Hjem » Helse & velvære »  Trygghet & kvalitet

Trygghet & kvalitet

Det er ikke alltid lett å orientere seg i den stadig voksende jungelen av plastisk kirurgi, laserbehandlinger og ulike skjønnhetstilbud. Hos Aviva Helse har kirurgene svært lang erfaring og klinikken har også fordelen av å ha landets beste skjønnhets- og velværetilbud samlet under et tak. Dette gjør at du kan slappe av vel vitende om at du er i de aller beste hender.

Da Aviva Helse flyttet fra Økern til Vinderen i 2014 gjorde de samtidig Vinderen til hovedstadens nye sentrum for helse og velvære. I tillegg til å ha sykehusstatus med et enormt utvalg innen kosmetisk kirurgi, kan de også tilby pleie av hud, føtter, vipper, frisør, negler, massasje og trening med yoga og pilates. Her finner du dermed Norges beste skjønnhets- og velværetilbud samlet under et tak, noe som gir deg som kunde ekstra trygghet. Med den store bredden av faglig tyngde og ulike behandlingsformer kan du være trygg på at du alltid får et behandlingsopplegg som er skreddersydd for nettopp deg!
Etter mange år i bransjen er Aviva Helse et godt etablert navn, kjent som en av landets spesialistklinikker innen plastisk kirurgi. Deres dyktige kirurger utfører en rekke ulike inngrep, fra fettsuging, brystplastikk og ansiktskirurgi til åreknuter, brokk og øre-nese-hals. I de nye, luksuriøse lokalene på Vinderen er nå andre etasje forbeholdt kirurgi.

Plastikkirurger med lang erfaring

– Våre kjerneverdier er økt livskvalitet, trygghet og omsorg, noe som gjennomsyrer alt vi gjør. I dag er plastikkirurgi litt som en jungel og det er mange som opererer uten særlig bakgrunn i faget. Tidligere var dessuten plastisk kirurgi ensbetydende med kirurgi, men i takt med en økende etterspørsel har det kommet en rekke såkalte quick fix-metoder på markedet. Dette har ført til en overkommersialisering i bransjen hvor produkter og metoder nærmest blir pushet på folk. Her i Norge har vi mye lover og restriksjoner på mange områder, men det mangler en del innen plastikkirurgi. En elektriker må for eksempel ha alle papirene i orden, mens en som er utdannet lege har lov til å operere alt. Dette gir «plastikkirurger» uten noen som helst bakgrunn i faget, forteller sjefskirurg og Aviva-gründer Halfdan Vier Simensen. Han har 17 års erfaring fra det offentlige helse-Norge og har jobbet som plastikkirurg på Haukeland, Rikshospitalet og Ullevål Sykehus. I tillegg innehar han også en spesialitet i generell kirurgi med betydelig generell kirurgisk erfaring. I 2008 startet han Aviva Helse og alle som er tilknyttet det private sykehuset kan skilte med lang erfaring innen sine fagområder.
Vier Simensen forteller at stadig flere i dag velger private helsetilbud fremfor det offentlige, også når det kommer til kirurgi. Da slipper man både ventelister og man trenger kun å forholde seg til en lege. Og siden Aviva Helse er et lite, privat sykehus er de fleksible og tilgjengelige døgnet rundt. 
– Mange opplever nok dette som en ekstra trygghet og vi får ofte et hyggelig forhold til pasientene. Vi har vært opptatt av å skape et sted hvor man kan føle seg hjemme og hvor man vet man blir tatt vare på. Mange kommer også tilbake eller henviser familie til oss, noe som jo er den største tillitserklæringen man kan få.

Økt livskvalitet

Plastikkirurgene hos Aviva Helse utfører blant annet mye brystkirurgi, både forstørrelser med proteser, brystløft, reduksjoner og rekonstruksjoner. 
– Proteser har blitt veldig stuerent de siste årene, noe som har skjedd parallelt med at protesene har blitt veldig trygge. De kommer i dag med livstidsgaranti og man trenger ikke å skifte dem. Vi har også en del pasienter som er misfornøyde med form og volum etter amming. Mange velger da brystløft, eventuelt i kombinasjon med proteser. Aviva Helse er også den eneste klinikken i Norge som i privat regi tilbyr brystrekonstruksjoner med eget vev. Dette er teknisk krevende kirurgi som vi har gjort en god del av.
Fettsuging er også et område hvor kirurgene ved klinikken har mye erfaring. 
– Fettsuging er ikke en metode mot overvekt og personlig synes jeg lipo-sculptur er et godt uttrykk siden man skulpturer fettet. Har man områder med fettansamlinger som ikke lar seg slanke bort kan disse formes på en fantastisk måte med fettsuging. Og når fettet først er borte så kommer det ikke tilbake. I tillegg utfører vi mange bukplastikker, en god del øyelokksplastikk og ansiktsløft. Selvfølelse er fundamentet i menneskelivet. Mange seriøse og gode undersøkelser viser klar sammenheng mellom ytre forhold og psykisk velvære. Vi forbedrer ikke bare utseende, men bidrar til å øke livskvaliteten. Grenseoppgangen mellom medfødte tilstander og kroppens naturlige endringer gjennom livet er uskarp. Derfor er det enormt givende å hjelpe pasientene våre til å føle seg bedre og mer tilfreds.

Unike resultater med tverrfaglig kompetanse

Det tverrfaglige samarbeidet ved Aviva Helse gjør at de kan oppnå de aller beste resultatene. Blant annet kan kombinasjonen kirurgi og laser gi resultater som er så utrolige at det er nesten er vanskelig å tro på det. 
– Kombinasjonsmulighetene vi har fått i dag med kirurgi og laser er fascinerende. Kirurgi kan stramme, fjerne eller løfte selve huden, mens man med laser kan endre på dårlig elastisitet i huden, pigmentflekker, rynker og dårlig hudstruktur. Kombinasjonen av de to gir resultater som det nesten lukter å trylle av.
Hos Aviva Helse er det Scott Scherer som er ansvarlig for laserbehandlingene. Han er laserspesialist utdannet i USA og en av de mest kompetente innen laser i Europa. – Laser er et skummelt område og vi ser mange pasienter som kommer til oss etter å ha fått laserbehandlinger som ikke virker eller som har gjort skade. Vi opplever at en del behandlere prøver ulike laserbehandlinger på pasientens regning uten grunnleggende kunnskap, noe som skaper skader som arr, pigmentflekker eller brannskader. Det er skremmende at det ikke kreves noen bakgrunn for å bruke laser i Norge og det er derfor nødvendig at man orienterer seg godt i markedet før man velger sted og behandler. Blant annet er det mange som helt ukritisk brenner på føflekker uten å vite hva de faktisk brenner på, noe som er ren og skjær galskap. Brukes lasere riktig er de svært effektive verktøy, men i feil hender kan de gjøre mye skade. Her hos oss er vi opptatt av å drive med samvittighet og den beste reklamen man kan få er fornøyde pasienter. Og vi ser at den synergieffekten vi får med et tverrfaglig team gir de aller beste resultatene!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Aviva Helse

Følg IN magasinet på Facebook