Hjem >  Swedish Grace i nye lokaler

Swedish Grace i nye lokaler

Swedish Grace er ingen nykommer i Langgata i Sandnes, men etter seks år har butikken endelig kunnet slå seg til ro i drømmelokalet, hvor både interiør og klær kan komme til sin rett.

Til venstre: Foto fra Love Warriors og sengetøy i lin. Til høyre: Sari er storfornøyd i drømmelokalene, her får hun plass til det meste.

– En butikk for den moderne kvinne, hun som søker det spennende, det nye. Det som ligger i tiden. 
Butikkinnehaver av Swedish Grace, Sari Larsson, beskriver sin egen arbeidsplass. Sannheten er at den omfangsrike butikken ikke trenger noen utdypende beskrivelser. Den må oppleves. De nye, romslige lokalene som ligger fremfor henne byr på interiør og klær i en skjønn forening, eller hånd i hånd, som Sari Larsson selv sier. Langs veggene henger flotte plagg på rekke og rad. Her skal du finne herlige klær som du kan trives i. Please, Oneteaspoon, ByPias og Moliin er bare noen av merkene man kan velge mellom, og Sari kan fortelle at sistnevnte er en favoritt hos Vår Staude.

Et skattekammer

Det er vanskelig å se seg mett når man går rundt i butikken. Ved inngangspartiet hviler to store løver i stein, på disken glitrer det i smykker fra Farmhouse Design og midt i rommet rager en hvit parasoll. Kan et lys med duft av champagne og jordbær friste? Hos Swedish Grace møtes det røffe og det skjøre, pastell og metall, keramikk og lin.
– Dette er en opplevelsesbutikk der du finner skatter som ikke finnes så mange andre steder, forteller Sari. 
Hun får mange tilbakemeldinger om at Swedish Grace er en annerledes butikk, men hun legger vekt på at man også finner ting man har lyst på her. Sari mener at mange som handler hos henne liker å skille seg litt ut, og at kundene som kommer igjen og igjen, er de som liker å jakte på skatter.

Trives i Langgata

I slutten av mai i år pakket Sari sakene og flyttet til de nye, freshe butikklokalene der man kan finne henne i dag. 
- Det var som et spark bak, sier Sari spøkefullt når hun forteller om hvordan hun endte opp i nettopp Langgata 2D.
Huset som butikken tidligere holdt til i skulle selges, og Sari så på dette som en gylden mulighet til å realisere drømmen om å flytte inn i de romslige lokalene i den sørlige enden av Langgata. Dette stedet hadde hun hadde hatt i tankene lenge. Den korte flytteturen, førtiseks husnummer for å være eksakt, var ikke tilfeldig. Hun ville gjerne bli i den langstrakte gågata, som hun tror er i ferd med å bli den fineste i hele Rogaland. 
– I Langgata er det flere nisjebutikker, og færre av de store kjedene. Jeg synes at jeg passer perfekt her.

Styrke i de små

Det finnes mange fordeler ved å ikke være en av de store kjedebutikkene. Sari fremhever frie tøyler som en av dem. Kommer det en trend som fenger henne er hun ikke redd for å hoppe på. Det er det ikke alle andre som kan. Butikken reflekterer denne friheten. Her kan Sari gjøre som hun vil, både når det gjelder utvalg og styling. Det passer bra, for hun er nøye på detaljene. Et øyensynlig henslengt par med sko, puter og pledd på vei ut av sofaen – alt er nøye dandert. Selv kalkmalingen som er brukt på veggene har hun hentet fra egen butikk. Kalklitir er fra Island og er svært populær i interiørverden, kan hun fortelle. Akkurat nå er Love Warriors et merke hun er spesielt stolt av å være forhandler av, men hun blir fort engasjert og viser mer enn gjerne andre skatter fra butikken. Det er lett å bli ivrig når man har håndplukket alle varene selv. Flere av merkene hun fører finner man ingen andre steder i Sandnes, og mange er nok ukjent for de fleste. Derfor er det viktig at kundene kommer innom slik at de får oppdage og oppleve – og bli inspirert. På samme måte blir hun selv inspirert av dem som handler hos henne. 
– Fornøyde kunder gir meg fantastisk inspirasjon, forteller Sari. 
Hun beskriver det å drive butikk som mer enn en jobb. 
– Dette er virkelig en livsstil for meg.

Tekst & foto: Marie Thorsen

Følg IN magasinet på Facebook