Hjem » Kultur & underholdning »  Underholdning for hele familien

Underholdning for hele familien

Det er få ting som slår det å sette seg godt til rette i en varm kinosal for å nyte en god film når høstmørket senker seg utenfor. Og når SF Kino kan friste med premierer på alt fra Karsten og Petras vidunderlige jul til det neste kapittelet i The Hunger Games serien så ligger alt til rette for en flott kinohøst for hele familien!

Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og har alltid et bredt og variert program med filmer for alle aldersgrupper. Til sammen har de to kinoene hele 17 saler og 2251 seter. Og etter åpningen av tre nye saler på Sølvberget har kinoen nå ti moderne saler som er utstyrt med det beste innen lyd og bilde. Kinoen i sentrum av Stavanger er landets fjerde største og kan skilte med både Luksus- og VIP-sal. Kinoen er dessuten fullt digitalisert, noe som gir mulighet for visning av flere 3D filmer parallelt. Her er man garantert en kinoopplevelse med det beste innen både lyd, bilde og komfort. 
    Det er duket for en kinohøst med både action, spenning og komedie. Tredje oktober er det premiere på den amerikanske thrilleren Gone Girl. Filmen er basert på den bestselgende romanen Flink Pike av Gillian Flynn og på rollelisten finner vi en rekke kjente navn som Ben Affleck, Rosamund Pike og Neil Patrick Harris. På deres femte bryllupsdag forsvinner Nicks kone Amy på mystisk vis. Etter press fra politiet og et stadig voksende mediesirkus begynner glansbildet Nick har tegnet av et lykkelig ekteskap å slå sprekker og snart begynner folk å spørre om Nick har tatt livet av sin kone. En spennende film det absolutt er verdt å få med seg!

Komedie og romantikk

Ønsker man seg i stedet komedie og romantikk så er det også premiere på En trettimeters reise samme dag. Filmen er regissert av den kjente svenske regissøren Lasse Hallström og her møter vi Kadam-familien. Anført av familiens overhode Papa slår de seg ned i en sjarmerende og elegant fransk landsby. Det perfekte sted å åpne en indisk restaurant. I alle fall helt til Madame Mallory, sjefen for byens klassisk franske Michelin restaurant får høre om det. Dette eskalerer til en opphetet krig mellom de to restaurantene, noe som fører både til humoristiske innslag og romantiske forviklinger. 
    I midten av oktober er det duket for mer spenning med thrilleren A Most 
Wanted Man. Filmen er regissert av Anton Corbijn, blant annet kjent for The American med George Clooney og en rekke musikkvideoer med band som U2 og Depeche Mode. På rollelisten står blant andre Rachel McAdams, Robin Wright, Willem Dafoe og Philip Seymour Hoffman. A Most Wanted Man utspiller seg i Hamburg, hvor en torturert tsjetsjensk flyktning ankommer byen og får innpass i det muslimske miljøet. Men ingenting av det den unge mannen forteller ser ut til å stemme med virkeligheten, og det er umulig å vite om han er et offer, en forbryter eller en ekstremist med en plan om å utøve terror. 

Familiefilmer

På høstens program står det også flere filmer som vil glede de yngre i familien, og først ute er den norske familiefilmen Operasjon Arktis som kommer 17. oktober. Vinterstormen raser over Svalbard og drivisen kapsler inn Halvmåneøya. Midt i dette står 13-årige Julia og hennes to søsken, tvillingene Ida og Sindre på åtte år. Helt alene. De er havnet der ved en skjebnesvanger feil. Ingen vet at de er der. Og mens foreldre og politi på fastlandet leter desperat etter barna, må barna overvinne både sin egen redsel og de dramatiske naturkreftene. 
    Kinoprogrammet kan også by på noe for de aller minste, med blant annet Karsten og Petras vidunderlige jul som har premiere 7. november. Dette er den tredje filmen på kino om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på de populære bøkene til Tor Åge Bringsværd.
    19. november er det klart for det neste kapittelet i The Hunger Games serien med The Hunger Games: Mockingjay Part 1. I seriens tredje film møter vi Katniss Everdeen i District 13 etter at hun i Catching Fire ga de årlige lekene det endelige dødsstøtet. Under president Coins ledelse og med sine venner som rådgivere utnytter Katniss sin nyvunne makt og innflytelse når hun må slåss for å rette både Peeta og en nasjon som er i ferd med å samle seg i beundring over hennes mot. Det er med andre ord mye spennende å glede seg til på kino i høst!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no

Følg IN magasinet på Facebook