Hjem >  Tid kan ikke kjøpes,

Tid kan ikke kjøpes,

men instrumentene som måler den, kan være små kunstverk.

Øyvind Von Doren Asbjørnsen var tolv år da han arvet sin oldefars sveitsiske klokke. En ild ble tent i den unge Ålesunds gutten, en dyp og vedvarende lidenskap for kvalitetsur. I dag, førti år senere, er det ingen tegn til at flammen skal dø ut. 
For Øyvind nøyde seg ikke med et liv som entusiast og samler, i 2016 grunnla han et av Europas mest spennende nye klokkemerker, Von Doren. Klokkene hans bæres av noen av verdens ledende sjakkspillere, blant dem verdensmester Magnus Carlsen, men også av toppidrettsutøvere på helt andre felt, som det norske motorsportfenomenet Marius Nakken.

Egen Brand Store

Nylig åpnet Øyvind en Von Doren Brand Store i Frognerveien 13 i Oslo. Her kan kunder og interesserte diskutere sitt sveitsiske favorittur med designeren selv, og få en førstehånds innføring i hva som skal til for å skape et høykvalitetsur.

Inspirert av naturen ved Ålesund

I sitt design har Von Doren latt seg inspirere av den storslåtte naturen ved Ålesund. Klokkene leveres med sveitsisk urverk av høyeste standard, både automatiske og kvartsmodeller er tilgjengelig. Von Doren er ur av utsøkt eleganse i en karakteristisk art nouveau-design.
Klokkeprodusenten har det siste året samarbeidet med det Bergens-baserte internasjonale brandingbyrået Kind. Sammen har de utviklet den svært eksklusive Limited Edition-serien Grandmaster Automatic. Under Norway Chess 2017, der verdens sjakkelite var samlet, ble verdens ti beste spillere beæret med et eksemplar.

Populære klokker

Etterspørselen etter den kolleksjonen har vært svært høy, og Von Doren, utviklet i samarbeid med Kind, en oppfølger, Grandmaster Mark II, som forventes klar innen utgangen av året. Denne vil leveres i to varianter, den ene med «Open heart» der urverket er synlig, begge modeller er Swiss Made, med 26 juveler og 44 timer gangreserve. Bare 250 eksemplarer vil bli laget av hver utgave.

Egen damekolleksjon

I august 2017 slapp Von Doren sin første kolleksjon for damer, Jotunheim Lady. Dette finslepne armbåndsuret leveres i tre farger, med en rubin der klokken viser 6.
For Øyvind og Von Doren har tiden virkelig ikke stått stille.

Fakta:
Brand store: Frognerveien 13 i Oslo
Web: vondoren.com
Facebook: facebook.com/VonDorenWatches
Instagram: instagram.com/von_doren
Youtube: Youtube

Tekst: IN magasinet