Hjem » Bergen »  Underholdning for hele familien

Underholdning for hele familien

Det er få ting som slår det å sette seg godt til rette i en varm kinosal for å nyte en god film når høstmørket senker seg utenfor. Og når Bergen Kino kan friste med premierer på alt fra Operasjon Arktis til det neste kapittelet i The Hunger Games serien så ligger alt til rette for en flott kinohøst for hele familien!

Bergen Kino som holder til i Neumannsgt. 3 har alltid et bredt og variert program med filmer for alle aldersgrupper. Salene er utstyrt med det beste innen lyd og bilde. Her er man garantert en kinoopplevelse med det beste innen både lyd, bilde og komfort. Sammen med Bergen Kino har vi plukket ut noen av filmene vi ser frem til denne høsten. På de neste sidene finner dere høstens filmtips.

En trettimeters reise | Premiere: 03.10.2014

Kadam-familien, anført av overhodet Papa, slår seg ned i den sørfranske landsbyen Saint-Antonin-Noble-Val – sjarmerende, bildeskjønn og elegant – det perfekte sted å slå seg ned og åpne en indisk restaurant. Det vil si, det er en god idé inntil Madame Mallory, sjefen for den klassisk franske Michelin restauranten Le Saule Pleureur, får høre om det. Hennes skarpe protester mot den nye indiske restauranten 30 meter fra hennes egen, eskalerer til en opphetet krig.

Haram | Premiere: 03.10.2014

Ulrik Imtiaz Rolfsen har de siste årene vært en av Norges mest produktive regissører. Debutfilmen Izzat kom i 2005 og deretter har han hatt regi på bl.a. Den siste revejakta og TAXI. Høsten 2014 kommer filmen Haram på kino over hele Norge. HARAM bygger videre på gangsteruniverset vi ble kjent med i IZZAT fra 2005, og denne gangen blir vi vitne til en historie med nyanser av familiedrama, romantikk og hverdagen til gjenger i undergrunnsmiljøet i Oslo.

Gone Girl | Premiere: 03.10.2014

En kvinne forsvinner på mystisk vis på hennes egen bryllupsdag. Basert på den bestselgende romanen "Flink Pike".
    På deres femte bryllupsdag rapporterer Nick (Ben Affleck) at hans kone Amy (Rosamund Pike) har forsvunnet. Under press fra politiet og et voksende mediesirkus begynner Nicks glansbilde av et lykkelig ekteskap å slå sprekker. Det tar ikke lang tid før folk begynner å spørre om Nick har tatt livet av sin kone.

A Most Wanted Man | Premiere: 10.10.2014

En tsjetsjensk muslim tar seg ulovlig inn i Tyskland og blir en del av internasjonale terrorhandlinger. "A Most Wanted Man" er en thriller med Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe, Rachel McAdams og Robin Wright.
    Hamburg i Tyskland, nåtid: En mystisk, tilsynelatende torturert mann på flukt, halvt tsjetsjener, halvt russer finner ankommer byen og får innpass i det muslimske miljøet. Han har desperat behov for hjelp, og leter etter formuen han avdøde russiske far skal ha etterlatt seg, og som ikke ble bygget på lovlig vis.
    Ikke noe av det den unge mannen forteller ser ut til å stemme med virkeligheten. Er han et offer? Er han forbryter? Eller verst av alt, en ekstremist med en plan om å utøve terror?
    "A Most Wanted Man" er regissert av Anton Corbijn, blant annet kjent for "The American" med George Clooney og en rekke musikkvideoer fra band som U2 og Depeche Mode.

Snowpiercer | Premiere: 10.10.2014

2031. Jorden har frosset etter et feilslått forsøk på å berge ozonlaget. De gjenlevende befolker et transkontinentalt høyhastighetstog, klasseskilt som var det en ekstremutgave av Titanic. De rikeste lever i sus og dus, mens de fattige tyranniseres bakerst i toget, hvor Curtis planlegger en revolusjon. For å lykkes må han lede opprørerne til evighetsmaskinens skaper Wilford.
    I et dataspillaktig narrativ leveres adrenalinpumpende actionsekvenser som låner tempoet til Dredd og koreografien til Oldboy. Det hele er kledd i et kreativt produksjonsdesign som kontrasterer en post-apokalyptisk fargepensel mot overklassens fargesprakende rikdommer. Stjernespekkede Snowpiercer er intet mindre enn en moderne science fiction-klassiker fra begavede Joon-ho Bong. Dette er mannen bak kultfilmen The Host fra 2006. Dersom Snowpiercer kan leve opp til forventningene The Host skapte har vi virkelig noe å glede oss til.

Skumringslandet | Premiere: 10.10.2014

Vi er i det Herrens år 1348. Vilhelm kommer hjem til Norge for å finne sin bror, Ansgar, som har forsvunnet etter å ha blitt beskyldt for å stå bak en rekke mord. De groteske mordene har skremt innbyggerne i den lille byen. Ryktene vil ha det til at Ansgar står i ledtog med troll og demoner fra underverdenen. Vilhelm tror ikke på troll og djevler og setter i gang en etterforskning.

Operasjon Arktis | Premiere: 17.10.2014

Vinterstormen raser over Svalbard og drivisen kapsler inn Halvmåneøya. Midt i dette isødet står tre barn: 13- årige Julia og hennes to småsøsken, tvillingene Ida og Sindre på 8 år. Helt alene. De er havnet der ved en skjebnesvanger feil. Ingen vet at de er der. De vet ikke engang selv hvor de er. Og på det norske fastlandet leter foreldre og politi desperat etter barna, uvitende om at det bokstavelig talt er et hav imellom dem. 
    For tre barn fra byen starter en kamp for å overvinne både sin egen redsel og de dramatiske og tilsynelatende nådeløse naturkreftene. I tillegg blir hytta de har søkt tilflukt i beleiret av en nærgående isbjørn. Det er ikke bare storesøster Julia som må vokse opp raskt. Stilt overfor en i utgangspunktet umulig situasjon, må alle tre lære noe som barn elsker, men som vår moderne verden i stor grad har fratatt dem; Muligheten til å mestre "det umulige"!

Fury | Premiere: 24.10.2014

Spennende krigsfilm med Brad Pitt i rollen som tankskommandant Wardaddy, som sammen med teamet sitt må begi seg ut på et farlig oppdrag bak fiendens linjer under Andre Verdenskrig.
    I april 1945 setter de allierte inn det siste støtet mot Tyskland på tampen av 2. Verdenskrig. Den hardbarkede tankskommandanten Wardaddy (Brad Pitt) har ansvaret for en Sherman-stridsvogn og den mannskap på fem. En av mennene i tanksen er en helt fersk soldat, som har vansker med å ta innover seg krigens grusomheter. Sammen begir de seg inn på et livsfarlig oppdrag bak fiendenes linjer. Fienden har et overlegent overtak både i antall menn og våpen. Wardaddy og troppen hans har dermed alle odds mot seg idet de prøver å sette inn nådestøtet i hjertet av nazi-Tyskland.
    Filmen er laget av David Ayer som har stått bak manusene til Training Day, U 571 og Dark Blue. Han har også regissert End of watch.

Chef | Premiere: 31.10.2014

Mesterkokken Carl Casper har store kreative ambisjoner, men må føye seg etter sjefens ordre på restauranten han jobber i. Han krangler også med en bitter matkritiker som har lagt Carl for hat. Til slutt flyter glasset over, og han må se seg om etter en ny jobb. Sammen med en god kollega, tar Carl med seg sønnen på en gourmetfylt roadtrip gjennom USA for å finne seg selv.

Her er Harold | Premiere: 31.10.2014

En fandenivoldsk roadmovie og flatpakket komedie med Bjørn Sundquist, om den fallerte møbelhandleren Harold Lunde, som kjører til Almhult i Sverige for å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamprad.
    Harold har, sammen med sin kone Marny, drevet "Lunde møbler" med suksess i over førti år. Men så åpner IKEA et nytt gigantiske kjøpesenter, og det vegg i vegg med den lille møbelbutikken. Harold og Marny går konkurs og mister både butikk og hjem. Det er snart jul og Harold har mistet nesten alt som betyr noe for ham. I stigende fortvilelse og sinne bestemmer han seg for å ta hevn. Harold skal kidnappe sin nemesis - IKEA grunder Ingvar Kamprad.
    Han setter seg i sin gamle Saab og kjører mot Sverige. Den første han møter der er Ebba, en ensom, 16 år gammel jente som har rømt hjemmefra. Hun synes at kidnappingen er en strålende ide og nærmest ved en tilfeldighet klarer det odde paret å bortføre Ingvar Kamprad. Dessverre er Kamprad ganske så fornøyd med å bli kidnappet og ser det hele som en mulighet til å promotere seg selv og IKEA …
Manuset er basert på en av historiene i Frode Gryttens bok "Saganatt". Gunnar Vikene som står bak filmer som "Himmelfall", "Trigger" og "Vegas" har både manus og regien til "Her er Harold".

Interstellar | Premiere: 07.11.2014

Spektakulær, actionfylt science fiction fra den visjonære filmskaperen Christopher Nolan. Menneskene ble født på jorden. Men, det var ikke meningen at hun skulle dø her.
    En gruppe oppdagelsesreisende kommer over et nyoppdaget hull i universet som gjør at mennesker kan legge bak seg enorme avstander og reise til fjerne og tidligere utilgjengelige solsystemer.
    Christopher Nolan har skrevet og regissert en ny filmfortelling med Matthew McConaughey, Anne Hathaway og Casey Affleck i hovedrollene. Regissør Nolan har tidligere laget ekstraordinære storfilmer som Memento, The Dark Knight og Inception.

The Hunger Games | Premiere: 19.11.2014

The Hunger Games-serien fortsetter sin verdensomspennende triumfferd med The Hunger Games: Mockingjay Part 1. 
    I denne, den tredje filmen i serien, finner vi Katniss Everdeen i District 13 etter at hun i Catching Fire ga de årlige lekene det endelige dødsstøtet. 
Under president Coins lederskap og med sine fortrolige venner som rådgivere, utnytter Katniss sin nyvunne makt og innflytelse når hun må slåss for å redde både Peeta (Josh Hutcherson) og en nasjon som er i ferd med å samle seg i beundring over hennes mot.
    The Hunger Games: Mockingjay Part 1 er regissert av Francis Lawrence etter manus av Danny Strong og Peter Craig.

Lik IN magasinet på Facebook