Hjem >  The Raveonettes med motesamarbeid

The Raveonettes med motesamarbeid

Det danske indierockbandet The Raveonettes er kjent både for kule låter og et stilsikkert image. Det er dermed all grunn til å glede seg når duoen nå har inngått et kreativt samarbeid med det danske motemerket Selected!

Det var en stor nyhet i den skandinaviske moteverden når Selected annonserte samarbeidet med The Raveonettes tidligere i år. Det danske indierockbandet består av Sharin Foo og Sune Wagner og ikke bare vil de to være modeller for merkets AW14 kolleksjon, men Sune Wagner har også designet en egen limited kolleksjon som kommer i oktober. 
    Sune har vært med fra prosjektets begynnelse til slutt og selv om de fleste forbinder han med rock er ikke dette første gang han viser interesse for mote. Tidligere har han studert motehistorie ved Parsons New School of Design i New York og forteller at han alltid har ønsket å være en med på utviklingen av en kolleksjon. I tillegg har mote og stil alltid vært en viktig del av rockehistorien. 
– Det er viktig for mange mennesker enten å være en del av en større bevegelse eller skape sin egen lille nisje. Punk, goth, metal og så videre har jo alle deres bestemte måte å kle seg så man skille de fra hverandre, så fellesskapet er en stor drivkraft når jeg tenker på sammensmeltningen av musikk og mote, sier han i en uttalelse.

Ett av Danmarks største stilikoner

Bandkollega Sharin er heller ikke fremmed for moteverdenen. I løpet av de siste årene har hun utviklet seg til å bli ett av Danmarks mest populære stilikoner som får mye ros for sin skarpe stil. Og da falt det seg nok naturlig at Sune lot seg inspirere av henne under arbeidet med kolleksjonen som vil bestå av enkle design i et nedtonet fargeskjema, akkurat som The Raveonettes selv kler seg. 
– Kolleksjonen for Selected er meget enkel og laidback, akkurat som både Sharin og jeg kler oss. Jeg liker at man holder seg til et forholdsvis minimalistisk fargeunivers. Det avspeiler seg også i den kolleksjonen som jeg har vært med på å designe for Selected. Sharin har alltid være en muse for meg, hennes stil er helt også helt enkel når hun er hjemme i L.A. og når hun opptrer er det ofte i en stilren look, for eksempel i et sort pencil-skjørt. 
    I tillegg til den nye kolleksjonen har bandet også vært modeller for Selecteds AW14 kolleksjon. Bildene av Sune og Sharin ble tatt i L.A. av den danske fotografen Søren Solkær, som er kjent for sine ikoniske portretter av store internasjonale artister som Bjørk, The White Stripes, The Arctic Monkeys og U2.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Selected

Følg IN magasinet på Facebook