Hjem » Bergen »  Tradisjonsrik konfeksjonsbutikk for alle menn

Tradisjonsrik konfeksjonsbutikk for alle menn

I hele 65 år har Frislid produsert og levert konfeksjon av høy kvalitet og god design til norske menn.

Med fokus på service, passform, detaljer og kvalitet er det ikke tilfeldig at Frislid er et velkjent og anerkjent konfeksjonsmerke i Norge. Selv om kundegruppen er stor er kanskje Frislid-merket fortsatt noe ukjent for yngre dressbrukere. 
– Frislid - merket er et velkjent merke på tvers av generasjoner og vi har enormt mange kunder over hele landet. Men, vi ser at merket kan være noe ukjent for de yngre mennene. Vi lanserer nå en egen kolleksjonslinje for yngre menn som etterspør smalere og moteriktige passformer. Kolleksjonslinjen går under navnet; Frislid trend, understreker butikksjef Einar Krohn.

De fire linjene

Frislid er en bedrift som stadig er i endring med tiden samtidig som de holder på gamle tradisjoner. For en tid tilbake ble den gamle logoen til Frislid modifisert, men med en gjenintroduksjon av merkets opprinnelige våpenskjold som en tråd tilbake til da bedriften ble startet. For å nå alle kunder, de yngre, eldre, store og smale har også den velutviklede kolleksjonen fått flere linjer. 
Klær merket Original er klassiske modeller med tidløse kvaliteter. Signatur er moderne modeller der en bruker dem fineste kvalitetene. Seremoni er Frislids bryllupsklær og klassiske plagg som kjole og hvitt, smoking og sjakett. Trend er en helt ny linje med høy mote grad i modeller og kvaliteter, med smale passformer og spennende detaljer spesielt tilpasset en ung stilig kar.

Fritidsklær og herrebunad

I følge butikksjef Einar Krohn er Frislid butikken i Bergen en av de få klassiske herrebutikkene i Bergen med egen systue som retter dressene kontinuerlig. Ved spesialbestilling syr Frislid opp dresser til kunder i fabrikken på Nordfjordeid. Nå skal de også tilby kundene herrebunader fra hele Vestlandet.
– Vi selger jo alt innen klassiske herreklær og har en hel etasje med fritidsklær til menn, og siden bunad befester seg mer og mer som et fast festantrekk for menn så ønsker vi å kunne tilby kundene våre dette også. Vi kommer i gang med dette i løpet av våren, disse bunadene blir sydd på vår fabrikk i Nordfjordeid. Alle kundene kan komme hit og få akkurat det de vil av konfeksjon, bunad og fritidsklær i en og samme butikk, avslutter butikksjef Einar Krohn.

FAKTA: FRISLID

• Frislid er et norsk konfeksjonsmerke. I 1946 ble Frislid Konfeksjonsfabrikk etablert på Nordfjordeid av Alf Frislid. I de siste 20 årene har deler av produksjonen blitt flyttet til utlandet, men fabrikken på Nordfjordeid eksisterer fortsatt og har spesialisert seg på målsøm og hurtigproduksjon for å styrke tilbudet til kundene og er den eneste gjenlevende konfeksjonsfabrikken i Nord-Europa.
• Hovedproduktene er herrekonfeksjon. 
• Frislid fremstår som en komplett leverandør av yttertøy, jakker, dress og bukser til alle menn i alle aldre uansett passform og størrelser.• Bedriften har status som absolutt ledende leverandør til bransjens butikkfaghandel og med mer enn 200 forhandlere er Frislid Norges største frittstående konfeksjonsmerke.
• Frislid distribuerer i dag varemerkene Turo Tailor, Sunde og Frislid.
• I tillegg til konseptbutikken til Frislid på Nordfjordeid, etablerte Frislid i 2010 en konfeksjonsbutikk over to etasjer i Bergen, derav en egen etasje med eksterne fritidsmerker som Frislid, Lyle & Scott, Sebago, Bruun & Steengade, Henri Lloyd, Lacoste, Stetson, Bugatti, Van Heusen, Milestone, State of Art, Muchacho Malo, Dovre.
Kilde: frislid.no

Frislid Konfeksjonsbutikk i Bergen
Det var i 2010 Frislid åpnet sin første konfeksjonsbutikk i Strandgaten på «murhjørnet» ved byporten i Bergen. Murhjørnet er velkjent for bergensere. Her har det blitt solgt herreklær til Bergensere og striler (1) i snart hundre år. Strilene kom sjøveien med båtene sine inn til byporten og handlet det meste de behøvde. I Frislids lokaler har det vært drevet herrebutikk i 100 år. Frislid overtok lokalene til den kjente butikken Olsen & Nicolaysen i 2010 og driver i dag en god tradisjon videre basert på service, fagkunnskap og herremote.
• STRIL: Begrepet «stril» er gammelt og har opp gjennom årene vært brukt som et negativt kallenavn – nærmest skjellsord – på fiskerne og bøndene fra øyene og bygdene omkring Bergen. I dag er strilebegrepet noe man ifører seg med stolthet.
Kilde: wikipedia.org

Tekst: Kristin Kjeilen Ukvitne | Foto: Frislid

Følg IN magasinet på Facebook