Hjem » Interiør & design »  Tid for fornyelse

Tid for fornyelse

De mørke, kalde vinterdagene nærmer seg med stormskritt, og igjen er det tid for å tilbringe kveldene inne. Selv skal jeg gjøre det i en ny sofa signert Nordic.

Nordic er en av de tre store stilretningene hos Bohus, og kom med splitter ny kolleksjon tidligere i høst. Som navnet tilsier er Nordic en serie i nordisk stil, basert på skandinaviske designtradisjoner. Kolleksjonen er en videreføring av det formspråket som i stor grad har vært dominert av tidløse designprodukter fra blant andre Arne Jacobsen, Fritz Hansen og Louis Poulsen i Danmark. Nordic handler riktignok ikke om nagler, krom og retro, selv om elementer av dette også vil gjøre seg gjeldende i Nordic-stilen. Linjen handler snarere om å bruke det skandinaviske lyset, skape enkle kontraster og en naturlig harmoni.

Skandinavisk eleganse

Høstens kolleksjon kjennetegnes ved utstrakt bruk av lyse tresorter, farger og god funksjonalitet. Møblene har enkle og rene linjer, mens stoffene er laget av ull eller skinn. De har et stilrent design, gjerne kombinert med geometriske former samt grafiske- og naturinspirerte mønstre og tekstiltrykk. Undertegnede er særlig begeistret for fargebruken. Det er på høy tid at vi kommer oss bort fra den latte-fargede boblen vi har levd i det siste tiåret. Nå er det igjen lov til å omgi seg med farger. De blå, grønne og rosa tonene fra støvete pastell til korall og grønn velur er alle gjeldende i dagens trendbilde. Paletten lar seg enkelt kombinere med andre aksentfarger som for eksempel gult, hvitt og grått; nyanser som vi har på vegg, møbler og interiørprodukter.

Kunden i sentrum

At det nettopp er Bohus som representerer stilretningen Nordic er et pluss i seg selv. De er Norges største kjede, men føles likevel intim og personlig. Som kunde blir man godt ivaretatt. Selskapets filosofi er da heller ikke å kapre markedsandeler, men å ha fornøyde kunder. Og det er nettopp det de får. Bohus er et ytterst fristende varehus, servicen er god; medarbeiderne dyktige og troverdige. En svipp innom Bohus Nordås i Bergen bekrefter raskt dette inntrykket.

Miljøvennlig profil

Bohus stiller også strenge krav til sine leverandører. Kjeden er i tillegg medlem av Grønt Punkt Norge, næringslivets redskap for å møte myndighetenes krav til innsamling og behandling av emballasje. Bohus samarbeider også med regnskogsfondet, og støtter dem i deres viktige arbeid. Går du i tanker om å fornye møblementet ditt er Bohus et utmerket valg. La deg inspirere av de stilrene og lekre møblene i den nye Nordic-katalogen! Og, det beste av alt, du kan bruke dem med verdens beste samvittighet.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Bohus

Følg IN magasinet på Facebook