Hjem » Bergen » Helse & velvære »  VÅRHÅRET

VÅRHÅRET

Våren er her og herlig er det! Med lengre og lysere dager er det absolutt tid for å freshe seg opp og hvorfor ikke begynne med håret?

Man kan velge å ha håret litt halvoppsatt med noen utslåtte lengder eller helt utslått med bølger eller sexy krøller. Disse kan lages med glattejern, krølltang, krøllstav, ruller eller ved å rett og slett sove med fletter som vi gjorde på 80-tallet.

DAMENE

For damene ser vi nå mye halvlange og lange frisyrer. De halvlange frisyrene er ofte klippet i en Wob som er en bob frisyre men med hele lengder og den skal være voluminøs og rufsete, gjerne med bølger og fall. Det finnes og en lengre versjon av dette som er en Lob hvor boben klippes i skulder lengde og håret styles noe glattere enn ved en Wob.
    Panneluggen er tilbake men nå i en litt bustete og rufsete versjon. Gå gjerne for en 70-talls inspirert lugg som ligger som gardiner rundt ansiktet, denne luggen passer best med midtskill. Midtskillen er tilbake for fult, både i lange, kortere og oppsatte hår. For de med langt hår gjelder blant annet hestehale, både høy og lav, glatt og rufsete. Fletter er fremdeles veldig populært, tupper gjerne håret litt før du
fletter for en mer rufsete look. Man kan også gå for topp,tvist og knute og en mer rotete versjon avballerina toppen enn det vi har sett til nå. For en rufsete look og et hår som er lett å jobbe med når det skal flettes og settes opp anbefaler vi å bruke saltvannsspray som Kevin Murphy Hair Resort som vil endre strukturen i håret. Man kan også velge å ha håret litt halvoppsatt med noen utslåtte lengder eller helt utslått med bølger eller sexy krøller. Disse kan lages med glattejern, krølltang, krøllstav, ruller eller ved å rett og slett sove med fletter som vi gjorde på 80-tallet. Et godt tips til krølltang er krølltengene fra Kevin Murphy/Cortex som kommer i fire utskiftbare størrelser man kan bytte til alt etter ønsket resultat. Ved bruk av varmeverktøy er det veldig viktig å bruke et varmebeskyttende produkt da håret blir slitt og skadet av å bli utsatt for varmen fra de ulike verktøyene, her kan vi anbefale Redken Iron Shape som både gir varmebeskyttelse og hold til frisyren.
    På fargefronten for damene ser vi helt klart at det går i det naturlige og gjerne med duse pastellfarger for et mykt utrykk. Ombren er byttet ut med Sombre som er en mer naturlig overgang fra mørkt ved røttene til lysere i lengdene og man bruker gjerne teknikken Freelights som er striper lagt på frihånd for å få de naturlige overgangene. Hvis du er en av de som aldri blir helt fornøyd med fargen på de lyse stripene dine anbefaler vi deg å ta en korrigeringsfarge for å få akkurat den nyansen du ønsker deg.
    Husk at det peneste håret er det som ser sunt og blankt ut! Håroljer, som Moroccanoil Treatment, er et must som bygger opp og gir pleie til håret samtidig som den gjør det blankt og frizz fritt. Det er også viktig å gi håret en hårkur med jevne mellomrom og spesielt frem mot sommeren hvor det vil bli utsatt for mye slitasje fra sol, saltvann og klorvann. Her kan vil anbefale Moroccanoil Restorative Mask, en proteinkur som bygger opp og styrker håret.

Håroljer, som Moroccanoil Treatment, er et must som bygger opp og gir pleie til håret samtidig som den gjør det blankt og frizz fritt. Moroccanoil Restorative Mask, er en proteinkur som bygger opp og styrker håret.

HERRENE

Herremotene forandrer seg ikke så ofte som mange andre trender. Dette kan vi og til dels se igjen både i klesveien og andre moterelaterte tilbehør til menn.
    Klassiske klipper inspirert av flere av tiårene på midten av 1900-tallet er fremdeles med oss. Skinfade er blitt ett begrep, selv blant kundene våre, dette var noe i vi i RAMM og Ramsvik var tidlig ute å lansere for kundene våre så smått for tre år siden, og det har utviklet seg til å bli den store trenden spesielt to siste sesongene. Skinfade er den klassiske fra ingenting nederst i nakken, gradert til lengder på toppen, men i en mer ekstrem variant. Veldig kort til mye fylde! Dette er noe vi ser mindre av nå, men er blitt en ny klassiker i «arsenalet» vårt, da det er maskulint, kult og praktisk. Skinfade blir ofte brukt i kombinasjon med håret gredd bakover på toppen. Og det er her man kan leke seg med ulike utrykk; ulike produkter, nye uttrykk, hver dag om man vil. Matt, tørr voks- lekent og rufsete resultat. Pomade eller annen fet voks, kan lage en mer sleiket stil osv.
    Menn leker mer med stilen sin, og er mer opptatt av hår og mote enn noen gang, og har derfor gjerne 2-3 ulike vokser/kremer i skapet. Viktig her er å bruke for eksempel en saltvannsspray eller lignende i vått hår og tørke dette inn helst ved å blåse med madammens føner. Da har man mye bedre hold og bedre utgangspunkt før leken med voks starter. MEN, vi ser og lenger hår komme. I samme stil som nevnt, men de som er lei det korte nå, sparer gjerne ut sideparti og nakke og oppnår en mykere look som også kan styles på mange ulike måter. Dette passer spesielt for de med litt fall i håret. Ikke vær redd for å få mye produkt i håret, men ikke stive produkter. Her skal håret kunne gres på plass og aller helst kunne ta hendene igjennom i løpet av dagen.
    Ellers er gutter med langt, helt enkelt hår, alltid stilig. Gjerne bare en enkel midtskill og lange flagrende lengder. Og gutter; ja, dere kan også sette det opp i en knute, og være kule!

Grooming produkter, som er samlebegrep for all herrepleie/styling har fått en ny æra.

Skjegg og bart

Skjegg trenden begynte for noen få av oss, egentlig for ganske lenge siden. Så skulle «alle» ha skjegg. Da trodde vi at det var døden for skjegget. Men, nei! Skjegg har blitt ett nytt tilbehør til utseende for menn, og det er kommet for å bli. Hvor vi for 2-3 år siden så at trenden bare var mest mulig og lengst mulig skjegg, er trenden nå sterkest i retning mer velfrisert og formklippet skjegg, dog i alle lengder og fylder. Menn har begynt å komme i salongen å få hjelp til stell av skjegg og bart det ser dermed mye mer velstelt og bra ut.
    Grooming produkter, som er samlebegrep for all herrepleie/styling har fått en ny æra, og i tillegg til hårprodukter selger vi mye skjeggolje og balm, som gir ett fantastisk mykt skjegg, fuktighet til huden under og ikke minst kontroll over skjegget. I avdeling Ramm Sentrum, Ramm Åsane og Ramsvik Frisør Lagunen storsenter har vi skikkelige barberstoler, førsteklasses utstyr og verktøy og vi fører grooming produkter fra blant annet Brooklyn Grooming, Oak, Truefitt & Hill og Taylor of Old Bond Street.
RAMM og Ramsvik Frisører.

Følg IN magasinet på Facebook