Hjem » Hjem & fritid »  Utvider Sprelluniverset i Sandvika

Utvider Sprelluniverset i Sandvika

Er du opptatt av at barna dine skal ha gode og trygge leker? Eller synes du barnerommet trenger et løft og du leter etter innredning? Da bør du ta turen til Sprell på Sandvika Storsenter. I nye store lokaler trer du inn i barnas drømmeverden.

Sprell har hatt fokus på kvalitetsleker og god design helt siden den første butikken ble åpnet for 20 år siden. Butikken i Sandvika ble gjenåpnet i omtrent dobbelt så store lokaler rett før jul i fjor.

– Hos oss finner du mye av det du trenger til babyen kommer til verden, sier Veronica Loennechen i Sprell på Sandvika Storsenter.
Sprell har hatt fokus på kvalitetsleker og god design helt siden den første butikken ble åpnet for 20 år siden i et lite lokale i Oslo. Daglig leder, Hege Arnesen, fikk ideen om Sprell etter at hun selv fikk barn. Hun syntes det manglet butikker som kunne tilby kvalitetsleker og fint barneromsinteriør. 
Sprell har nå syv butikker; i tillegg til butikken i Sandvika har de fire i Oslo, en i Stavanger og nyåpnet butikk i Bergen. Butikken i Sandvika ble gjenåpnet i omtrent dobbelt så store lokaler rett før jul i fjor. Sprell har også nettbutikken sprell.no som sørger for at kunder i resten av Norge kan få levert varer hver dag. 
– Etter hvert som Sprell-konseptet har vokst og sortimentet er blitt bredere med både barnevogner og innredning, trengte vi større lokaler på senteret. Nå får vi endelig vist frem alle produktene våre i luftige lokaler med en fristende butikklayout, sier butikksjef Veronica Loennechen.

Trygge, gode leker

– Vi ønsker å ta barna på alvor og gi dem de beste verktøyene for lek og læring. Alle lekene hos Sprell er nøye utvalgt og testet. Det er 20 års erfaring som ligger bak. Vi har leker man lærer litt mer av, leker som virker stimulere både på motorikk og logisk tankegang. Samtidig skal det være morsomme, artige leker som kan gå i arv. Vi ønsker ikke å representere bruk- og kast-samfunnet. Barna må få leker som er utviklende, leker som stimulerer barna til å bruke både hode og kropp, sier Loennechen. 
– Slik som kulebane, kaplaklosser, tegnesaker. Det vil også si kreative og pedagogiske leker som barna lærer noe av, blant annet med språk og tall. Sprell har også musikkinstrumenter for barn; alt fra maracas og munnspill til flygel, sier Loennechen og smiler.
For de litt eldre barna er strategispill og eksperimentleker en slager, forklarer Loennechen. 
– Vi har for eksempel ulike eksperimentsett der man kan lage roboter som baserer seg på solcellepaneler. 
Mange av våre kunder er opptatt av at barna skal få andre stimuli enn skjermbaserte spill. For dem er det viktig at den tiden som brukes, utenom skjermen, nettopp er basert på lærerike leker. Loennechen innrømmer at det er tøft å konkurrere med smarttelefoner og videospill, men som hun sier: 
– Det er jo derfor vi er her, for å gi gode råd og et utmerkede alternativ! Nybakte foreldre spør mye om hvilke materialer lekene er laget i, og om de er trygge å leke med for babyen. Vi har 20 års erfaring med dette. Hos oss er alt testet og det meste vi selger har også enda strengere sertifiseringer enn det regelverket tilsier. Våre leverandører er dessuten tradisjonelle, europeiske leketøysprodusenter med lang fartstid og fokus på kvalitet. I de siste årene har vi også, i økende grad, tatt inn produkter til butikkene våre som er basert på plantefarger og økologiske materialer. Det er økende etterspørsel etter slike produkter.

Barneromsinnredning

Det ikke alle vet, er at Sprell er en av de største på barneromsinnredning i Norge. 
– Vi har et godt og variert utvalg, alt fra de store møblene til små og spennende detaljer som gjør barnerommet ekstra spesielt og lekent.
Dansk design er i vinden, også på barnerommet! Sprell selger barneromsinnredning fra merker som Sebra, Oliver Furniture og Roommate. De har alt fra babysenger til større køyesenger, bord, sittesekker, lamper og flotte telt. 
– Det er mye flott og nytt til baby nå, sier Loennechen. 
Sengekanter, leketepper og innredningsdetaljer i duse pastellfarger og grått. 
– Vi har mange gravide som kommer hit og drømmer seg bort!

Sprell er en av de største i Norge på barneromsinnredning. I tillegg har de en egen avdeling for barnevogner. Sprell er blant de få eksklusive forhandlerne av barnevognsmerket Bugaboo, i Norge.

Egen avdeling for barnevogner

Sprell er blant de få eksklusive forhandlerne av barnevognsmerket Bugaboo, i Norge.
– Disse vognene har en funksjonalitet og kvalitet som gjør dem helt unike og er vel verdt investeringen, sier Loennechen. 
Flere og flere småbarnsforeldre faller for dem, og annenhåndsverdien på en slik vogn er eksepsjonell. Man har en Bugaboo barnevogn helt fra barnet er nyfødt og frem til det ikke trenger vogn lenger. Bugaboo egner seg svært godt til norske forhold, spesielt etter at vognen kom med store, nye hjul. Bugaboo Runner, som ble lansert i fjor, er en påbygningsdel til eksisterende vogn. 
– Vi har opplevd en stor suksess med den. Du bare klikker denne delen på vognen din og vips er du klar for tur i skog og mark. Jeg synes Bugaboo er flinke til å føle på trender og disse vognene er helt i tråd med tendensen vi ser i samfunnet, hvor produkter med lang levetid favoriseres blant kundene, sier Loennechen.

Tekst: Ketil Blom | Foto: Sprell & Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook