Hjem » Oslo »  V for velkledd

V for velkledd

Service går aldri av moten. Mottoet lever i beste velgående hos Fire Årstider. Og 25-års jubilanten er tro mot sitt konsept – alltid kvalitet.

Da de forrige eierne av klesbutikken skulle pensjonere seg for drøyt 8 år siden, var ikke Randi Ivarsson sen om å bestemme seg. Hun og mannen ville overta. En slik type butikk fantes det ikke mange av.

25-års jubileum

Butikken på CC Vest har en trofast kundekrets. De har kunder fra store deler av landet. Så har Fire Årstider også holdt på siden 1993. Mange kunder er godt voksne damer, men også unge jenter finner passende klær. Den yngste kunden Randi vet om, var hun som fikk en dunjakke med pels på kragen til 16-års dagen; 
– Det er litt artig at vi har alle generasjoner.

Kjøper hos spesialister

Fire Årstider er tro mot sitt konsept. De er en enkeltstående og uavhengig butikk, kjent for klassisk mote. Alle klesinnkjøp foregår hos spesialister på sitt felt. Alt skal være av høy kvalitet. Yttertøy kjøpes hos yttertøyspesialister, bukser hos buksespesialister, og slik fortsetter det. Fire Årstider tilbyr kvalitetsklær i rene tekstiler og naturlige kvaliteter, som bomull, ull, silke og viskose. Noen ganger er det bare fem eksemplarer av hvert plagg, og kunden skal vite at dette er noe spesielt og litt «ekstra», som for eksempel en lekker eksklusiv italiensk ytterjakke, eller vendbare pelsjakker fra Basler.

Skredderservice

I butikken er det et rikt utvalg av basistøy. Klær man bruker mye. Fire Årstider følger selvsagt med på trender. 
– Men det viktigste er at vi har gode passformer, og finner det som kler hver enkelt, sier ho Randi. 
Langs veggene henger stativer med bukser fra Gardeur og Michelle. Gode kvaliteter. Er buksa litt for lang, finnes det råd; Vi har et godt samarbeid med en kjempeflink skredder, og det er en ekstraservice som vi tilbyr. Skredderen henter tøyet hos oss, og uansett om du tar den dyreste kåpen og legger opp ermene, ser det ut som den kommer fra fabrikk. Det er pent arbeid, sier ho Randi.

Bluser og pentøy

I tillegg til å være store på yttertøy og bukser, selger Fire Årstider mye av topper, bluser og gensere. 
– Vi har alltid et godt fargeutvalg i butikken, men Ikke alle «tør» like mye. Da kan det holde med et farget skjerf eller belte som en liten fargeklatt, foreslår ho Randi. 
Til festlige anledninger har Fire Årstider både skjørt og kjoler (med unntak av lange kjoler). Men også 2- og 3-delte sett er populære, og gjør antrekket fleksibelt.

Reisegarderobe

Fleksibel er det også lurt å være når man drar på tur. Med få, men smarte plagg, kan man bygge en variert reisegarderobe. For selv om det er høst, har Fire Årstider i minne at nordmenn har blitt et reisende folk. Året rundt. 
– Jeg har kjøpt inn capribukser i hvitt, marine og sand, sier ho Randi. 
Og en cardigan gjør seg når man er på cruise og airconditionen går for fullt inne i skipet. 
– Legg klærne dine utover sengen, og se hvordan du kan kombinere få klær på kryss og tvers, og til forskjellige anledninger på turen, tipser ho Randi. 
Hos Fire Årstider er de selvsagt behjelpelige med å fylle ut en komplett reisegarderobe. Ofte kan smarte detaljer gjøre susen.

Glade i mennesker

Randi har det mottoet at service aldri går av moten. Hun har vært bevisst dette fra dag 1, og i butikken jobber kun «jenter» som er glade i folk. Dessuten er det mye humor og «god stemning» blant medarbeiderne, noe som også lager en god atmosfære for kunden. 
– Det er viktig å SE mennesket som kommer inn, møte kundens behov, og være hyggelig, sier ho Randi. 
Kunden skal alltid få en henvendelse, men det er fullt lov å gå og kikke for seg selv. Noen elsker shopping, mens andre synes at kleskjøp er kjedelig eller vanskelig. 
– Da sier vi gjerne at hvis du orker å prøve, så skal vi finne noe til deg, sier ho Randi.
Fire Årstider pusher aldri et plagg på en usikker kunde. De vil heller at kunden kommer tilbake. Men hvis kunden først har kjøpt klær, kan man være rimelig trygg på at klærne holder; 
– Vi har veldig lite reklamasjoner, så og si aldri. Det er noe som gjenspeiler kvalitets-merker!

FAKTA: Fire årstider

Adresse: CC Vest, Lilleakerveien 16, 0283 Oslo
Telefon: 22 73 10 44
E-post: thomasskjolden@gmail.com
Webside: www.fireaarstider.no
Facebook: @Fireaarstider

Tekst & foto: Trine Texnæs


FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOOK