Hjem » Kultur & underholdning »  Susanne Sundfør klar for ny turné

Susanne Sundfør klar for ny turné

For omtrent et havt år siden ga Susanne Sundfør ut albumet Music For People In Trouble. Platen omfavnet med åpne armer av Sundfør-fans verden over og kritikerne ga platen rosende omtaler. Nå har albumet mottatt en fortjent gull-sertifisering, og Sundfør er klar for ny turné.

Music For People In Trouble er Sundførs femte album, men det første som er gitt ut via Bella Union, samme selskap som blant andre Father John Misty og John Grant. Da det ble utgitt i september i fjor, ble albumet av pressen omtalt som Sundførst mesterverk, og at hun med dette løftet karrieren til et nytt stadium.

Det kritikerroste albumet har, i tillegg til å trone på toppen av nesten samtlige av fjorårets beste album-lister, også sørget for to prestisjetunge nominasjoner. Sundfør er nominert til Nordic Music Prize, en av Nordens viktigste musikkpriser, som deles ut under by:Larm-festivalen 1.mars, og hun er i tillegg nominert til to Spellemannspriser, i kategoriene «Årets Popsolist» og «Årets Album». 
Også live gjorde Sundfør og Music For Poeple in Trouble inntrykk i året som gikk. Aftenposten oppsummerte konsertopplevelsen som en triumf, og beskrev tiden i Oslo Konserthus som «...en time der Susanne Sundfør tar sitt album Music For People In Trouble til konsertscenen og gjør det til kunst». Fjorårets konserter ble utsolgt på kort tid, til frustrasjon for mange fans som ikke rakk å sikre seg billetter. Heldigvis legger artisten ut på ny turné i månedene som kommer, både i Norge og i utlandet.

Fredag 9. februar tok Sundfør turen innom Oslo Spektrum, for å gjøre to låter med a-ha, på de norske legendenes unplugged-konsert i storstua. I tillegg til «Sun always shines on TV», fikk Sundfør fremføre en av sine favorittlåter av bandet - med bandet - nemlig «I’ve been losing you».

6.mars ser dere henne gjeste Trygdekontoret på NRK. Du kan også følge Susanne Sundfør på Spotify, Facebook og Instagram for nyheter og oppdateringer. Full turnéoversikt finnes på hennes hjemmeside.

Foto: Raphael Chatelai
 

Følg IN magasinet på Facebook