Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  Variert & spennende vår på kino

Variert & spennende vår på kino

Film er fremdeles best på kino, og med premierer på en rekke gode filmer i løpet av våren ligger alt til rette for mange flotte kinoopplevelser. Et variert program med alt fra den norske Kompani Orheim til 3D versjonen av Titanic og familiefilmer som Lille speil på veggen der og We bought a zoo sørger dessuten for at det er noe for enhver smak.

Det blir en spennende og innholdsrik vår på kinoene i Stavanger og Sandnes, med alt fra romantikk, spenning og action til hyggelige familiefilmer. De to kinoene drives av SF Kino og har til sammen 15 saler. Begge kinoene kan tilby både baby- og seniorkino, og har mulighet til å vise 3D filmer i flere saler. 

I Stavanger er det åtte komfortable og moderne saler på Sølvberget, og alle salene er nå fullt digitaliserte. Kinoen er landets fjerde største, og kan alltid friste med et bredt repertoar med rundt 250 filmer på programmet hvert år. I tillegg har kinoen både Luksus- og VIP-saler. Sølvberget var den første kinoen i Norden som åpnet en Luksussal, noe som har blitt et svært populært tilbud. Alt ligger med andre ord til rette for gode filmopplevelser med topp kvalitet på både lyd og bilde i flotte omgivelser. Og film- og informasjonssjef i SF Kino Stavanger/Sandnes, Stig Pedersen, forteller at vi går en spennende vår i møte med mange gode filmer å glede seg til!

Oppvekstskildring fra 80-tallet

I begynnelsen av mars var det premiere på Kompani Orheim. Filmen er basert på Tore Renbergs bestselger, og allerede før den norske premieren vant den prisen for Beste nordiske film under Göteborg internasjonale filmfestival. 

Kompani Orheim er både et familiedrama og en oppvekstskilding om skyld og forsoning, og om prisen for uavhengighet. Vi møter Jarle Klepp som får en beskjed som tvinger tankene tilbake til det han aller helst vil glemme, oppveksten på 80-tallet i barndomshjemmet i Stavanger. Til den gange da Jarle het Orheim til etternavn, og bodde sammen med to foreldre som til tross for at de ville det beste, ofte kom til kort i hverdagen. Men det er også den tiden hvor Jarle forelsket seg, ble antirasist og aktivist, samtidig som musikken uttrykte hva han følte og fortalte hvem han var. Kompani Orheim er en film som det absolutt er vel verdt å få med seg!

3D film fra Martin Scorsese

I midten av mars er det også duket for mesterregissøren Martin Scorseses store 3D film, Hugo Cabret, basert på Brian Selznicks roman «The Invention of Hugo Cabret». Handlingen er lagt til Paris på 1930-tallet, hvor vi møter en 12 år gammel foreldreløs gutt som bor inne i veggene på en stor togstasjon. Hans eneste venn er en mystisk, menneskelignende maskin faren har etterlat ham. Hugo er overbevist om at maskinen rommer en hemmelig beskjed fra hans avdøde far, hvis han bare kan få den kompliserte maskinen til å virke. 

Livet til Hugo tar imidlertid en ny vending når han møter den eksentriske Isabelle og hennes stefar, den gretne leketøysmakeren Georges. Og med ett befinner han seg midt i et fantastisk eventyr, som kan gi ham svarene på alle spørsmålene han har. Hugo Cabret er en fabelaktig og magisk film for hele familien. 

21. mars er det premiere på den britiske dramakomedien The Best Exotic Marigold Hotel, med Bill Nighy, Maggie Smith, Judi Dench, Dev Patel og Tom Wilkinson i rollene. Filmen utspiller seg i et hjem for de eldre i Bangalore, India. En gruppe britiske pensjonister har bestemt seg for å tilbringe pensjonisttilværelsen i Bangalore, tiltrukket av lave priser og det tilsynelatende eksotiske landet. De har blitt fristet av reklamer for det nyoppussede Marigold Hotel og gitt falske drømmer om et liv i overflod. Når de ankommer oppdager de at hotellet ikke er så nytt og luksuriøst som forventet, men gruppen står likevel foran en rekke opplevelser som vil endre livene deres.

Nytt liv til Snøhvit

Med filmen Lille speil på veggen der som kommer 6. april får det klassiske eventyret om Snøhvit et helt nytt liv. Den visjonære regissøren Tarsem Singh har skrevet om det kjente eventyret, og gitt Julia Roberts rollen som den onde dronningen, mens Sean Bean spiller kongen og Nathan Lane er dronningens uheldige tjener Brighton. 

Lille speil på veggen der er en livlig eventyrkomedie full av sjalusi, romantikk og bedrag, og dette er garantert en film som vil gå sin seiersgang verden over. Når den onde dronningen tar kontroll over Snøhvits rike går hun i eksil og får hjelp av syv ressurssterke opprørere for å vinne tilbake sin fødselsrett. Snøhvit er fast bestemt på å vinne tilbake kongeriket fra den onde dronningen, og med hjelp fra sine undersåtter kaster hun seg ut i kamp som blander både action, magi og humor. Og resultatet har blitt et enestående visuelt fyrverkeri av en film.

Relansering av Titanic i 3D

Titanic er en av filmhistoriens største publikumssuksesser, og nå har regissør James Cameron hentet frem igjen den Oscar-vinnende filmen. Og 100 år etter at skipet sank kommer filmen igjen på det store lerretet, og denne gangen kan du oppleve de fantastiske kulissene og kjærlighetsforholdet mellom karakterene til Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i 3D. Titanic har premiere 13. april. 

I slutten av april er det premiere på Ekstremt høyt & utrolig nært, et drama med Tom Hanks og Sandra Bullock basert på den bestselgende romanen til Jonathan Safran. Her møter vi en gutt som dykker ned i mysteriet rundt sin far, som omkom under angrepet på World Trade Center 11. september 2001. Den 11-årige Oscar finner en nøkkel som tilhørte hans avdøde far, og bestemmer seg for å finne låsen den tilhører. På veien møter han mennesker som har overlevd tøffe utfordringer i sine liv, og han får vite mer om både sin far og sin mor som lenge har vært så fjern.

4. mai er det duket for den sjarmerende filmen We Bought a Zoo. Filmen som er basert på en sann historie kan skilte med Matt Damon og Scarlett Johansson i hovedrollene. Alenefaren Benjamin Mee bestemmer seg for å starte på nytt etter at hans kone dør, og familien bestemmer seg for å kjøpe drømmehuset på landet. Det er bare en hake, med huset følger det også en forfallen dyrehage. We bought a Zoo er en film som hele familien vil sette pris på!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: filmweb.no