Hjem » Oslo »  Styrker gitarmiljøet i Oslo

Styrker gitarmiljøet i Oslo

Oslo Gitarskole er stedet for deg som vil realisere drømmene dine, ha det morsomt og sosialt på samme tid.

– Vi tilbyr gruppeundervisning for deg som vil lære noter, akkordspill og teknikk. Skolen ligger på hjørnet av Bogstadveien. Gitarer selges på huset med gode priser til våre elever, forteller Filip Lund, musikklærer ved Oslo Gitarskole.
 Nybegynnerkurset er helt basis. Undervisningen tilpasses hver enkelt gruppe. Det er vanlig at elevene har noe forskjellig, lite eller ingen erfaring. Gruppene består av maksimalt åtte elever som møtes en gang i uken.
– Vi tar utgangspunkt i at alle er på litt ulike nivå fra starten. Noen kan enkle grep, men ikke noter og motsatt. Derfor passer vi på at hver enkelt får overkommelige utfordringer.
 På Kurs 2 kreves den basiskunnskapen elevene får på nybegynnerkurset. Noen velger å starte rett på kurs 2 da de har spilt litt fra før av. Stort sett anbefaler Lund å starte med nybegynnerkurset da skolen er lagt opp slik.
– Vi setter opp nye grupper etter behov. Elevene deles også inn etter alder fra 8-10, 11-13, 14-17 og voksne.
 Filip Lund gikk ut fra Norges Musikkhøgskole med beste karakter. I tillegg til sin utdannelse innen klassisk musikk har han også studert gitar i Sevilla. Filip har spilt en rekke konserter i Norge og Barcelona. I Oslo har vi sett han på Den Norske Opera.

Enkelttimer

– Utenom disse faste tidene tilbyr vi også privattimer. Det er fem forskjellige lærere på huset. Alle er vi utdannet på Norges Musikkhøgskole i klassisk gitar, sier Christina Sandsengen, driver Oslo Gitarskole sammen med Lund.
 Oslo Gitarskole har privatelever innom hver dag. Enkelttimene er for deg som vil ha lærerens fulle oppmerksomhet gjennom hele undervisningen.
– Timen er tilpasset dine ønsker, evner og behov. Vi underviser i alt fra klassisk gitar, noter, akkorder, harmonikk og grunnleggende musikkteori. Alt etter elevens ønske. I tillegg til klassisk gitar driver vi også med blues, rock og jazz. Kontakt oss gjerne for spørsmål. På Facebook siden vår finner du en oversikt over hva som skjer denne våren. Blant annet flere konserter med kjente musikere.
Christina Sandsengen har også sin utdannelse fra både Norges musikkhøyskole og Conservatorio Superior de Musica i Sevilla. Christina har spilt verden rundt. I Tyrkia spilte hun på tyrkisk CNN.

Tekst: Julianne Nilsen | Foto: Monica Jensen
 

Følg IN magasinet på Facebook