Hjem » Klær & mote »  Theory – Sofistikert eleganse

Theory – Sofistikert eleganse

Spør en fashionista hvilken sorte bukse som er hennes absolutte favoritt, eller hvilken bluse som hun aldri går lei av, da er trolig svaret, et plagg fra Theory. Merket tilbyr det ypperste innen håndverk, og er opptatt av komfort og gode materialer.

Vinteren er i anmarsj, og gradestokken synker stadig. Da er det viktigere enn noen gang med kvalitetsplagg. Theory er opptatt av å bruke gode materialer som er varme, lekre og som holder i flere år. De har et klassisk og sofistikert design med rene linjer. Derfor kan klærne deres tas frem år etter år.

Komfortable og moteriktige plagg

Merket ble startet i 1997 med en filosofi om at det er mulig å lage komfortable, sofistikerte og moteriktige plagg. Merket ble opprettet av Andrew Rosen, tidligere CEO av Anne Klein og Calvin Klein executive, og Elie Tahari i New York. De lanserte en dame-kolleksjon, med fokus på komfortable stretch bukser. Kolleksjonen ble så suksessfull at de deretter også bestemte seg for å lansere en herrekolleksjon i 1999. 
    I dag selges Theory gjennom signatur butikker og forhandlere over hele verden og eies av Fast Retailing i Japan. De lager både klær og tilbehør. I USA er de å finne hos etablerte navn som Bloomingdales, Barneys og Nordsröm. I Europa finner du Theory i motebyer som Paris, London og Milano. Merket har også kommet til Norge og selges blant annet hos Lykke i Fredrikstad.

Kledd for suksess

Det er ikke uten grunn at det noen plagg blir kalt klassiske. De tidløse plaggene vil aldri gå av moten. De fleste ønsker å bli oppfattet som profesjonelle og velkledde på jobb og her har Theory et godt utvalg. Mange jenter har en jobb hvor de trenger et mer straight arbeidstøy
– Theory har klassiske dressjakker og kjoler med et snitt som gjør de litt mer spennende, sier Lillian Galborgen eier av Lykke. 
    Har du en kontorjobb kommer langt med å ha dette i skapet: blazer, hvit skjorte, knelangt skjørt, dressbukse, trenchcoat, pumps, og en stor skinnveske. Theory er svært opptatt av passform, og det er ingen tvil om at disse klærne legger seg fint på kroppen. Alle former og størrelser vil se bra ut i disse plaggene, da de fremhever dine sterkeste sider. Det er viktig med gode og tidløse basisplagg som holder seg år etter år og da kan det være lurt å betale litt ekstra for kvalitet som varer.

Den lille sorte

Få plagg har preget motehistorien like mye som den lille sorte. Begrepet «den lille sorte» ble lansert av Coco Chanel i 1926, og er like populært 88 år senere. Kjolen er en tidløs klassiker som passer til alle anledninger. Dette er et plagg alle kvinner bør ha i skapet. Noe mange kanskje ikke vet er at klassikeren skal ha en gjennomsnittlig levetid på 11 år. Den skal også brukes mer enn 140 ganger før den går i søpla, ifølge Daily Mail. Da er det viktig å ha en kjole som er tidløs og med god kvalitet. 
    Lurer du på hva du skal ha på deg i de ulike sosiale anledningene som kommer med julen? Da er den lille sorte alltid en vinner. Kjolene fra Theory har rene linjer og et klassisk men likevel unikt design som passer til en rekke ulike anledninger. Sort virker slankende og kjennetegnes ofte av eleganse.
– Om dagen er også litt røffere utrykk i vinden. Dette er en gladnyhet for deg som foretrekker bukser når du skal pynte deg, sier Lillian Galborgen
    Ingenting gir deg mer stil og karakter enn en stilig dress. Bli inspirert av skuespillere som Cate Blanchett og Nicole Kidman som er kjent for sine herreinspirerte antrekk. Disse kan også brukes til hverdags og kombineres med andre basisplagg.

Hold varmen i strikk

Hold varmen i vinter med strikk! De mest trendy variantene er melerte varianter, men også strikk i lyse toner. En av de mest fremtredende trendene i vinter, er den komfortable, myke, topp-til-tå-stilen i ull som var å se på catwalken hos blant annet Stella McCartney, Mark Jacobs og Céline. En av nyhetene hos Theory er en Kashmir strikkebukse og høyhalset genser som er perfekt til hytta på fjellet, eller til en kul hverdagsstil. Buksen kan også kombineres med en t-skjorte eller en blazer. 
    Det er ingen tvil om at Theory har mye fint du kan ønske deg til jul. Du er garantert en gave du vil sette pris på i lang tid fremover.

FAKTA: Hvem selger Theory i Fredrikstad

Theory er å finne hos Lykke i Fredrikstad som holder til i Nygaardsgt 45, midt i gågata. Andre merker du kan finne hos dem er: Marc by Marc Jacobs, by Malina, Samsøe & Samsøe, Anine Bing, Deborah Lippmann, Cathrine Hammel, Mad et Len, FWSS, 5 Units Edblad, Cooee, Spanx, Voluspa, Iro, Birkenstock, Quay, Holzweiler, Chantelle Ferrant, Genetic Jeans, Wildfox, Selected Femme, Paul and Joe, Marte Frisnes Jewellery, Molton Brown, Fleischer Couture, Pop, Maria Zabel, Crabtree & Evelyn, Soyafish, Humanoid og Marville.

Tekst: Karoline Gjermundsen | Foto: Theory/Holzweiler

Følg IN magasinet på Facebook