Hjem » Sandnes »  Vakker vårmote i hjertet av Stavanger

Vakker vårmote i hjertet av Stavanger

Som Stavangers elegante, blå hjerte byr MagasinBlaa på en handleopplevelse litt utenom det vanlige. Bli med inn for en titt på vårmoten for 2015! 

MagasinBlaa er en perle av et senter, plassert like i vannkanten i Stavanger sentrum. Via den Blå Promenade blir senteret bindeledd mellom sentrumskjernen og Stavangers nyere bydel i øst. 
    Siden de åpnet i 2002 har MagasinBlaa hatt fokus på å være noe «litt utenom det vanlige», med en helt unik miks av butikker; 21 butikker over tre etasjer gjør senteret oversiktlig og eksklusivt. MagasinBlaa er svært fokusert på mote og trender, her finner man spennende, unike og eksklusive butikker, med et utvalg man ikke finner overalt. 
– Vi ønsker å ha det mest spennende utvalget, den beste servicen og de hyggeligste medarbeiderne, bekrefter Solveig Stølsvik, senterleder på MagasinBlaa.

Eksklusiv bohem

Våren er endelig her, og med den kommer lysere dager og vakre, friske farger. Dette ser vi både ute i naturen og i alle de flotte butikkene på MagasinBlaa. Vi spurte noen av de ansatte på senteret hva som dominerer motebildet våren 2015!
– Vi kommer til å se mye blonder og skinn, gjerne i skjønn forening, sier Hilde Frafjord hos Day Birger et Mikkelsen, og trekker fram et vakkert blått skinnskjørt med blondemønster. 
Lokalene til Day Birger et Mikkelsen minner om en lekker hotellsuite med sitt bohemske og luksuriøse preg. De svarte stativene bugner over av fristelser som nylig har ankommet butikken. 
– Fargene som dominerer vårens trender hos Day Birger et Mikkelsen, er pasteller, mørk blå, og jordfarger som beige og brun, forteller Hilde. 
Day Birger et Mikkelsen eksperimenterer gjerne med ulike stoffer og teksturer så vel som farger; i vår er det såkalte scubastoffet i vinden, som kan minne om en dykkerdrakt i materialet.

Lyst og lett

Elisabeth Utbjoa hos SO trekker blant annet fram skjorten som vårens store it-plagg. 
– En skjorte er aldri feil, enten alene eller under en fin strikkegenser, sier hun. 
SO er en butikk fylt til randen av vakkert design og kjente merker; her finner man alt man trenger til årets vår- og sommerfester. Når det gjelder farger trekker Elisabeth frem sand og korall, i tillegg til slangemønsteret, som også vil prege denne vårens trendplagg. Den hullete jeansen vil også returnere, mener hun. 
    Butikken Claire er kjent for moteriktige og komfortable plagg av høy kvalitet, og fører flere populære merker i butikken. Delikate farger og lette stoffer dominerer butikken akkurat nå. Elisabeth Kvamme hos Claire trekker spesielt fram den blågrønne fargen. 
– Dette er en farge vi ser igjen overalt denne våren, både på klær og interiør, forteller hun. 
    Også hos Din Ztil finner man mange flotte farger og materialer til våren:
– Alle nyanser av beige, blått og rosa er riktig denne sesongen, forteller Birte Sølversen, som jobber i butikken. 
Hun viser også til plagg i silke og strikk, i tillegg til mange lekre bluser med delikate mønstre. Hos Din Ztil har alle de ansatte opplæring innen farge og stil, og hjelper mer enn gjerne sine kunder med å finne det perfekte antrekket! Her finner man også tilbehøret for å gjøre antrekket komplett.

Edgy eleganse

For å gi garderoben det lille ekstra denne våren, bør man ta turen innom butikken Different, som ligger i senterets tredjeetasje. Som navnet tilsier er dette en litt annerledes butikk, hvor man finner plagg med edge. Også her ser vi slangeskinnsmønsteret, blant mange spennende statement-plagg. Kunstner og butikkinnehaver Stig Erling Ørland nevner også pastell som den store fargetrenden for våren 2015. I tillegg er striper et viktig mønster i årets vårgarderobe.

Blå vår

Butikken som tidligere het Marimekko har byttet navn til designAZUR, og daglig leder Ellen Ledaal kan fortelle at vårens mote domineres av alle tenkelige nyanser innenfor blått; Fra de lyse pastellene til de mørkere blåtonene, i tillegg til en skarpere koboltblå. I tillegg er rosa tydelig til stede i forskjellige nyanser, fra støvrosa til en sterkere variant av fargen. 
– Kjolene har i det siste vært ganske korte, mens i år får de mer lengde. Vi har også innslag av oransje, som for øvrig er en flott farge sammen med sort, tipser Ellen.

Tekst: Lina Grotmol | Foto: MagasinBlaa & Lina Grotmol

Følg IN magasinet på Facebook