Hjem » Klær & mote »  The Mighty Quinn!

The Mighty Quinn!

Knapt noe kan være så lekkert som et statementsmykke; et armbånd, en ring eller et kjede. Glem bijouteri, jeg snakker ekte vare. Ikke gull, som nesten blir for mye av det gode, men sølv.

En liten titt på Quinns nye kolleksjon levner liten tvil om at jeg har rett. 
    Det tyske merket Quinn har en lang historie. Firmaet, som først produserte små gjenstander i sølv, ble grunnlagt av Franz Scheurle i 1903. Kvaliteten på varene var ypperlig, det samme var utformingen. Produktene – særlig de sirlig utformede paraplyhåndtakene – vakte oppmerksomhet selv i royale kretser. Scheurle ble derfor utnevnt som offisiell sølvleverandør for den russiske keiseren. 
    Etter første verdenskrig økte etterspørselen etter sølv ytterligere. Sigaresker, små pillebokser og håndspeil ble ettertraktede varer i flere samfunnslag. 
Det var først noen tiår senere, da Franz’ sønn Gerhard entret bedriften, at smykker ble innlemmet i produksjonen. Den første kvinnekolleksjonen ble presentert på midten av 1960-tallet.

Nye generasjoner; nytt navn

Enn så lenge var selskapet kjent som Scheurle. Men i 1972, i takt med at en ny generasjon tok over ledelsen, ble navnet endret til Quinn. Betegnelsen var en spinoff av engelske «Queen», og henspilte til firmaets kongelige arv. 
    Innen 1980 var Quinn blitt en av Europas fremste i sin genre. De var de første til å lage klokker i sølv, og kolleksjonen ble stadig mer omfattende. Den rommet etter hvert ikke bare smykker i sølv, men også i gull og platina. 
    I 2001 ble roret overlatt til nok en generasjon Scheurle – grunnleggerens oldebarn Oliver og Peter. De har ført Quinn inn i enda en ny æra. I 2009 ble logoen redesignet, og de tradisjonelle linjene ble utvidet med egne konseptkolleksjoner. I dag lager Quinn noen av de desidert flotteste sølvsmykkene på markedet.

Distinkt og utsøkt

Mange forbinder kraftige sølvsmykker med produktene utstilt på gallerier og museer; samtidskunst eller kopier av gammel folklore. Tradisjonelle gullsmeder har gjerne først og fremst kunnet tilby små gjengangere som små hjerteformede anheng eller kors. 
Begge stilarter er så langt fra Quinn som det er mulig å komme. 
    Quinn er unikt. Uttrykket er dristig og distinkt, men samtidig elegant og utsøkt. Merket representerer en sterk look, og smykkene er laget for å synes. Quinn er dessuten kjent for å styre unna alle kortlivede trender. Smykkene er tidløse, men likevel umiskjennelig Quinn. 
    Mange av produktene, det være seg kjeder, øredobber eller ringer, er prydet med fargerike stener. Ametyst, topaz eller quartz kommer enda mer til sin rett i kombinasjon med sølv. I motsetning til gull er også sølv et materiale det er mulig å leke seg med. Bare fantasien setter grenser.

Design og kvalitet

Og i tillegg til høy kvalitet er det nettopp utformingen som er Quinns fremste styrke. Designerne har tette bånd til salgsavdelingen, og utviklingen av nye kolleksjoner skjer gjerne i samarbeid med dem. 
    En av disse kolleksjonene er CCC Ring. System. Navnet står for Choose. Combine. Collect, og består av en samling ringer som sammen former en unik trio. 
    111 år etter at firmaet ble grunnlagt er Quinn fremdeles tro mot sin opprinnelige forretningsfilosofi. Å alltid være i takt med sine grunnleggende verdier, men samtidig ha rom for å møte globale endringer. Kombinert med et ufravikelig krav til kvalitet og god design er det dette som er Quinn.

FAKTA: Gullsmed A-Lohne

I Bergen finner du Quinn hos Gullsmed A-Lohne. Gullsmedbutikken ble etablert i 1928, og drives i dag av 3. generasjon, midt i Bergen sentrum, på Galleriet Kjøpesenter. I butikken finner du et bredt utvalg av klassiske gullsmed produkter. Butikken har et stort utvalg av sølvsmykker, moderne og klassisk. Gullsmed A-Lohne lagerfører over 20 forskjellige sølvbestikk mønstre. Du finner et stort utvalg av forlovelsesringer/gifteringer fra kjente tyske og norske leverandører. I tillegg har de også et bredt utvalg av smykker, ringer og ørepynt i hvitt gull med diamanter i ulike størrelser og kvaliteter. Ta turen inn å se det store utvalget av både sølvvarer, forlovelsesringer og diamanter.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Quinn

Lik IN magasinet på Facebook