Hjem >  Under den hvite bro

Under den hvite bro

Gifteringsutstilling hos Akoya

Fra 31.mai til 1.august kan du bli fristet av gifteringsutstillingen hos Akoya i Bygdøy Alle.

I samarbeid med Bugge og Authen juvelerverksted har de fått til noe helt fantastisk. Hele 9 designere har skapt hvert sitt kunstverk og alle 9 har hver sin særegne historie. Katrine Espeseth er opptatt av norsk design og har et stort utvalg av norske og utenlandske skapere i den flotte butikken. Torsdag 31.mai ble IN magasinet invitert til vernissasjen. Undertegnede beskriver kvelden som lun og god, lærerik og fristende.

Originalt

De ni designerspirene har latt seg inspirere av blant annet Rock`n roll, evighetstegn, gammelt urverk og puslespill. Det ekstra unike er at designet er kunstneren sitt men valget er ditt. Det er muligheter for å velge mellom ulike gulltyper, steiner og diamanter. Kvalitetstempelet er at alt er laget og produsert i Norge.

1 eller 2

Ryktene i butikken sa at en forlovelsesring burde koste 3 måneders lønn. Tør ikke å tenke på hva gifteringene burde koste! Bugge informerer om at de siste ti årene har det vært populært med to ringer. Svært mange velger å kjøpe en ring til forlovelse og to til selve bryllupet. AKOYA har hjulpet mange par å finne frem til de rette ringene, som gullsmed er dette noe av det hyggeligste de gjør. Gullringene som symboliserer så mye, trenger også et utrykk som representerer paret de skal forene. AKOYA har et stort utvalg av ringer - fra bl.a. Efva Attling og nöen. Videre er AKOYA stolt av å håndlage og designe ringer sammen med paret. Dette er en spennende prosess som kan gjøres hvor enkelt til hvor detaljert kunden ønsker det. AKOYA kan friste med forlovelsesringer, bryllupsringer og morgengaver. Ringen er et symbol på evighet da ringen ikke har noen ende. Har du lyst til å gi deg selv eller andre en liten oppmerksomhet er AKOYA å finne i Bygdøy Allé 35. Om det er store eller små anledninger spiller ingen rolle mener Katrine. Velkommen skal du være!

www.akoya.no

Designerne:

LISA GUDE DEBERITZ

Navn på ringene: «Side by Side»
Deberitz har drevet som selvstendig smykkekunstner siden 2006. Hun lager primært unika og kunstmykker i eget design. Smykkene stilles ut internasjonalt. Gifteringene fra Deberitz leveres i gult, hvitt eller rosa gull – med eller uten diamanter. De kan kombineres slik man selv ønsker for et personlig utrykk. Menn fortjener også forlovelsesringer så de er en viktig del av serien. I tillegg til forlovelsesring og giftering kan man legge til ringer for andre begivenheter.
 

MIA MARIA KROGH-LARSEN

Navn på ringene: «PUZZLE» 
MIA MARIA KROGH-LARSEN har laget gifteringene «Puzzle» med tanke på to ting som hører sammen - akkurat som det gifte paret. Hun ønsker et lekent uttrykk og et symbol på tilhørighet. Ingen puzzle-brikker er like og kun to passer sammen («Ment to be»). Utdannelse har hun tatt på den toårige Kunstfagskole Einar Granum og to år på gullsmedlinja på Plus-Skolen med svennebrev i 2008. Mia jobber nå med egne kolleksjoner og produserer både smykker og maleri med kreativ vri med miamariaart.no.
 

GULLSMED BUGGE

Navn på ringene: «Adamo»
Remy Bugge er daglig leder for Bugge og Authen Juvelerverksted. Han er utdannet gullsmed, gemmolog og juvelfatter. Hovedsakelig arbeider han med diamanter og dette preger hans designuttrykk. Eksklusivitet og faglig dyktighet er de viktigste elementene i designet til denne utstillingen.
 

GULLVINGEN, INGVILD AMLIE AUTHEN

Navn på ringene: «Alltid»
Er utdannet som gullsmed i 2003 og har jobbet selvstendig som gullsmed og designer siden 2006. Driver nå Bugge Authen Juvelerverksted sammen med Remy Bugge. Hun lager ofte smykker i kombinasjon med gamle urverk, og har laget smykkene «Tidløs». Hun har designet gifteringer som gjenspeiler disse smykkene. Rubiner brukes som lager i tannhjulene i mekaniske urverk fordi de slitesterke, som et ekteskap, og har derfor valgt å bruke rubiner som edelstener i sine ringer.
 

ANITA CHRISTINE ANDRESEN

Navn på ringene: «Evigvarende kjærlighet»
Er utdannet gullsmed ved Plus-skolen i Fredrikstad. Hun designer og lager egne smykker, smykkene kjennetegnes ved et rent og enkelt formspråk. Gifteringene er laget av gult gull, hvor av den ene er fattet med 44 diamanter. Inspirasjonen til ringene er hentet fra evighetstegnet som er et symbol på kjærlighet uten ende.
 

KARL OSKAR BREIVIKS

Navn på ringene: «Sammen»
Er utdannet gullsmed ved plusskolen i Fredrikstad, har arbeidet ved Juhls silvergallery i Kautokeino. Startet eget firma i januar der han jobber mest med håndlagde organiske smykker gjerne med figurative uttrykk. Ideen til ringene er samhold, to hender som holder hverandre er et veldig sterkt uttrykk for kjærlighet og samhold.
 

WERNER HILBERINK, HILBERINK JEWELRY

Navn på ringene: «TILL DEATH DO US PART»
Den Oslo baserte Nederlandske designeren Werner Hilberink er kjent for sin råe og litt upolerte stil, med vågale smykker som formidler et budskap. Store og i øyenfallende hverdagssmykker i både gull og sølv, ofte relatert til musikk, tatoveringer eller motorsykler, underbygger en elegant, egenartet og moderne stil. Gifteringene «Till death do us part» er intet unntak. I gult gull, med denne strofen i svart Colorit på utsiden, er det ikke mulig å misforstå – vårt løfte er: sammen for alltid! Ingenting sier tydeligere «Till death do us part» enn en liten hodeskalle, og diamanter er som kjent for alltid; så derfor en 0,01 karat hvit diamant i hennes og en 0,01 svart karat i hans.
 

CHARO NIÑO DEL PECHO

Navn på ringene: «EXCENTRIC»
Charo er utdannet voksmodellør og gullsmed. Hun er utdannet i Spania og Tyskland og har siden 2000 jobbet som gullsmed for forskjellige firmaer i Spania. Siden 2011 har hun jobbet i Oslo som selvstendig gullsmed og designer. Gifteringene hennes er inspirert av livets kontraster, med alle opp og nedturer det medbringer. Ringen er fattet med 20 diamanter som representerer det beste livet kan gi oss.
 

ENRIQUE JESÚS UALI ROJO «MUNIR»

Navn på ringene: «ARANDA»
Munir er utdannet gullsmed, fatter, emaljør og 3D designer. Han jobber i dag for Bugge Authen Juvelerverksted. Han er utdannet i Spania og Tyskland og har siden 1997 jobbet som gullsmed for forskjellige firmaer i disse landene. Gifteringene hans er inspirert av kontrasten mellom jorden sett fra verdensrommet og jorden sett fra menneskets perspektiv. Diamantene representerer stjernene på himmelen.

Tekst: Marthine Elise Øhre Skaug