Hjem >  Tid for smykker

Tid for smykker

Sommeren er tid for smykker, og nyhetene strømmer på fra de hotteste motemerkene. Men det er ikke bare tid for smykker, hos ASECOSirkus Shopping har man også smykker for tiden, altså smykker som viser tiden, eller et lekkert armbåndsur om du vil.

I dag er armbåndsuret blitt en motesak, og hvilket armbåndsur du bærer sier også noe om hvem du er, forteller butikksjef Linda Sæther hos ASECO, Sirkus Shopping. ASECO selger klokker fra Hugo Boss, Guess, stilrene IUS, og det verdenskjente sportsmerket Slazenger som lager lekre moteklokker til en hyggelig pris. De siste månedene har det Italienske stilikonet Fila kommet for fullt i Norge med klær og sko, og klokkene fra Fila får du kun hos Aseco i Trondheim. Fila har et allsidig utvalg av klokker, men er spesielt gode på moteriktige sportsklokker og digitale ur. 
– Fila er nok det klokkemerket vi selger mest av nå om dagen. Det er fortsatt litt store klokker, tøffe og røffe, men det er blitt mer som et smykke dette også selv om det er litt mer røft, forteller Sæther. 
Selv om Fila har kommet med enklere skiver er det fremdeles mye digitalt. Og spesielt herrene velger det digitale, mens damene liker de med litt størrelse og reine skiver.

Kombiner

Størst på smykkefronten akkurat nå, er merket JWLS med sine enkle og matte overflater kombinert med skrift som flotte ordtak, hyggelige beskjeder eller bare et lite ord som kan bety så mye. Nytt er også litt størrelse og lengde på øredobbene, sammen med enklere armbånd og halskjeder. 
– Vi selger vanvittig mye av stjernetegn armbåndene og smykkene fra JWLS. Her følger det også med naturstein som tilhører det stjernetegnet du er født i, sier Sæther. 
Smykkene fås i både gull, rosé og sølv. 
– Og det er ikke noe problem å kombinere farger, sier Sæther som selv liker å blande.
Kombiner gjerne også med armbåndsuret ditt, har du for eksempel stein på klokken din kan det være fint å sette det sammen med perler, eller et mer enkelt armbånd, armringer eller et armbånd med litt størrelse, for å få et litt tøffere preg. 
– Det er flere og flere som bruker klokken som et tilbehør og ikke bare som en nytte funksjon. Den har blitt mer stilig, og fås i flere farger. Noen vil ha stål, noen rosé eller en kombinasjon, det er litt ut i fra hva man liker, forteller Sæther. 
Liker du for eksempel store smykker og glitter kan det være stilig å kombinere dette med en av Ius sine unisex klokker. 
– De kan brukes til så mye, en konfirmant kan bruke de til dressen, mens ei dame kan velge å bruke den til noe annet. Veldig reine klokker, uten steiner så det er litt for begge, sier Sæther.

Noe for alle

Med store begivenheter som bryllup, frieri, forlovelse og sommergaver på agendaen har ASECO gaver som passer alle. Esken kan inneholde alt fra rimelige sølvsmykker, til dyrere klokker og diamanter. 
– Vi merker tydelig at det er mer populært å gi en gave igjen, i stedet for penger. Tenk hvor viktig det er å ha varige minner fra sine store feiringer, sier Sæther. 
For hva er vel mer varig en et smykke i edelt metall, enten det er gull eller sølv. Og ikke vær redd for å kjøpe et flott tilbehør til gutta, smykker er ikke lengre forbeholdt damene. De flettede skinnarmbåndene er fremdeles å finne, men nå å se i en kombinasjon med metaller. For de som ønsker å gjøre det litt tryggere selges det mye av Hugo Boss sine klokker hos ASECO. 
– Disse kan jo også brukes av damer. De er stilrene, men også litt store og tøffe, forteller Sæther.

Lang historie

ASECO er nok aller mest kjent for å selge smykker til hyggelige priser, men Linda & Co. utfører det meste av småreparasjoner på bunadssølv, klokker, så som batteriskift med mer. 
– Det vi ikke kan ordne på dagen leverer vi til vårt urmakerverksted, slik at vi ordner alt fagmessig. Skal man reparere klokken sin går man til fagfolk, sier Sæther.
Men det er altså smykker det hele startet med, for mer enn 50 år siden, og butikken i Trondheim har vært med i kjeden siden 2005, da en etablert gullsmedforretning ble kjøpt, i det som i dag er Sirkus Shopping. Etter 12 år har butikken fått mange hyggelige og faste kunder. 
– Det er veldig mange faste kunder som kommer tilbake år etter år, og da spesielt for diamantene, forteller Sæther.

En vegg av sølv

I dag som ved starten for 50 år siden er det den store sølvveggen, fylt med sølvsmykker, som står for en stor del av omsetningen. 
– Her kan kundene selv se og plukke fritt, det finnes sølvsmykker med priser for enhver, sier Sæther.
Diamanter er også blitt en veldig viktig varegruppe for ASECO, og selv om dette har klare sesonger som jul, konfirmasjon og bryllup, er det blitt ganske vanlig å selge diamantsmykker jevnt gjennom hele året. 
– Da i prisklasser fra rundt tusenlappen og opptil hundre tusen-klassen, forteller Sæther. 
Så uansett hva du er på utkikk etter vil du garantert finne det perfekte tilbehøret, enten til deg selv eller som gave, hos damene på Aseco Sirkus Shopping.

Tekst: Mia Innset Esbensen | Foto: Mia Innset Esbensen & Aseco
 

Følg IN magasinet på Facebook