Hjem » Bergen »  Tapetdesign fra Bergen – i Hong Kong.

Tapetdesign fra Bergen – i Hong Kong.

Eller i Japan, Kina, USA, Australia, Israel, De Arabiske Emirater, Sør Afrika, Taiwan, Korea, og Tanzania for å nevne de mer eksotiske adressene Scandinavian Surface sine tapetdesign har landet på.

– Vi lurer jo på hvem i f.eks. Tanzania som ønsker seg et nordisk vinterlandskap som tapetet «Pattern Jay». Det er unektelig morsomt å følge med på hvor de forskjellige bestillingene går. Scandinavian Surface tapetdesign har i løpet av sin tolvårige eksistens fått stadig større nedslagsfelt i verden, selv om de fleste kundene fremdeles befinner seg i Europa.
Designerne er også stolte av at to av deres tapetdesign er blitt inkludert i designsamlingen til et av USAs største kunstmuseum: Philadelphia Museum of Art, hvor du finner eksempler på det mest kjente av skandinavisk design.

Veggen du blir glad i

De har fått mange fine tilbakemeldinger fra kunder gjennom årene. For eksempel de som skulle selge leiligheten sin, og det vanskeligste å skille seg av med var tapetet. Eller de som bygde nytt kjøkken – men ønsket å sette opp samme tapet som de hadde hatt i ti år! Eller den lille jenta som måtte kysse alle fuglene på veggen god natt hver kveld.
– Og vi glemmer ikke hun som satte opp samme tapet hjemme som hun hadde på jobben. Fordi det var den hun var blitt glad i ...
Tapetet skal bringe identitet til rommet
Scandinavian Surface legger stor vekt på et varig visuelt uttrykk i designprosessen, å skape tapeter som uttrykker harmoni og som du kan trives med i mange år. Mange interiørarkitekter kan fortelle at Scandinavian Surface sin design har en positiv virkning på mennesker som arbeider i eller er bruker av helsesektoren. De virker beroligende og dempende på pasienter og virker oppkvikkende på personalet, får de høre. – Våre tapeter er brukt i mange hotellprosjekter både i inn- og utland. Noen ganger får vi de fineste henvendelser fra kunder som forteller hvor fornøyde de er med sitt valg. Mange norske ambassader huser våre design og tapetene er også brukt i store TV programmer som Tid for Hjem og DIY SOS på BBC som har millioner av seere.

Hvorfor bytte sofa? Sett opp et tapet som får den du har til å skinne!

Et tapet som harmonerer med eller kontrasterer møbler du allerede har, kan på en enkel måte gi nytt liv til rommet. Unngå bruk og kast – et godt møbel fortjener en ny sjanse. 
– Vi har god erfaring og kan foreslå et design som vi tenker vil passe deg og ditt møbel. Kom innom oss med et bilde av et møbel som kanskje kan komme mer til sin rett foran et nytt tapet.

Solid kvalitet i alle ledd

sørger den svenske tapetprodusenten . Miljøvennlig produksjon, god lysekthet, brannhemming og høy kvalitet på både materiale og farge er avgjørende for at Scandinavian Surface samarbeider med svenskene! Og logistikken er fremragende. Bestiller du tapet før kl. 12.00 en hverdag, så trykker og sender de tapetet samme dag. 
– Vi ser ... og ser ... og ser på det norske landskapet som vi er så heldige å være omgitt av, og leter hele tiden etter nye innfallsvinkler over samme tema. 
En stor fordel er at de ansatte i Scandinavian Surface kommer fra helt forskjellige deler av Norge:
Én fra Nord-Troms, én fra Vest-Telemark og én fra Akershus (med alle somre tilbragt i Hedmark). Det er alltid spennende å se hva den enkelte har med seg av nye bilder, skisser og inspirasjon når de har vært på tur i sine hjemtrakter. Alle har et sterkt forhold til naturen og kulturen de kommer fra, men Vestlandet med sine bratte fjell, kraftfulle kyst og frodige viltvoksende «regnskog» og nesten absurde mengde Rhododendrohn har de alle blitt glade i. Når man tar seg selv i å le og vitse ute i styrtregn (på sjette dagen) så er man godt integrert. Tenker de.

Hvem: Åsne Midtgarden, Kristine Dybwad og Ann-Tove Engenes har alle hovedfag i tekstilkunst fra Kunst- og Design Høyskolen i Bergen. I 2004 beveget de seg bort fra kunstscenen for å satse på design under navnet Scandinavian Surface.

Hva: Scandinavina Surface er et designfirma som spesialiserer seg på tapetdesign og grafiske trykk. Firmaet eier og driver også designbutikken Norden og Verden.

Hvor: På Danmarksplass i Bergen. Da de for 3 år siden bestemte seg for å flytte ut fra Industrihuset på Møhlenpris for å starte opp butikk ønsket de å etablere seg i et område i sterk og positiv utvikling. Valget falt på Danmarksplass. Her har designerne 3 etasjer fylt av spennende produkter, showroom for sine tapeter og designkontor med full oversikt over det de har hørt skal være Norges største lyskryss – og de stortrives!
– Velkommen innom oss på Danmarksplass!

Tekst: IN magasinet | Foto: Scandianvian Surface/Photowall
 

Følg IN magasinet på Facebook