Hjem » Bergen »  Ung gründer med store ambisjoner & pågangsmot

Ung gründer med store ambisjoner & pågangsmot

En sen september kveld sitter Jørgen Christophersen Knudsen (19) foran TV. På skjermen sykler komiker og programleder Truls Svendsen på en sykkeltaxi rundt i Oslos gater. Der og da bestemte 19 åringen seg for å starte Bergen Sykkeltaxi AS.

Telefonen kimer i ett sett, Jørgen sukker og forklarer, i det han legger på atter en gang.
– Ikke bare lett å være 19 år og har elleve ansatte under seg. Ja, jeg vet jeg er ung, veldig ung. Men, uansett alder vil jeg være min egen sjef og drive for meg selv. Jeg er målbevisst, vet hva jeg vil og fullfører mine mål, forteller gründeren på kav bergensk.
Og nettopp dette har han jo bevist for hele Bergen. Allerede to måneder etter han bestemte seg for å starte det miljøvennlige selskapet, Bergen Sykkeltaxi AS. Har han klart og satt sammen ett styre, fått skaffet seg arbeidskraft, sponsorer og fått syklene i drift. 
– Grunnen til at jeg fikk alt i gang så fort er fordi jeg er så utålmodig. Hadde sikkert vært best å starte i april, men på en annen side så har vi jo alle mer erfaring nå når sesongen er i gang. Vi startet på vår første seks måneders sesong 20. April 2012, beretter den unge gründeren.

Setter preg på bybildet

Bergen Sykkeltaxi AS vil bidra til å gjøre Bergen sentrum til et mer miljø – og menneskevennlig by. Til nå har de tre sykler som preger bylivet, snart øker de med fire nye sykler. På de nye syklene har selskapet tenkt å selge hele sykkelen til sponsorplass til en og samme sponsor. Syklene er utstyrt med el-motor som gjør at de også kommer seg lett opp mindre bakker. Store bakker er det kombinasjonen muskelkraft og el-motor som skal til. Syklene kan nå en fart på 20 km/t med el-motor. Satsingsområdet i dag er å frakte turister, gjester til og fra hoteller, være en brikke i ulike arrangementer som, utdrikningslag, julebord, bryllup, etc. og sist men ikke minst kjøre jenter trygt hjem etter en fuktig kveld på by`n.
– Vi prioriterer jentene først, men kjører selvfølgelig alle taxikundene våres, poengterer Jørgen.

Samarbeidspartner

André Falck, markedsansvarlig på utestedet Luux er en av mange samarbeidspartnere. Bergen Sykkeltaxi AS frakter kunder til utestedet og kundene blir belønnet med friinngang før midnatt og får gå forbi køen. 
– Selskapet sitter inne med ett godt konsept som vi håper vokser seg større med tiden. Med dette samarbeidet håper vi at gjestene kommer tidligere slik at vi unngår heftige køer midt på nattestid og at det generer flere kunder til Bergen Sykkeltaxi, forklarer sponsor André Falck. 

Tekst og foto: Kristin Kjeilen Ukvitne