Hjem » Hjem & fritid »  Tyngden du trenger

Tyngden du trenger

Med 2 dagers intensivt regelverk kurs får man et større perspektiv på hvor sentralt HMS regelverket til havs og land virkelig er, forteller kursleder Kjell Øyvind Tendenes ved Handelshøyskolen BI.

Dette er viktig kunnskap vi trenger i arbeidshverdagen, forteller Einar Mæland og Lars Geir Dommersnes. De har akkurat hatt en lunsjpause og skal til å starte del to av RVK-kurset i «Boring og brønn». De jobber begge innen petroleumsernæringen og har stillinger som krever at de holder seg kontinuerlig oppdatert på HMS-forskriftene til havs og land. Selv om HMS-regelverket er tilgjengelig på nett, er det utrolig nyttig med et godt strukturert kurs som har en erfaren og engasjert foreleser. Ikke minst i flotte kurslokaler. Han klarer å gjøre tørt stoff relevant, og på to dager gi oss tyngden vi trenger, smiler de. Foreleser er også meget fornøyd. Energiske Kjell Øyvind har virkelig den faglige tyngden som kreves for å forelese et slikt felt. Som tidligere plattformsjef og ulike leder-stillinger i Statoil og andre selskaper kjenner han HMS-regelverket til punkt og prikke. De siste årene har han jobbet fulltid som foreleser i HMS-regelverket og trives kjempe godt. 
– Til tross for at dette er to intensive dager, er det god energi blant deltakerne. Det hjelper nok å komme seg bort fra mail og telefoner, og virkelig få fokuset de trenger.

Om RVK kurset

I forbindelse med innføring av HMS-regelverket for sokkelen ble det i 2002 etablert et opplæringsprosjekt for petroleumsnæringen for å øke kunnskapen om regelverket og bevisstheten rundt kravene til helse, miljø og sikkerhet. Prosjektet fikk navnet RVK (Regelverkskompetanse). RVK-prosjektet er tuftet på et trepartssamarbeid mellom myndigheter, arbeidsgivere og arbeidstakere. Handelshøyskolen BI er ansvarlig for å tilrettelegge det pedagogiske opplegget og administrere opplæringspakken. Opplæringsprogrammene retter seg mot alle som direkte eller indirekte må forholde seg til petroleumsregelverket. RVK-kursene har som mål å gi den enkelte og firma økt forståelse for betydningen av etterlevelse av regler og krav.

Stadig i endring

Hele tolv tusen deltakere har tatt RVK- kurset de siste elleve årene, så dette er ikke noe nytt. HMS-regelverket er derimot i kontinuerlig endring, som krever kontinuerlig oppdatering, forteller prosjektkonsulent, Ingrid Engelsen. RVK-programmet retter seg mot alle som direkte eller indirekte må forholde seg til HMS regelverket. BI kjører dette som åpne kurs, men de fleste deltakerne er fra den relevante sektoren og kursene er meget etterspurt av selskaper i inn- og utland. Kursene er delt opp i seks deler bestående av: Boring og brønn, utbygging, innsetning, landanlegg, drift og vedlikehold. Hvert kurs går over to dager. 

BI Executive

De fleste av oss kjenner til BI sine studietilbud på heltid, men like stor del av tilbudet ved BI Stavanger er Etter- og videreutdanningen. Executive Master of Management, Bachelor og Management og bedriftsinterne kurs utgjør 50 % av skolens tilbud. BI har over 200 kurs i en rekke fagområder tilpasset næringslivet. Det er ingen tvil om at BI har tyngden for alle. Både deg som skal starte utdanning, og vil videreutvikle deg. 

Tekst & foto: Helene Stenhaug

Facebook