IN Harstad jul 09

Page 15

Andre fine turer i området

Strandtind (1073 m.o.h) ligger en liten times kjøretur utenfor Harstad, rett nord for Lødingen, og er etter manges mening det absolutt fineste skifjellet i området. Man kan kjøre på både nord- og sørsiden, men nordsiden er den mest spektakulære. At siden er nordvendt gjør at man kan kjøre ski her i midnattsol i slutten av juni. Horntind (910 m.o.h) i Kvæfjord konkurrerer med Middagstind om å være det fineste skifjellet i Kvæfjord, og turen

gir mange muligheter for flott skikjøring. Sætertind (1095 m.o.h) er det høyeste fjellet i området, og av den grunn verdt et besøk. Turen fra toppen og ned til skoggrensen byr på variert og fin kjøring. Rett utenfor Harstad sentrum ligger også Heia (545 m.o.h.), Vardheia (604 m.o.h.) og Hinnstein (560 m.o.h.) på rekke og rad. Alle disse er fine og raske toppturer, og spesielt Breivika-siden av Hinnestein byr på en spennende nedfart.

Nº4 2009

15 3


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.