Hjem >  Tar naturen i hus

Tar naturen i hus

I lang tid har norske kjøkken vært preget av en strømlinjeformet og minimalistisk stil. Det er ikke noe galt med det, men hvorfor ikke introdusere innslag av trestruktur i de stramme formene? Med Mobalpa har du nå sjansen til å ta med naturen inn i huset.

– Det er ikke så mye som skal til for å sette et mer personlig preg kjøkkenet, sier butikksjef Tiril Steimler hos Mobalpa på Grini i Bærum
– Du kan bryte opp med ulike farger og bruke elementer med trestruktur, enten som en åpen hyllenisje, benkeplate eller kjøkkenfront på enkelte skap. Det er med på å gjøre det lunt og godt. Vi nordmenn liker å ha det koselig rundt oss, sier Steimler. 
Det har lenge vært populært med slette og moderne fronter, kombinert med harde metaller og stein. Moderne, slette fronter har kommet for å bli, men det er lov å kombinere et minimalistisk uttrykk med noe mer organisk, for å gjøre det mindre strengt.

Kontinentalt

– Nordmenn er ikke så flinke til å kombinere, de bruker ofte én type overflate og materiale over det hele. Men når kundene kommer inn her, så får de sett mulighetene som finnes, sier Steimler.
– Sør-Europa ligger stort sett litt i forkant på trender enn Norge. Dette gjelder alt innen farger til materialer. 
Mobalpa er en over 100 år gammel familiebedrift og blant Frankrikes største kjøkkenprodusenter. De har vært 25 år i Norge, og er kjent for å ha stort utvalg, og mange tilpasningsmuligheter. 
– Fabrikken deres ligger helt fantastisk til, omringet av Alpene i byen Thônes, nær Chamonix. Mobalpas designere henter mye inspirasjon derfra, sier Steimler.
Vi stopper ved et kjøkken med hvite fronter, med friske gule innslag og hyller i trestruktur.
– Mange av kjøkkenløsningene vi selger i dag inkluderer elementer av trestruktur. Denne løsningen har et ganske stramt uttrykk, men brytes opp med åpne hyllenisjer for å skape en litt mer mykere stil, hvor trestrukturen gjør det mer levende. 
Mobalpa har et stort utvalg av akkurat denne typen kjøkken, med moderne farger på treverket. 
– Du skal ikke undervurdere det å tenke litt utenfor boksen, nettopp for å sette ditt eget personlige preg på rommet.

Mot mattere flater

Mobalpa er kjent for å tilby et stort utvalg bad- og kjøkkenløsninger, der du kan kombinere mange forskjellige kjøkkenmodeller og moduler. Det meste kan du få i akkurat det uttrykket du ønsker, både når det gjelder strukturer og farger. 
– Trenden nå om dagen går litt bort fra høyglans, og litt mer i retning av mattere flater. Når vi snakker om matte overflater, så må jeg nevne softlakk. Mattere får du det ikke. Jo mattere flaten er, jo bedre er den også på fingeravtrykk, i motsetning til for eksempel høyglans. Overflaten er dessuten god å ta på, sier Steimler og smiler.

Skaper god balanse

Foran oss ser vi et kjøkken med skiferimitasjon og høytrykkslaminat på frontene. Det hele har en ganske maskulin og barsk stil. 
– Tre myker opp interiøret om du har mye stein og et litt stramt uttrykk, sier Steimler.
– Om kjøkkenet ditt er dominert av høyglans kan du introdusere treplater, som balanserer et litt sterilt eller kaldt uttrykk. Men, vær litt obs, vi vil ikke ha for mye tre, da kan det bli for tungt. Ofte handler det om å balansere moderne stilelementer med innslag av trestruktur. Det gir en god harmoni. 
I vår har Mobalpa fått inn nye fronter, fra softlakk og høyglans til et stort utvalg trestrukturer. Frontene med trestruktur har sponkjerne med melamin utenpå. Dette gjør dem slitesterke og vedlikeholdsfrie. 
– Her ser du en som til og med har riller i treplaten, slik at uttrykket blir veldig naturtro. Hos Mobalpa kan du kombinere masse tøft for å få den miksen og akkurat det uttrykket du ønsker, enten det gjelder baderomsmøbel eller kjøkkeninnredning, avslutter Steimler.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook