Hjem » Hjem & fritid »  Tips til Halloween

Tips til Halloween

Halloween (Allehelgensdag) er en overgangsfest mellom sommer og vinter. Vi sier farvel til sommeren og ønsker vinteren velkommen.

Det er en urgammel takksigelsesfest og i eldre norrøn tradsjon og keltisk folketro er Halloween er nyttårsmarkering. Dagen er en minnedag for avdøde slektninger og venner. Den moderne feiringen av Halloween startet for omtrent 150 år siden i USA. I Norge startet feiringen rundt år 2000. 

Hvordan lage gresskarlykt?

Hva passer bedre til Halloween enn en gresskarlykt utenfor inngangsdøren? Så vi har laget en enkel oppskrift på hvordan du enkelt kan lage din egen gresskarlykt. Siden Halloween blir stadig mer populært i Norge vil du finne passende gresskar i matbutikker og blomsterbutikker når det nærmer seg 31. oktober.
1. Skjær av toppen av gresskaret der stilken sitter, gjerne i sikksakkmønster. Lokket løsnes forsiktig, og det løse innholdet graves ut. 
2. Tegn opp øyne, nese, munn etc. på forhånd. Da blir det lettere å skjære ut etterpå. 
3. Skjær ut øyne, nese og munn med en skarp kniv. Vær forsiktig.
4. Toppen med stilken setter du tilbake som lokk på lykten. Med lys i, blir lykten riktig lekker, og litt skremmende når mørket faller på. Det blir stemningsfullt når mørket kommer.

Gresskarsuppe

Dersom du du skal lage en gresskarlykt er det også praktisk å bynytte innmaten til noe fornuftig. Hva med en gyllengul, varmende og smakfull gresskarsuppe med rause biter av kylling?
Ingredienser 2 porsjoner:
• 1 stk kyllingfilet i terninger
• 300 g gresskar i biter
• 1 ss olje til steking
• 1⁄2 stk hakket rødløk
• 1⁄2 ts salt
• 1⁄4 ts pepper
• 1 båt hakket hvitløk
• 1⁄2 stk finhakket rød chili
• 1⁄2 ts malt koriander
• 1 ss olje
• 1⁄2 l kyllingbuljong (utblandet)
• saften av 1⁄4 stk sitron

Slik gjør du:
• Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret, det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Del i biter.
• Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.
• Stek kyllingbitene i middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.
• Server gjerne med grove minibaguetter til.
(Kilde: Matprat)

Filmtips til Halloween

Høstmørket har senket seg over landet når det er Halloween. Så hva passer bedre enn en kveld med skrekkfilm maraton. Skrekfilmer er blitt en viktig del av Halloween. Mange har også en fast film de ser hver Halloween. Vi har samlet en liste med filmer vi anbefaler til Halloween. Du har selvfølgelig John Carptenter klassikeren Halloween som de fleste kjenner til. Her er en liste med mine favoritter:
- Skrik
- Get Out
- Beetlejuice
- The Adams Family
- La den rette komme inn
- Ghostbusters
- Evil Dead II
- Creepshow
- Trick `r Treat
- Fright Night
- It
- Something Wicked This Way Comes
- Terror på Elm Street
- The Howling
- Near Dark
- Fluen
- Nattsvermeren
- Poltergeist
- Tingen fra en annen verden
- Eksorsisten
- Drag me to hell
- En amerikansk varulv i London
- Carrie
- The Monster Squad
- Child`s Play
- Rosemary`s Baby
- Hatchet
- Psycho
- Haikeren
- Little shop of horrors

Tekst: Asle Kvinnesland
 

Følg IN magasinet på Facebook