Hjem >  Tre rålekre kjøkken

Tre rålekre kjøkken

Interiørdesigner Mija Kinning, arkitekt Åsa Dyrberg og arkitekt SAR/MSA Fredrik Almlöf, tre entusiastiske kjøkkeneksperter, fikk i oppgave av Drømmekjøkkenet å vise fram sin kjærlighet til kjøkken. Resultatet er tre spennende kjøkken med personlig preg.

På Mija Kinnings kjøkken finner vi fronten Bistro i den nye nyansen peppergrå. Kjøkkenøya består av en bokhylle på den ene siden, en arbeidsstasjon på den andre og en forlenget benkeplate i gråoljet ask, som byr på ekstra sitteplasser. Spiskammeret i glass er spektakulært og fanger lyset, samtidig som det fungerer som romdeler. 
    Veggene og benkeplaten i den faste kjøkkendelen er i samme materiale og skaper en følelse av et rom i rommet. I tillegg løftes Volas veggmonterte kran i svart krom fram som en vakker skulptur. 
    Mija har gjennomgående fokusert på detaljene, og ved å male flatene ton-i-ton fra samme fargeskala skapes en varm og spennende harmoni. 
Priseksempel: front Bistro i peppergrått, 764 x 594 mm, kr 1200.

Åsa Dyberg

Når Åsa Dyberg innreder, ser hun på kjøkkenets ulike deler. Hvordan flatene er mot hverandre og hvordan man beveger seg i rommet. Hun lar farger, mennesker og materialer møtes på en ukonvensjonell måte. Ved å blande svartbeiset og grålasert eik viskes grensene mellom kjøkkenet og stuen ut, og kjøkkenet fortsetter helt ut i gangen. I hennes kjøkken kombineres to ulike kjøkkenfronter – fronten Metro og den glatte fronten Solid.
    Visjonen om å blande ulike materialer skaper effekt, harmoni og balanse. Et godt eksempel på dette ser man i møtet mellom benkeplaten i massiv mørk ask og den hengende hyllen i stål, som med sine glassplater blir lett og luftig.
    Når kjøkkenet integreres i andre oppholdsrom, er det en god idé å gjøre som Åsa: la balanserte farger og materialer knytte elementene sammen.
Priseksempel: front Metro i svartbeiset eller grålasert eik, 700 x 600 mm, kr 1200. Front Solid i peppergrått, 700 x 600 mm, kr 700.

Fredrik Almlöfs

Fredrik Almlöfs kjøkken står fritt i rommet og har en for- og en bakside. Her ser vi fronten Metro med hvitmalt ask på fronten og hvitpigmentert ask på den delen som vender mot spisestuen. Materialvalget er i hovedsak funksjonelt og slitesterkt – gode forutsetninger for kreativ matlaging. 
    Mellom vasken og komfyren ligger kjøkkenets mest sentrale arbeidsflate, og der har Fredrik sørget for at det er rikelig med plass. Benkene er spesialbestilt i rustfritt stål og kommer med benstativ fra Decosteel. Det som ikke vises i Fredriks kjøkken, er lydanlegget fra Harman Kardon med innebygde høyttalere i skapdørene.
    Speilene på innsiden av hyllerommene gjør kjøkkenet åpent, og det får et lekent uttrykk. Tar du utgangspunkt i Drømmekjøkkenets front Metro, og så legger til spesialbestilte detaljer, skapes et helt unikt kjøkken.
Priseksempel: front Metro i hvitmalt ask eller hvitpigmentert ask, 700 x 600 mm, kr 1200

Følg IN magasinet på Facebook