Hjem » Oslo »  Studio Kvänum…så mye mer enn bare kjøkken

Studio Kvänum…så mye mer enn bare kjøkken

LITT OVERSKAP, LITT UNDERSKAP, MYE LIDENSKAP… OG LITT GALSKAP

12 år har gått siden Studio Kvänum åpnet sine dører med 700 M² «ren balsam for sjelen» for kjøkken- og garderobeentusiaster. I dag teller de 20 ansatte, hvorav 9 har vært med i 10 år eller mer! Omsetningen i 2017 blir på ca. 80 mill.

Kvänum, etablert i 1923 og «Kunglig Hovleverantör» siden 2011, er kjent for kjøkken og garderober i verdensklasse. Leveranser har funnet sted til alt fra små sommerstuer og norske fjellhytter til slott, presidentboliger og herregårder over hele verden.

Norges vakreste lampebutikk?

Man merker det med en gang man kommer inn dørene hos Studio Kvänum på Skøyen. Dette er ikke en butikk som alle andre. I de mange rommene i showrommet er utstillingene lagt opp slik at de mest mulig ligner et hjem. Kanskje ikke så rart at de ofte får spørsmål fra kundene om de skal ta av seg på bena? 
De siste årene har de utvidet «kolleksjonen» av lamper og møbler betydelig. De fleste lampene og møblene er Studio Kvänum alene om å vise i Norge.

Når lamper blir kunst

– Lampene og møblene hos Studio Kvänum er både unike og eksklusive. De er håndlaget på små håndverksbedrifter i England, Italia, Frankrike, Danmark og New York, sier Elin Grødal, avdelingsleder for lamper hos Studio Kvänum. 
Med dråpeformede munnblåste glasskuler, håndstøpte bronseformer og skjult lyskilde blir de vakre «lysekroneinstallasjonene» fra engelske Ochre som rene kunstverk å regne. Ochres designfilosofi er basert på luksuriøse materialer, harmoniske proporsjoner og godt håndverk. 
Med unntak av Ochres egen utstillingen i London, har Studio Kvänum i Oslo Europas største utstilling av Ochrelamper.
Den enorme krystallkulen «TIM», på 25 kg og en diameter på 75 cm, er munnblåst. Et kunststykke få glassblåsere i verden behersker. 
Den fantastiske glasskulelampen fra italienske Gallotti & Radice og den minimalistiske lampen fra danske Anour føyer seg pent inn i rekken av «kunstverk».

Stilrent og minimalistisk fra Brooklyn

Lekker og minimalistisk er også serien Thin fra Juniper i Brooklyn, som eierne av Studio Kvänum, Inger Marie Nordrum og Ketill Danielsen, snublet over i London. Denne stramme, og litt maskuline LED-lampen, består av pendler, vegg- og bordlampe laget i et nedlagt fabrikkområde i Brooklyn. Modulene er på tykkelse med en kulepenn og kan kobles i «uendelige» lengder.
– Vi fører også lamper fra Serge Mouille og Lightwork, i tillegg til møbler og lamper fra Gubi og København Møbelsnedkeri. 
Her finner du også stoler og barkrakker fra Overgaard & Dyrman, samt de behagelige spisestolene fra Bent Hansen og ikke minst de vakre runde spisebordene fra italienske Lema.
– Ikke rart det er moro å gå på jobb i slike omgivelser, avslutter Elin og Ketill som ønsker alle velkommen til Studio Kvänum for en hyggelig prat om kjøkken, lamper og interiør.

Følg IN magasinet på Facebook