Hjem » Oslo »  TIDLØST (ELE)GANT

TIDLØST (ELE)GANT

Klassisk, sporty, og aldri «feil». GANT er tidløs eleganse, og aller mest kjent for stilrene kvalitetsklær. Men om klær skaper folk, så kan man si – det gjør sko også. I mars åpnet Gant Footwear.

I travle Karenslyst Allé på Skøyen ligger Gant Footwear. Butikken, som åpnet 2. mars, er en ren Gant skobutikk, og dessuten verdens første – så langt. Flere kan det bli; 
– Gant har som mål å bli like store på sko som de er på klær, sier innehaver Per Løkken. 
Sko fra Gant har for lengst funnet veien til flere utvalgte butikker rundt om i landet. 
– Men de har ikke det samme store utvalget, og sortimentet blir ikke like godt eksponert som de gjør i en rendyrket Gant-butikk, sier Per.

Godt overblikk

Og Gant-skoene kommer fint til sin rett i den delikate butikken. Ryddige og oversiktlige lokaler gir et godt overblikk. Bak disken henger en enorm skjerm som viser bilder av modeller i Gant klær- og sko. Som tydeliggjør helheten og den verdensberømte merkevaren som startet helt tilbake til 1949 og USA. I montre ligger Gant-klokker med lenke og skinnreim. Elegante og anvendelige. Midt i lokalet står en gruppe stoler trukket i brunt, behagelig skinn. De innbyr kunden til å sette seg ned og prøve skoene. Ta seg tid.

Klassisk trendy

Gant er et merke uten de store svingningene. 
– De holder seg på det klassiske i hovedsak, følger selvsagt også trender, men uten å «ta av», mener Per. 
Og butikksjef Martin Bjørnnes nevner at de ofte tar inn igjen klassiske, gode modeller, de populære stayerne, kanskje også i nye farger. I tillegg til andre modeller som kommer og går. Både forutsigbarhet og innovasjon, med andre ord. Klassisk god kvalitet blir dessuten aldri umoderne.

Damesko

Når våren er her blir det mye å variere med på skofronten, og de hvite tennisskoene holder stand. 
– Hvitt er fortsatt veldig populært, bekrefter Martin. 
For eksempel Alice – «tennissko» i glatt skinn, som fås med sølv- eller gulldetaljer, eller hele skoen i rosé gull. Og enkle tøysko og joggesko kan også se lekre og eksklusive ut i delikat lys rosa, eller i en sober gulfarge. 
Til mer kledde anledninger er det både pumps med stilett, og hæler av kraftigere kaliber, mye i semsket skinn, både i sort og rødt. Korallrødt er forøvrig en signaturfarge hos Gant. Sandaler med kilehæl er med, og utvalget mot sommeren blir bare større og større på sandalfronten, forsikrer Martin. Litt regn må man også regne med, og her har Gant spennende modeller i ankelhøyde og med strikk på siden, i grønt, rødt og oransje. Regnvær behøver ikke å være kjedelig.

Herresko

Utvalget i herresko er også godt og variert. Det er sko til de fleste anledninger. Og i sommerhalvåret blir det ofte mange av dem – anledninger og begivenheter. 
– Det kommer inn en god del sko til dress, sier Martin. 
Og Gant har også klassiske sorte og brune sko i glatt skinn med snøring, passende til jobb og småpent. Ellers går det også i mer avslappede semskede loafers – «Driver» – i for eksempel sand eller camel. Eller semskede sko med snøring. Dessuten er joggesko og tennissko like viktig her som på dame. En variant er tennissko i flettet skinnmønster, i fargen marine. 
– Marine er alltid representert hos Gant, og blir aldri feil, sier Per.

Accessoirer

Det er all mulighet for å ende opp både velskodd og velkledd hos Gant. Både innerst og ytterst. Gant Footwear fører også Gant underwear og T-shirts for herre, og etterhvert vil butikken også tilby lekre skjerf i kasjmir og bomull både til dame og herre, forteller Martin. Man vil få hansker i skinn og lammeull til begge, og hansker i kasjmir til dame. Men aller først – våren. Hva er vel hyggeligere enn å snøre på seg årets første par vårsko? Sko skaper folk.

Tekst & foto: Trine Texnæs
 

Følg IN magasinet på Facebook