby.
Lekre konsollbord kan også passe godt i tilknytning til en sofa. Og nå har nordmenn begynt å møblere litt annerledes. De trekker sittegruppen ut på gulvet i større grad enn før. 
– Det er jo ikke så spennende å se ryggen på en sofa. Men med konsollbord bak, en lekker lampe og kanskje en dekorativ krukke, blir interiøret mer spennende. 
Man skal ikke være så redd for å dra på med litt størrelse på interiørelementene heller. I typisk Slettvoll-stil er nemlig lamper, krukker og annet tilbehør rause i størrelse. Det er nesten som en «signatur» å regne;
– Kunden har gjerne sansen for store og ordentlige ting, og legger heller bort det mindre «stæsjet».

Soverom

Ordentlig kan det gjerne være - også på soverommet. 
– Kapittelet soverom har tradisjonelt sett vært veldig kjedelig, mener Nøkleby. 
Og hvorfor skal ikke soverommet være et rom som kan stå med døren oppe? Tendensen nå er hotell-aktige soverom, bare langt lunere. Store, høye og sengegavler i stoff, og med store «hotellputer». Bruk av ullstoffer og dypere farger. Dessuten kan sovebordslampene fint henge ned fra taket. En tøff effekt, særlig med typete blanke lamper i kontrast til de lune stoffene. Så kan nattbordet brukes til oppbevaring av andre saker, som bøker, foreslår Nøkleby. 
Og det kan være deilig å sette bare føtter ned på et mykt underlag. 
– Folk er villige til å spandere noen kroner på et skikkelig bra teppe, og vi har et godt utvalg, kommenterer hun.

Spesialbestilte møbler

Slettvoll har tradisjon for kvalitet. Og alle møblene blir spesialbestilt fra fabrikken på Stranda i Møre. Den norske møbelfabrikken – med tradisjoner tilbake til 1951 – sørger for at hver enkelt kunde får et unikt produkt. – At man kan selv kan velge detaljene, gjør at kunden også blir stolte over møblene sine, mener Nøkleby. 
Stoffer og materialer har et vidt spenn, og kunden har mange valgmuligheter.

Hjemmebesøk

Hvis valgene blir for mange, kan det være godt å få litt hjelp. Slettvoll tilbyr hjemmebesøk, og mange kunder tar imot tilbudet når de trenger en plan for innredning i boligen. 
– Ofte gjelder det flere rom, og at kunden ønsker en rød tråd i huset. 
Slettvoll benytter et eget tegneprogram, og kommer med forslag til møblering. Når de så kommer til materialvalg, avtaler de tid med kunden i selve butikken. 
– Vi setter av god tid til kunden, og går igjennom stoffer og materialer som ellers er for tunge å drasse med hjem til kunden, sier Nøkleby.

Kundekvelder

Kundene står i høysetet, og Slettvoll er flinke til å oppdatere dem om hva som rører seg. Man kan være med i Slettvolls kundeklubb, og dermed få e-post om nyheter og begivenheter. Hver sommer er det for eksempel en langåpen kveld – helt til kl. 22.00, og i september er det tradisjonen tro – lansering av årets høstkolleksjon. Da blir det servert sprudlende dråper og fingermat. 
– Vi skravler, koser oss, og spiser litt, smiler Nøkleby. 

Det skal være hyggelig å være kunde hos Slettvoll. Og deilig komfortabelt.

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Trine Texnæs & Slettvoll

Følg IN magasinet på Facebook