Hjem » Bergen »  Tannbehandling med det lille ekstra

Tannbehandling med det lille ekstra

Hos Tannlege Trond Helgesen blir du møtt med et smil når du skal ordne ditt eget.

Trond Helgesen er blitt en kjent og kjær tannlege i Bergen etter tretti år i bransjen. | God kommunikasjon mellom pasient og tannlege fører til en hyggelig opplevelse.

Et besøk hos tannlegen er ikke alltid det vi gleder oss mest til, men hos Tannlege Trond Helgesen gjør de sitt ypperste for at det skal være en hyggelig opplevelse. Helgesen feirer tretti år i bransjen ved å pusse opp sine lokaler på Nesttun og utvide arealet ytterligere. 
– Hos oss er det individuell tannbehandling og moderne teknologi som er i fokus, forteller han.

Moderne teknologi

Om du har vært uheldig å miste deler av eller hele tenner er det godt å vite at det fins en løsning som gjør deg god som ny igjen. Helgesen forteller at de har teknologi og mulighet til å anvende 3D-scanning (3Shape) som kan lette behandlingsprosedyrene ved krone og bro-framstilling. Da slipper pasienten ubehagelig avstøpningsmasse i munnen som ofte fører til brekninger. Disse 3D-bildene blir deretter sendt til et laboratorium som bygger ny kunstig tann i porselen. Den andre tannlegen på kontoret, Marit Danielsen, er en av de som har brukt denne teknologien mest i Norge. 
– Vi ønsker å ligge i forkant når det gjelder teknologi, forteller Helgesen.

3D-scanner viser bilde av hele tannranden. En fullstendig smertefri behandling.

Firhendig

De nye tannlegestolene skiller seg langt fra de som opprinnelig var på behandlingsrommet til tannleger før i tiden. 
– Våre stoler er komfortable, og med en skjerm over behandlingsområdet kan vi kommunisere med pasienten ved å vise bilder av hvilken behandling som trengs og hvorfor, sier Helgesen. 
Stolene gir også plass til fire hender, altså tannlegen og tannhelsesekretærens. 
– Å jobbe firhendig gjør at vi jobber hurtigere og mer effektivt, sier Helgesen. 
Selv har han hatt i oppgave å promotere denne arbeidsmåten på større messer rundt i verden. Pasientene på kontoret til Tannlege Trond Helgesen varierer i alder fra 20 til 97 år, og alle blir fulgt nøye opp. 
– Om vi ser at pasienten trenger ytterligere behandling, har vi et tett samarbeid med spesialister i Bergensområdet.

Feirer tretti år

Fra Helgesen startet opp sitt foretak på Nesttun i 1984 til i dag har de gått fra å være en solopraksis til å være to tannleger, en tannpleier og tre tannhelsesekretærer. Planen om å utvide er i god gang, og i 2015 skal de doble klinikkarealet og bli flere ansatte. Helgesen fokuserer på å ligge i forkant på teknologifronten, noe som selvsagt er et gode for pasientene. Også på venterommet blir det komfort med trådløst internett og nettbrett til utlån. 
– Det skal i tillegg investeres i en panoramarøntgenmaskin (OPG) som tar bilde av begge kjevene i ett bilde, og gjør diagnoser og behandlingsplan lettere og tryggere. Vi gleder oss, sier Helgesen.

Tekst: Andrine Rygg | Foto: Tannlege Trond Helgesen

Lik IN magasinet på Facebook