Hjem » Oslo »  Ut på tur – aldri sur

Ut på tur – aldri sur

Det trenger ikke din firbente kompis å være heller. Majorstuen Zoo er en ekte «dyrevenn» med 45-års kompetanse. Og i høstmørket er det leddlys som gjelder.

Midt i Majorstuens hjerte, rett ved T-bane, buss og trikk; Buster Zoo i Bogstadveien er lett tilgjengelig. 
– En liten hemmelighet er at kundene også kan parkere i bakgården, opplyser butikkleder Lovisa Palmér. 
Dyrebutikken er intim, ikke så stor, men rikholdig, og med ansatte som lever og ånder produktene de selger. Alle de ansatte har hund eller katt. Disse dyrene er hovedfokuset for Buster Zoo, selv om de også har mat og utstyr for gnagere, fugl og fisk.

Hundehøst

Vi er i en mørk og ofte fuktig årstid. Mange kjøper regnfrakk til hunden sin. Praktisk for hunden – praktisk for eieren. 
– Se for deg en stor Golden Retriever som rister løs i leiligheten etter en fuktig tur, smiler Palmér. 
Ikke minst har frakkene også refleks som gjør hundene synlige i mørket. Ikke alle som ferdes i mørket kaster lys på reflekser. Gående kan komme brått på. Buster Zoo fører hundehalsbånd med leddlys, noe som er relativt nytt på markedet. 
– De er «one size fits all», kan kuttes til og tilpasses hver enkelt hund. Disse er oppladbare med USB, og kan dessuten lades i bilen, forteller Palmér. 
Halsbåndene er miljøvennlige. Batterier er overflødige. Lovisa viser fram noen eksemplarer og demonstrerer (med avslått lys) hvordan disse lyser opp i mørket. Effekten er upåklagelig.

Urbane poter

De firbente har også andre utfordringer, som løping på asfalt. Det kan være røft, og potene kan lett sprekke. I tillegg strøs det salt på veiene når vinteren kommer. 
– Det er like greit å begynne med potesokker nå på høsten, mener Palmér.
Majorstuen Zoo er også behjelpelig med å klippe hundens klør. 
– Vi klipper klør rimelig, og det er veldig greit å gjøre det her. Alle er flinke og trygge på det. 
Palmér anbefaler klipping annenhver uke, som en generell regel.

Full pakke

Hunden trenger mat av god kvalitet. 
– Vi selger mye frossent ferskför, basert på kjøtt som er vitaminisert. Her finnes alt av næringsstoffer, og likner aller mest det hunden ville spist ute i naturen, forteller Palmér. 
Föret skal også være det rimeligste i byen. 
– Dyr kan være dyrt. Men kvaliteten fires det ikke på. Riktig för kan også spare hunden for allergier og plager av forskjellige slag, poengterer Palmér. 
Hundens tenner må pusses jevnlig. Så blir det færre problemer, færre veterinærbesøk – og færre narkoser. Alle dyr tåler heller ikke narkose like godt, og det kan blant annet avhenge av hundens alder.

Kattevask

Dyr krever stell. Selv katten kan ha godt av en sjamponering iblant. Buster Zoo fører shampoo til både katt og hund. Som verken inneholder silikon eller parabener. 
– Katten trenger forøvrig kattegress hvis den er inne, sier Palmér. 
– Mange har innekatt, og dermed får ikke katten fordøyd hårballene sine på en naturlig måte gjennom å spise gress – noe den ellers ville gjort utendørs. Gresset kan man for eksempel plante i en potte.

Nettbutikk

Buster Zoo har også nettbutikk (busterzoo.no). Og bestillinger kommer fra hele landet. 
– Man kan bestille hjem, til nærmeste postkontor, eller velge henting i en Buster Zoo-butikk, enten på Majorstuen, Askim eller Ski. Vi har et veldig godt samarbeid butikkene imellom, og strekker oss langt for at våre kunder skal få tak i de produktene de ønsker. Til hyggelige priser, sier Palmér.

Generasjoner

Det er ikke få to- og firbente som har besøkt Majorstuen Zoo opp gjennom årene.
– Vi har en veldig trygg kundegruppe. Noen har hatt kaniner som små, mens deres egne barn skaffer seg katt eller hund. Den nye generasjonen kommer så innom, og trenger «alt», forteller Palmér. 
– Her prøver vi ut produktene på våre egne kjæledyr, benytter oss av det som har blitt forsket på, og ser hva som funker. Butikken skiller seg kanskje ut fra de store kjedene ved å være mer personlig, sier Palmér. 
– Det er en liten butikk, men med et stort hjerte for dyrene og kundene våre!

Tekst & foto: Trine Texnæs

Følg IN magasinet på Facebook