Hjem » Sandnes » Kultur & underholdning »  Twilight & Hobbiten på vinterens kinoprogram

Twilight & Hobbiten på vinterens kinoprogram

Travel førjulstid og mørke vinterkvelder. Den perfekte kombinasjonen for å nyte en god film på kino. Og med filmer som Twilight, Hobbiten og Reisen til julestjernen er det et variert og spennende program kinoene i Stavanger og Sandnes kan friste med.

Fra spennende actioneventyr og drama til vampyrer og hobbiter, det er mye å glede seg til for filmelskere i vinter. Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og har til sammen 14 saler. På Sølvberget har kinoen i Stavanger åtte moderne saler som alle er fullt digitaliserte, og dette var også den første kinoen i Norden som åpnet Luksussal. I tillegg har kinoen også en flott VIP-sal, og mulighet for å vise 3D film i flere av salene. Her ligger alt til rette for en hyggelig filmopplevelse i komfortable omgivelser med den beste kvaliteten på både lyd og bilde. 
For flere generasjoner er Reisen til Julestjernen en av de viktigste julehistoriene, og en fast førjulstradisjon. Sverre Brandts skuespill hadde urpremiere andre juledag 1924, og siden den gang har historien om Sonja som jakter på julestjernen blitt spilt jevnlig både i inn- og utland. 9. november var det kinopremiere på nyinnspillingen av den populære historien, med kjente skuespillere som Vilde Zeiner, Anders Baasmo Christiansen og Agnes Kittelsen på rollelisten. Regissør er Nils Gaup, som er kjent for blant annet Kautokeino-opprøret, Håkon Håkonsen og Veiviseren.

Klart for siste film i Twilight-sagaen

Det er nok ikke få som har ventet utålmodig på den siste filmen i den populære Twilight serien, The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2. Dette er den siste av to filmer basert på Stephenie Meyers fjerde og siste bok i serien, og er regissert av Oscar-vinner Bill Condon. Filmene med Kristen Stewart, Robert Pattinson og Taylor Lautner i hovedrollene har gått sin seiersgang verden over, og 16. november var det endelig duket for siste del av sagaen. Her får vi se Bella, Edward og deres familie bli konfrontert med konsekvensene av bryllupet, bryllupsreisen og datteren Renesmee, og det er all grunn til å tro at denne filmen blir minst like populær som de foregående. 
I midten av desember står det mer eventyr på programmet. Da er det nemlig premiere på Hobbiten: En uventet reise. Dette er den første filmen i en triologi basert på det berømte mesterverket Hobbiten av J.R.R. Tolkien. Regissør er Oscar-vinner og mannen bak de eventyrlige Ringenes Herre filmene, Peter Jackson. Hobbiten er en beretning om hva som skjer i Midgard 60 år før Ringenes Herre, og vi følger ferden til hovedpersonen Bilbo Lommelun. Bilbo kastes ut i en episk kamp for å vinne tilbake det tapte dvergenes rike, Erebor, fra den fryktelige dragen Smaug. Etter å ha blitt kontaktet av trollmannen Gandalv Grå, slutter Bilbo seg til et reisefølge på 13 dverger, ledet av den legendariske krigeren Thorin Eikenskjold. Deres ferd går gjennom et vilt og forrædersk land som vrimler av tusser og orker, dødelige varger og trollmenn. På ferden møter også Bilbo skapningen som skal forandre livet hans for alltid, Gollum, og ved bredden av en underjordisk sjø får han tak i Gollums ”kostelige” ring. En enkel gullring som er knyttet til hele Midgards skjebne på måter som Bilbo knapt kan fatte.

Gullpalmevinner

Første juledag er en av årets best besøkte kinodager, og i år er det flere gode filmer som har premiere nettopp denne dagen. Og med filmer som Amour, Historien om Pi og Sommerbryllup i Italia er det noe for enhver smak. Den sterke gullpalmevinneren Amour er Michael Hanekes nye film etter suksessen Det hvite båndet, og er et drama om kjærlighet, alderdom og familie med ekstraordinære skuespillerprestasjoner. Både den mesterlige regien og skuespillet gjør dette til en stor filmopplevelse det absolutt er verdt å få med seg! 
Verdt å få med seg er også Historien om Pi. Filmen er regissert av Ang Lee, kjent fra Snikende tiger, skjult drage, Brokeback Mountain og Fornuft og følelser, og er basert på boken av samme navn skrevet av Yann Martel. Etter det tragiske forliset til et lasteskip seiler en enslig livbåt av sted på Stillehavet. De overlevende i livbåten er en hyene, en sebra, en orangutang, en bengaltiger og Pi, en 16 år gammel indisk gutt. Det kommer stadig gode filmer fra Danmark, og Sommerbryllup i Italia er intet unntak. På rollelisten i denne dramakomedien finner vi blant andre Pierce Brosnan, Kim Bodnia og Paprika Steen. 
Det nye kinoåret begynner også bra, med Jack Reacher, en actionkrim basert på suksessromanserien til Lee Child med Tom Cruise og Rosamunda Pike i hovedrollene. Med andre ord ligger alt til rette for en opplevelsesrik vinter på kino!  

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no