Hjem » Bergen » Mat & drikke »  Unikt restaurantkonsept på byens tak

Unikt restaurantkonsept på byens tak

Med sin fantastiske beliggenhet i fjerde etasje på Xhibition kjøpesenter midt i sentrum av Bergen er Jacob Aall Brasserie & Bar en unik kombinasjon av café, lounge, restaurant og bar. Her kan du både nyte en deilig lunsj eller en kopp kaffe, fristende middagsretter eller oppleve pulserende uteliv i helgene.

 Det hersker en avslappet og lun atmosfære i de stilrene og innbydende lokalene til Jacob Aall Brasserie & Bar i fjerde etasje på Xhibition. Stedet er litt som en kameleon som nærmest umerkelig og helt naturlig forvandler seg fra en hyggelig café med et bredt utvalg kaffe og smakfulle lunsjretter på dagtid til en restaurant med en innholdsrik og delikat meny på ettermiddagen før det ender opp som nattklubb og bar på kveldstid. 

Jacob Aall Brasserie & Bar kan også friste med byens største takterrasse, hvor et stort glasstak og varmelamper gjør at man kan nyte tilværelsen utendørs også i de kaldere årstidene. I tillegg sørger egen bar og DJ på terrassen for en fantastisk stemning også utendørs om helgene. 
– Vi har hatt en utrolig flott sommer, og er stolte over at stedet har blitt så populært både som restaurant, bar og nattklubb. Det er sjelden at man treffer så bra, men her har alle faktorene klaffet. Og vi verdsetter virkelig at stedet er så godt besøkt, ofte kan det være en utfordring å drive et slikt sted i fjerde etasje på et kjøpesenter, forteller daglig leder og innehaver Jas Kahlon. 
Det er ikke bare i Bergen Jacob Aall har hatt suksess. Den første restauranten åpnet dørene på Majorstua i Oslo i 2005. Stedet ble raskt en suksess med en stor tilstrømning av gjester, og tre år senere åpnet den andre Jacob Aall-restauranten på Aker Brygge. Jacob Aall i Bergen åpnet i mai 2009, tett fulgt av Jacob Aall Fredrikstad i oktober 2009. Konseptet er oppkalt etter Jacob Aall, en stortingsmann, jernverksgründer og oversetter av Snorresagaen som levde mellom 1773 og 1844. Og som sin navnefar er også restaurantkonseptet opptatt av å vise allsidighet ved å veksle mellom café, restaurant og bar.
Article image

Julebordssesongen

 Jacob Aall Brasserie & Bar er et sted for alle årstider, og fra den store takterrassen kan du nyte den vakre utsikten over byen året rundt. Lokalene har et stilrent og gjennomført interiør, med varme farger og spennende interiørdetaljer. Om høsten og vinteren kan man slappe av med en kaffe eller en drink i en av de store sofaene mens man nyter varmen fra peisen og avslappende musikk. 

Med julebordssesongen rett rundt hjørnet er det nok mange som har begynt planleggingen av årets julebord, enten det er med kollegene eller som en hyggelig samling av gode venner i før-julsstria. Jacob Aall har egne selskapslokaler med plass til rundt 120 personer til mingling og 55 til à la carte bespisning. De lekre lokalene egner seg like godt til både kurs, møter, konferanser og private selskap. Og med muligheten for å få skreddersydd en egen meny til selskapet som tilberedes av deres dyktige kokker er det ikke rart Jacob Aall er et ettertraktet sted for både firmafester og private selskaper. Det kan derfor lønne seg å bestille i god tid slik at man er sikret plass, særlig i tiden før jul.
Article image

Meny basert på høstens råvarer

 Jacob Aall Brasserie & Bar kan også tilby en innholdsrik og fristende meny. Med alt fra biff, lam og fisk til et stort utvalg lettere småretter er det noe for enhver smak. 

– Vi er opptatt av at alle skal kunne finne noe de liker her hos oss, og akkurat nå er menyen selvfølgelig basert på høstens råvarer. 
I tillegg har vi et stort vinkart med 21 rødviner og det samme antallet hvitviner. Dessuten tilbyr vi tre røde og fire hvite viner på glass, samt et stort utvalg drinker. Det er viktig for oss å kunne tilby en helhetsopplevelse til våre kunder, med god mat, god service og bra stemning i tillegg til en bredde som gjør at alle trives her.
Hos Jacob Aall er det dessuten aldri cover-charge ved inngangs-døren. 
– Vi er alltid konsekvente på at det ikke skal koste noe å komme inn. Her skal alle kunne føle seg velkommen og trives, uansett anledning!
 
Tekst: Mona Gullstein | Foto: Marte Eyde Kjuus