Hjem » Asker&Bærum »  Utemøbler i høyeste kvalitet

Utemøbler i høyeste kvalitet

Lenge var det rotting som gjaldt innen hage- og hyttemøbler. De siste årene har imidlertid robuste og stilrene aluminiumsmøbler blitt svært populære. Kolsås Hagesenter har et av Oslo-områdets største utvalg fra flere solide produsenter.

Kolsås Hagesenter kan skilte med det nest største utvalget hagemøbelutvalget i Oslo-området, med en utstilling på ca. 1.000 m². Hagemøbler får du i en rekke utgaver, men akkurat nå er det spesielt én trend som er tydelig:
– Når det gjelder stil og design går det mot mer og mer aluminium, sier Finn Kristiansen ved Kolsås Hagesenter Hageland.
Folk er opptatt av at det skal være så lite vedlikehold som mulig, og der har aluminiumsmøbler en fordel, ifølge Kristiansen.
– Hagemøblene våre i pulverlakkert aluminium er svært slitesterke og ruster selvfølgelig ikke.

Ute i regnet

For at utemøbler skal holde seg bra, er det også avgjørende at putene holder god kvalitet, sier Kristiansen. Kolsås Hagesenter har flere typer puter som kan stå ute i regn, uten at det innebærer problemer.
– Vi satt ut et par stoler her på lørdag, midt i det verste regnet, som varte stort sett hele dagen og natta. Da jeg kom på jobb søndag klokka elleve, hadde ikke putene trukket inn vann i stoffet i det hele tatt, sier Kristiansen.
Putene er laget av et stoff som heter sunbrella og trenger ifølge Kristiansen svært lite vedlikehold. Sunbrella er et stoff som blir brukt mye i markiser, båtputer og lignende, og som nå dukker opp i flere og flere hagemøbler av god kvalitet.
– Det er ikke selvsagt ikke det billigste, men de til gjengjeld svært gode med tanke på solekthet og slike ting. Dette er noe man skal ha i mange år, sier Kristiansen.

Stort utvalg

For tiden er lave lounge-grupper svært populære, kan Kristiansen fortelle. 
– Vi har også fått inn en aluminiumsgruppe i spisehøyde, kombinert med sofagruppe. Vi har hatt den i rotting noen år nå, men nå har det kommet i aluminium. Prisen ligger på 13-14 000, som er noe de aller fleste kan ha råd til.
Hagesenteret fører varer i alle prisklasser utenom de aller billigste utgavene. Blant annet får du hjørnegrupper fra omkring ni tusen i aluminium og opp til omkring tretti tusen, for de mer påkostede modellene.
– Da snakker vi om dyrere kvalitets-materialer, og spesielt putene er påkostet, både når det gjelder innmat og trekk. Vi er opptatt av å levere kvalitet som vi kan stå inne for. Her får du bra varer til fornuftig pris. Vi har også mange fine kampanjeprodukter som treffer veldig godt i markedet, sier Kristiansen.
Når det gjelder design og uttrykk går mye i hvitt og grått og antrasittfarger. 
– Farger forandrer seg fra år til år. Svart er nesten borte i rotting i dag, men i aluminium er svart populært. Ellers er blå en fin farge som går til hvit aluminium, og da blir det en litt mer kyststil.

Båtfolkets favoritt

Foruten aluminium- og rottingmøbler selger Kolsås Hagesenter en del teak, som er spesielt populært blant båtfolk og ellers i marine strøk, sier Kristiansen 
– Det kan stå på hytta på fjellet det kan stå ved sjøen. Folk lar det gjerne stå ute og bli grått, for det tåler det.
Treverket kommer fra godkjente plantasjer i Indonesia. 
– Disse plantasjene ble grunnlagt på 1600-tallet og produksjonen sysselsetter millioner av mennesker i landet, sier Kristiansen.

Solid fagkunnskap

I tillegg til å tilby et stort utvalg kvalitetsprodukter til gode priser, er Kolsås Hagesenter kjent for utmerket fagkunnskap og suveren kundeservice.
– Det er veldig viktig å ha fagkunnskap om det du selger, og det har alle som jobber her på Kolsås Hagesenter. Du må kjenne kvalitetsforskjellen på ulike materialer og du må kunne gi gode råd. Det skaper tillit hos kundene.
Kolsås Hagesenter leverer produkter fra gode leverandører, som blant annet er svært dyktige på reklamasjoner. 
– Reklamasjoner skjer av og til, selv på varer fra de beste produsenter. Vi har leverandører som har holdt på i flere generasjoner, som er solide og som vet hva de driver med. Det er en trygghet både for oss og for kundene, avslutter Kristiansen.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook