Hjem >  Tidløst & eksklusivt på Strandkaien

Tidløst & eksklusivt på Strandkaien

Den perfekte blandingen mellom maskulint, feminint, rustikt og eksklusivt. Samboerparet Hanne og Stians drøm om egen butikk har endelig gått i oppfyllelse.

– Dette er jo egentlig min drøm, så har jeg på en måte dratt han litt med meg, fleiper Hanne Leirvåg, og ser bort på samboer og medeier i HS Interiør, Stian Avedal.
I midten av februar fikk de to endelig åpne dørene til sin splitter nye interiørforretning på Strandkaien. Det var etter lang tids arbeid og fullt kjør med oppussing siden de overtok lokalene ved nyttår. Selv har Leirvåg alltid vært interessert og opptatt av interiør. Hun har blant annet designet sitt eget hus på Bali, hvor hun delvis bodde i noen år. Etter påfølgende fire år i London og ni år i Oslo vendte hun snuten tilbake til byen mellom de syv fjell. Etter å ha drevet spa både i Oslo og Bergen ønsket hun seg til en hverdag med interiør, og startet derfor HS interiør sammen med sin samboer. 
– Det var så deilig å endelig åpne butikken, sier Leirvåg.

Nordiske varemerker

Leirvåg og Avedal diskuterer seg litt mellom, og blir enige om at «modern vintage» nok er ordene som definerer stilen og butikken deres aller mest. Allerede har de fått mange tilbakemeldinger fra kunder som gleder seg over å finne interiørprodukter som ikke alle andre har. HS Interiør vil være butikken for de som vil ha det lille ekstra, som ønsker eksklusive produkter, men samtidig ikke vil tømme lommeboken. Blant merkevarene hos HS Interiør finner vi blant annet Balmuir, LG Interiør, Light & Living, Søgne, Florence, og Pure Furniture. Dessuten blir interiørforretningen eneste leverandør i Bergen sentrum av Halvor Bakkes interiørartikler, blant annet fra hans kolleksjon i samarbeid med Lama. Pure Furniture, som er fra Nederland, er dermed den eneste forhandleren som ikke er nordisk. Det er en del av konseptet.
– Det handler litt om at det skal være kortreist, men disse nordiske merkevarene er også rustikke og ikke masseprodusert. Så godt som alt vi fører er håndlaget, sier Leirvåg.
Eierne understreker at sortimentet er nøye utvalg. For samboerparet har det vært viktig å ta inn produkter laget under gode og bærekraftige forhold.
– Blant annet har leverandøren vår Lama vært på overraskelsesbesøk på fabrikken og sett hvordan de jobber. Vi tar kun inn varer fra bedrifter med gode arbeidsforhold. Ingen skal lide for å levere produkter til meg, sier Leirvåg.

Er også interiørkonsulent

Gjennom butikkdriften tilbyr HS Interiør og Leirvåg dessuten interiørkonsulenttjeneste. At nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder oppussing og interiør viser seg nemlig både i hus og hytte, og flere ønsker seg vakre og gjennomførte omgivelser.
– Mange vet ikke hvor de skal begynne, men de vet at de vil ha det fint rundt seg, sier Leirvåg.
Butikkeieren har gjort en rekke konsulentoppdrag for kunder som ønsker seg noe nytt i hus, leilighet eller hytte, og holder for tiden på med et prosjekt på Måseskjæret, hvor kunden vil ha hjelp fra A til Å.

En stil som passer både kvinner og menn

At de kvinnelige kundene som har stukket innom butikken finner inspirasjon i de flotte lokalene, er det lite tvil om. Men det har faktisk ikke latt vente på seg med positive tilbakemeldinger fra engasjerte bedre halvdeler, heller. Stadig flere menn vil nemlig ha et ord med i laget.
– Som dreininger i andre deler av samfunnet ser vi at menn også blir mer interessert i interiør, sier Avedal, og suppleres av sin kone:
– De sitter ikke lenger i en Stressless med en utslitt kaffekopp og bare nikker med, sier Leirvåg spøkefullt.
Dette er en utvikling butikkeierne liker å se, og en trend de tror HS Interiør passer fint inn i – med sine solide møbler i høy kvalitet, maskuline farger og kraftige lykter, konsollbord og sengegavler. En lun atmosfære med duftlys, friske blomster og deilige tekstiler gjør imidlertid sitt for at hvem som helst, kvinne eller mann, burde trives som plommen i egget.

Tekst & foto: Emilie Gundersen

Følg IN magasinet på Facebook