Hjem & fritid »  Suzukis populære folke-SUV

Suzukis populære folke-SUV

Små SUVer er i vinden som aldri før. Suzukis folke-SUV Vitara, kan skilte med firehjulsdrift og romslig innvendig plass på tross av sin beskjedne størrelse. Du får den hos RSA Bil på Romerike.

RSA er den lille, men samtidig store bilforhandleren, med trivelige medarbeidere som tar vare på kundene. De har holdt på i over 80 år, har både verksted og delelager, og er store på blant annet Sætre buss, Isuzu og Fiat varebil. 
– Ved at vi har vært flinke over lengre tid, kommer kundene tilbake gang etter gang. Mange blir også anbefalt hit av våre kunder, sier Ken Johansen, selger ved RSA Bil Romerike.

Grand Vitaras lillebror

RSA er store på Suzuki, og for tiden er det en relativt liten SUV som stjeler overskriftene; den nye folke-SUVen Vitara. Lansert i 2015, erstatter den storebroren Grand Vitara. 
Små SUVer øker klart mest blant denne typen biler, sier Erik Englund, bruktbilansvarlig hos RSA Romerike.
– Vi får en del Grand Vitara i bytte, og de som bytter går gjerne for den litt mindre nye Vitara. En del eiere av den litt større Toyota RAV4 går også nå over til Vitara. 
Storebror Grand Vitara var en svært populær bil, men etter 10 år på norske veier, var det på tide med en liten oppdatering.

Moderne utstyr

Det vil si, til tross for at bilen er blitt mindre, er ikke fornyelsen liten. Dette er en moderne SUV, med blant annet Adaptive Cruise Control og LED hovedlys. Den innvendige plassen er i stor grad beholdt, men bilen er blitt både lettere og mer smidig. Den kan leveres med automatgir og har firehjulstrekk. I den forbindelse lener den nye Vitara seg også mot crossover/jeep-markedet, noe den høye kjøreposisjonen og det robuste utseende også kommuniserer. For oss som er vant til lave stasjonsvogner er den hevete kjøreposisjonen og en vesentlig mer komfortabel inn- og utstigning, absolutt velkomment. Det setter RSAs kunder også pris på, ifølge Englund.
– Vi har mye voksne kunder, og de setter pris på å ikke måtte dette nedi setet når de skal inn, for så å streve med å komme ut etterpå. Trenden går i det hele tatt mot mer SUV-salg: Se for eksempel på Volvo, som selger veldig mange SUVer for tiden.
RSA opplever at en del Volvo- og BMW-kunder kommer til dem for å prøve en Suzuki SUV med mye av det samme utstyret, og som dekker behovet for høy inn og utstigning, 4 hjulsdrift og økt fremkommelighet, men til en billigere penge.

Sikkerhetsvinner

– Suzukien kommer jo veldig bra ut når det gjelder det tekniske, sikkerhet (5 av 5 stjerner i Euro NCAP sikkerhetstest. Red anm.) og pris – den har mange fordeler. Suzuki scorer også svært godt på kvalitet; det er sjelden det skjer noe gærent med en Suzuki, sier Johansen.
Vitara lanserte i år en utgave med diesel og automatgir, pluss spesialmodellen Vitara S, med en 140 Boosterjet turbo bensinmotor og sporty styling.
– Bensinbiler med automatgir er det klart mest populære. Suzuki SX4 kom i 2010 med automat og ble svært populær, men det store skillet kom nok med S-Cross i 2013, sier Englund.

Dristoffgjerrig bil

Automatgir er for alvor i ferd med å ta over og bensinutgaven av Vitara med automatgir bruker sparsomme 0,6 på mila, ifølge Johansen:
– Suzuki Vitara er en skikkelig bensingjerrig bil.
Den nye Vitara er i ferd med å bli en salgsvinner og RSA får veldig gode tilbakemeldinger på den nye bilen.
– Folk er svært fornøyd med den nye Vitara. Vi leverer den med SportTech-pakke som standard, og vi har en meget god rabatt på bilen nå, med en kundefordel på 49.000 kr. Vi kommer også til å kjøre en del sommerkampanjer her. RSA kommer til å være synlige i sommer, avslutter Johansen.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook