Hjem » Oslo »  Suksess for norske smykkedesignere

Suksess for norske smykkedesignere

Det er nå to år siden Silje Holthe Lunder og Hilde M. Sporaland startet Gulldia Design. I dag leverer smykkebedriften flotte kolleksjoner til gullsmeder over hele landet og i disse dager lanseres de også i Danmark og Sverige. 

Siden oppstarten i 2014 har Arendalsbedriften Gulldia Design rukket å gjøre seg bemerket innen gullsmedbransjen. Nå lanseres deres flotte smykkekolleksjoner i Danmark og Sverige og det er all grunn til å tro at de vil slå an også der. 
– Det er nesten nøyaktig to år siden vi startet Gulldia Design, men vi har begge jobbet i bransjen i mange år, forteller Silje Holthe Lunder og Hilde M. Sporaland. 
Siljes foreldre startet i sin tid Panorama gruppen som var den største grossist-leverandøren til gullsmeder i Skandinavia. Begge de to gründerne jobbet tidligere for Panorama og det var da bedriften skulle flytte fra Arendal at de bestemte seg for å starte på egenhånd. De to forteller at deres visjon er å levere helhetlige konsepter innen sølv-, gull- og diamantsmykker til utvalgte gullsmedforretninger. 
– Vi jobber med et helhetlig konsept som innebærer alt fra selve produktet til forpakning, markedsføring og utstillingsmateriell til butikkene. Tidligere har nok dette vært gjort mer i utlandet enn her i Norge og det har blitt tatt veldig godt imot av bransjen. I dag er det 140 gullsmeder fra nord til sør som selger produktene våre. Nå lanserer vi dessuten Gulldia i Danmark og Sverige. Det blir spennende å se hvilken mottakelse vi får der.

Silje Holthe Lunder og Hilde M. Sporaland

Design og kvalitet i fokus

Gulldia har i dag ni kolleksjoner med flotte smykker i både gull og sølv. Her er det også glitrende diamanter av høy kvalitet. Felles for alle kolleksjonene er nemlig fokuset på design og kvalitet. Og selv om Gulldia er et ungt firma så holder de fremdeles på tradisjonene fra gullsmedbransjen, samtidig som de fremstår som et moderne pust. Noe som også gjenspeiler seg i kolleksjonene. Her er det alt fra det klassiske og tidløse til det mer moderne. Med andre ord er det noe for alle aldersgrupper og du vil også finne gaver som passer til alle livets anledninger.
– Vi har flere sølvkolleksjoner med klassiske smykker til både barn og voksne. I tillegg har vi smykker som er mer moderne med blanke flater. Vi har også en egen kolleksjon som er myntet på bruden. Det var det ingen som hadde gjort før. Alle smykkene i brudekolleksjonen kommer selvfølgelig i forpakninger med hvite sløyfer som passer til den store dagen, sier Hilde og Silje med et smil.
 

Egen kolleksjon rettet mot menn

Gulldia kan også friste med en egen kolleksjon rettet mot menn og i oktober lanseres gifteringer. Kolleksjonen vil bestå av både gifte- og frierringer, i tillegg til flotte morgengaver. 
– Vi jobber hele tiden med å markere oss og sette et enda større preg på bransjen. Vi ønsker at Gulldia skal være fremst i tankene når man ønsker bra kvalitet og gode produkter. Lurer du på hvor du finner din lokale forhandler av Gulldia finner du en oversikt på hjemmesiden deres www.gulldia.no.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Gulldia Design

Følg IN magasinet på Facebook