Hjem » Helse & velvære »  Ta vare på ansiktet ditt!

Ta vare på ansiktet ditt!

– Det er ingen skam å passe på huden sin! Den skal man ha hele livet! Venninnen min som i sin tid fortalte meg dette skulle egentlig bare forsvare kjøpet av en svindyr ansiktskrem. Påstanden har imidlertid definitivt noe for seg. 

Huden, i likhet med kroppen forøvrig, trenger nemlig pleie. Bare da kan man oppnå optimal hudhelse. Selv har jeg nærmest et tvangsmessig forhold til å rense huden før jeg legger meg. Det spiller ingen rolle hvor sen eller fuktig kvelden har vært. Sminke og smuss må ganske enkelt bort. 
– Det gjør du lurt i, forteller Renate Hartvigsen, innehaver av Renates Dagspa og en av Kristiansands mest erfarne inne hudpleie.
Å ta vare på ansiktet sitt er verken snobbete eller jålete. Det er heller et tegn på sunnhet. Alle vet at hva vi drikker eller spiser har innvirkning på kroppen. Også på huden. Men i motsetning til indre organer trenger huden også stell på utsiden. Renate Hartvigsen kaller det hudhelse.
– Med det mener jeg hvordan man utfra egne forutsetninger og gener får huden til å fremstå på best mulig måte. Yngst, freshest, med mest glød – you name it.

Enkle, men effektive grep

Mye handler om å forebygge, men det er heldigvis aldri for sent å begynne med gode rutiner. Det fine er at daglig hudpleie egentlig er ganske enkelt. 
– Rens morgen og kveld må til. Uavhengig om du har på deg sminke eller ei. Neste steg er gjerne et serum eller ampuller, og så en god krem. Om dagen anbefaler jeg også solfaktor. Hele 90 % av hudens aldringstegn skyldes faktisk solen. Husk også en egen krem tilpasset hals/bryst og den sensitive huden rundt øynene.
Videre anbefaler Renate å prioritere god make up.
– En vanlig myte er at make up tetter igjen porer og forårsaker skader. Make up av god kvalitet gjør snarere det motsatte. Den kan være både pleiende, beskyttende og oppstrammende.
– Det høres litt kostbart ut? 
– Ja, det er dessverre ofte sånn at kvalitet koster – enten det gjelder make up eller kremer. Ofte er riktignok kvalitetsprodukter langt drøyere i bruk enn de rimelige variantene. Er man avhengig av å spare, som mange faktisk er, anbefaler jeg å investere i et serum av sikker kvalitet og heller velge en rimeligere krem. Et serum går mye mer i dybden enn det en krem noensinne vil klare. 
I løpet av uken bør man også gi ansiktet en runde med skrubb, samt en maske. Gjerne i kombinasjon med hverandre. Hvilken maske du bør bruke avhenger av hudtype og behov. Noen er oppstrammende og poresammentrekkende, mens andre renser, roer, stimulerer, nærer eller fukter. Finn den som passer best til nettopp din hud. 
– Dette kan også variere litt med årstidene. Om vinteren trenger man generelt mer nærende og fuktighetsgivende produkter enn om sommeren. Kom og få råd og veiledning. Dette er jo det vi som hudterapeuter jobber med daglig.
– Finnes det noe «must-have» innen hudpleie? 
– Ja! Jeg anbefaler alle – kvinner og menn – å investere i en DERMAROLLER. Da snakker jeg selvsagt om den originale modellen – IKKE et kopiprodukt, som det finnes uendelig mange av. Denne danner selve grunnmuren i all hudpleie og kan gi oppsiktsvekkende resultater. Én gang i uka er et minimum, 3 ganger i uken er perfekt. 
DERMAROLLER har små pigger og det den egentlig gjør er å forårsake små, mikroskopiske skader i huden. Og hva gjør huden da? Jo, den reparerer seg selv og fremstår som ny og smidig. Vær imidlertid oppmerksom på hva du bruker av kremer rett etter behandling – og ALLTID faktor 50 neste dag. Deretter kan du benytte dine vanlige produkter. Alt du da bruker vil ha trippel effekt på huden.

Unn deg et salongbesøk

I tillegg til daglig pleie anbefaler Renate Hartvigsen jevnlige besøk i Hudpleiesalong. 
– Minimum 4 ganger i året - altså til hver årstid – er mitt råd.
Man trenger ikke å ha et hudproblem for å ha nytte av det. Sammenlign det gjerne med en visitt til tannlegen. Dit drar vi for å sjekke tennene, få dem stelt, rengjort og forebygge hull. Som tannlegen kan en hudpleiesalong utføre behandlinger som ikke kan gjøres hjemme. 
– Vi utretter ikke magi, men kan utfra den enkeltes forutsetninger få huden til å fremstå på best mulig måte. Det er et løfte, avslutter Renate Hartvigsen.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Renates Dagspa

Følg IN magasinet på Facebook